Adakah penyingkiran Bunion yang menyakitkan?

Adakah penyingkiran Bunion yang menyakitkan?

Apabila orang mengalami bunions menyakitkan dan mula berfikir tentang pembedahan bunion, mereka sering bertanya kepada saya, tidak menyakiti bunion pembedahan? Pembedahan bunions tidak sakit. Dengan Penafian jelas bahawa apa-apa jenis pembedahan boleh menyakitkan, ia benar-benar tidak perlu. Terdapat beberapa teknik-teknik termaju yang pakar bedah kaki mahir boleh memastikan bahawa anda sebagai selesa sebagai boleh didapati apabila ia datang untuk pembedahan pemindahan bunion anda.

Pertama- tamanya, pastikan bahawa pakar bedah anda memberikan bius setempat sebelum pembedahan anda bermula. Hal ini penting kerana membuat kaki kebas sepenuhnya sebelum prosedur bermula akan membantu untuk memastikan bahawa anda tidak mengalami “kesedaran anestesia” Tempahan itu melaporkan pada berita. Ini adalah keadaan di mana seseorang mungkin akan tidak sedarkan diri untuk pembedahan, tetapi masih benar-benar berasa sakit. Jika kaki anda tidak kebas kerana ia telah kebas dengan Anestetik tempatan sebelum prosedur itu bermula, ini boleh menghalang kejadian itu jika tidak jarang. Selain itu, pastikan bahawa pakar bedah anda menggunakan (jadi anda akan mendapat manfaat daripada) semua perkembangan terbaru di post-operative kesakitan pengurangan.

Sebagai contoh, semasa dalam pembedahan Residency, aku bekerja pada penyelidikan yang berkaitan dengan teknik yang mudah lagi berkesan dan berkos rendah yang sangat berkesan dalam mengurangkan kesakitan selepas pembedahan bunion. Bahawa kajian, 95.92% bunion pembedahan pesakit dilaporkan mengambil ubat-ubatan sakit kurang dan percaya sakit itu ada lebih kurang tidak “pam sakit” telah diletakkan di tapak pembedahan dan digunakan dalam kes-kes pembedahan kaki mereka. Dengan rahsia teknik ini diterbitkan oleh saya sendiri di dalam jurnal perubatan yang dikenali sebagai pembedahan ambulatori. Saya merasakan ia adalah penting untuk berkongsi dengan pakar bedah kaki lain supaya mereka juga boleh membuat pembedahan bunion pengalaman yang lebih baik untuk pesakit-pesakit mereka.

Anda juga perlu mempunyai akses kepada kesakitan-mengurangkan pendahuluan lain postoperative seperti cryotherapy. Ini adalah alat yang sangat mudah yang beredar kawalan suhu penyejukan melalui pad Khas dimasukkan ke dalam sos yang digunakan pada masa pembedahan. Unit cryotherapy terus ais dan menyejukkan kawasan pembedahan bagi hari-hari awal selepas pembedahan. Pesakit mempunyai kurang bengkak, kurang sakit, dan mereka akan pulih dengan lebih cepat.

Sakit Post-op adalah lebih daripada sekadar satu sensasi yang menjengkelkan, ianya juga tidak sihat secara umum. Sakit benar-benar boleh menghalang penyembuhan luka dan gerai pemulihan anda. Atas sebab ini, pakar bedah kaki anda harus menggunakan setiap satu ada kaedah yang berkesan untuk memastikan bahawa pembedahan bunion anda pergi dengan lancar dan dengan ketidakselesaan yang sedikit yang mungkin.

Keupayaan anda untuk menikmati segala-galanya dari berjalan-jalan di pantai untuk menari pada bola amal adalah luarjangka pada kaki anda. Anda hanya perlu mengharapkan prestasi yang terbaik dari pakar bedah anda apabila mempertimbangkan pembedahan pembetulan kaki. Ia adalah penting untuk bukan sahaja membayangkan apa hidup anda akan menjadi seperti tanpa kesakitan dari bunions, tetapi juga untuk berfikir tentang bagaimana mudah bunion pembedahan boleh jika anda memilih pakar bedah yang akan membantu memastikan yang mungkin pembedahan paling selesa yang terpantas.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *