Adakah orang kaya sahaja yang mampu penjagaan kesihatan?

Adakah orang kaya sahaja yang mampu penjagaan kesihatan?

Hari walaupun kelas pertengahan yang individu mula berfikir hanya orang yang mampu pelan penjagaan kesihatan yang komprehensif akan orang kaya. Dengan cadangan Rang undang-undang penjagaan kesihatan banyak perbualan boleh didengari berkata, “saya tidak mahu mengambil tab untuk orang-orang yang tidak mampu insurans. Saya bernasib baik saya mampu tab penjagaan kesihatan saya sendiri”. Kos adalah satu kebimbangan yang sah tetapi apa tentang orang-orang yang benar-benar memerlukan penjagaan kesihatan?

Apabila anda melihat anda akan mendapati bahawa terdapat ramai orang yang hidup tanpa insurans kesihatan. Dan anda mungkin menyedari betapa anda mempunyai pelan insurans kesihatan dan mampu mampu membayar premium pelan itu atau mungkin anda hanya berfikir bahawa anda layak lagi bahawa penjagaan kesihatan daripada seseorang yang baru-baru menjadi menganggur? Mungkin anda berfikir bahawa akan tidak menjadi tetapi jika ini adalah cara anda berfikir anda boleh menjadi sangat salah.

Lima tahun yang lalu, ramai di antara individu-individu yang tidak mempunyai apa-apa perlindungan perubatan tidak percaya mereka akan mendapati diri mereka dalam kedudukan yang mereka kini berada di. Mereka tidak dapat meramalkan bahawa majikan mereka akan mengurangkan faedah-faedah perlindungan perubatan mereka atau meletakkan beban keseluruhan mereka. Atau telah dijangka mereka tidak akan kerja sekali. Masa yang sukar dan lebih ramai orang mencari bantuan.

Ketika segala sesuatu berjalan baik, mereka percaya ia akan terus menjadi jadi dan jarang memberi pemikiran atau bersedia untuk tidak diketahui yang mungkin berlaku di masa hadapan. Ia tidak hanya berlaku kepada individu tetapi kepada syarikat-syarikat juga. Apabila Perniagaan semakin pesat membangun, ia adalah semulajadi untuk ingin mengembangkan dan bukannya meletakkan rizab Tunai di bagi hari hujan. Ramai yang terkejut untuk mengetahui mereka telah menjadi salah satu statistik yang anda sering membaca tentang dalam akhbar harian.

Semua orang harus dapat mencapai kesihatan apabila mereka memerlukannya. Kita tidak hidup di negara dunia ketiga di mana orang mati daripada penyakit-penyakit yang mudah kerana mereka hidup terlalu jauh dari kemudahan perubatan atau hidup di tempat yang tidak teknologi termaju dalam prosedur perubatan. Di negara kita, rawatan perubatan boleh didapati untuk orang-orang yang mampu. Semakin ramai orang berada dalam kategori tidak dapat mampu penjagaan kesihatan. Mudah-mudahan, penjagaan kesihatan RUU yang baru akan dapat membetulkan keadaan itu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *