Adakah produk jus Vemma yang benar-benar sihat?

Adakah produk jus Vemma yang benar-benar sihat?

Adakah anda tahu bahawa anda perlu makan sekurang-kurangnya dua buah oren sehari untuk mendapatkan dos harian yang disyorkan Vitamin C atau asid askorbik? Di sisi lain, untuk mendapatkan jumlah yang betul tiamina anda dikehendaki makan kira-kira 3.88 cawan kacang pea. Jangan anda berfikir bahawa terlalu banyak? Bagaimana jika anda alah kepada kacang pea atau oren atau anda akan hanya letih makan jenis makanan tersebut. Apa akan anda lakukan hanya mencapai jumlah yang disyorkan vitamin dan mineral?

Tahukah anda bahawa dengan produk jus Vemma, anda akan mendapat jumlah vitamin dan mineral tanpa ketakcernaan ini? Ya, produk jus Vemma adalah semua minuman semulajadi yang diuji secara klinikal oleh pakar-pakar perubatan yang terkenal. Mereka memastikan bahawa di hanya satu minuman, anda akan mendapat jumlah nutrien yang anda perlukan dalam sehari. Jika tidak pasti bagaimana sihat produk ini adalah, berikut adalah beberapa fakta-fakta pemakanan tentang produk ini sihat.

Buah manggis-bahan utama
Produk Vemma adalah diasaskan pada jus manggis sebagai sumber utama bahan. Buah manggis yang berasal di Pulau burung dan negara Indonesia yang indah. Ia biasanya tumbuh di tempat yang tropika. Pokok ini boleh tumbuh sehingga 25 meter tinggi.

Buah-buahan ini adalah manis dan berair di rasa. Orang ini juga menggambarkan buah-buahan sebagai berserabut. Di Asia Tenggara, orang mendapati penggunaan loji yang pelbagai terutama dalam membuat ubat-ubatan. Berdasarkan kajian, buah-buahan terkenal kerana sifatnya yang antioksidan dan anti-radang. Ia adalah berkesan dalam merawat jangkitan kecil kulit dan luka. Selain itu, buah-buahan ini juga boleh digunakan dalam merawat jangkitan saluran kencing dan disenteri yang akut.

Produk Vemma mengandungi vitamin dan mineral
Minuman jus Vemma adalah kaya dengan Vitamin C, Vitamin D dan Beta-karotena. Vitamin C atau asid askorbik berfungsi sebagai anti-oksidan yang dan amat berkesan dalam memerangi jangkitan. Ia boleh berfungsi sebagai agen reducing untuk menterbalikkan oxidation| cecair. Jika anda tidak biasa dengan istilah radikal, anda akan memahami bahawa ini adalah atom, molekul atau ion dengan unpaired elektron. Ia berkait dengan penyakit-penyakit seperti penyakit Parkinson, Alzheimer, skizofrenia dan banyak lagi. Bayangkan, apabila terdapat banyak radikal bebas dalam badan daripada antioksidan, badan akan menjalani satu keadaan tertentu yang dikenali sebagai stres dan ia secara mendadak boleh menjejaskan organ-organ yang berbeza dan sistem badan yang menyebabkan mereka rosak pertama tempatan maka secara sistematik. Oleh itu, antioksidan seperti Vitamin C akan sangat membantu dalam mengurangkan kemungkinan penyakit kardiovaskular dan strok.

Sebaliknya, vitamin D juga membantu badan untuk mengelakkan di riket, jatuh dan mineral tulang yang rendah. Ia membolehkan tubuh menyerap fosforus dan membetulkan dan metabolisme di dalam badan. Beta karotena adalah lain penting vitamin yang boleh dengan mudah memperolehi dari minum produk Vemma. Ia penjaga sel-sel tubuh daripada kesan-kesan sampingan yang berbahaya daripada radikal bebas. Ia juga merupakan sumber baik Vitamin A. Satu lagi fakta penting tentang Beta karotena adalah bahawa ia meningkatkan sistem imun badan.

Jika anda akan fikirkan, anda sebenarnya tidak perlu mengambil mouthful yang buah-buahan dan sayur-sayuran jika anda mengambil produk Vemma. Anda akan mampu untuk mendapatkan nutrien disyorkan harian yang diperlukan oleh tubuh dalam minum minum vemma hanya satu. Lebih, produk Vemma yang kaya dengan antioksidan. Ia membantu anda mempunyai kehidupan yang sihat dan membantu dalam menghapuskan molekul-molekul radikal. Dengan rakyat sibuk pada masa kini, kesihatan dan pemakanan adalah masalah biasa. Memperkaya kehidupan mereka dan menggalakkan kesihatan dan pemakanan adalah matlamat utama Vemma.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *