Adakah manusia ubat Anti keradangan terbaik untuk anjing?

Adakah manusia ubat Anti keradangan terbaik untuk anjing?

Todays haiwan kesayangan makanan dan dirawat dengan membenarkan mereka untuk hidup untuk ripe old age. Radang sendi dan tisu mungkin menjadi masalah kerana haiwan kesayangan anda mendapat lebih tua dan sedia ada kecederaan atau penyakit yang mempengaruhi mereka. Keradangan atau masalah sendi boleh hadir sebagai sebahagian daripada gejala-gejala berikut:

Menjilat obsessively pada sendi tertentu
Tidak mampu untuk bersaing dengan anda semasa berjalan
Otot mengecut jisim atau kehilangan nada
Tidak sanggup melompat pada pusingan anda
Bengkak, kemerahan/haba di sendi
Keresahan dan tempoh tidur yang dipendekkan

Analgesik berbanding Anti Inflammatories

Mari kita hanya membersihkan sebarang kekeliruan di sini.Anda boleh mengenal pasti keradangan oleh yang memberitahu kisah bengkak dan kemerahan, bersama-sama dengan sakit di bahagian tertentu badan anjing anda. Ubat-ubatan anti-radang sasaran gejala radang dengan mengurangkan bengkak dan rasa tidak selesa. Kini analgesik di sisi lain, yang besar untuk mengurangkan kesakitan, tetapi tidak semestinya mengatasi keradangan.

Adakah Peti Deposit Keselamatan ubat-ubatan anti-radang yang manusia untuk anjing?

Ubat-ubatan tertentu yang dirumus untuk manusia, seperti aspirin didapati dalam bentul ketulan, adalah selamat untuk anjing. Beberapa rumusan, seperti aspirin bersalut enteric, tidak akan berkesan apabila digunakan untuk anjing (berbanding manusia) kerana perbezaan dalam fisiologi manusia dan anjing. Perkara yang untuk mengambil artikel ini adalah bahawa jika anda boleh mendapatkan ubat-ubatan tertentu yang anjing anjing anda, kemudian berbuat demikian.

Ubat-ubatan taring yang lebih mahal

Ubat-ubatan taring adalah lebih mahal dari nilai yang bersamaan manusia kerana terdapat pengeluar ditolak dan jumlah ubat-ubatan yang dihasilkan lebih kecil secara signifikan. Cuba untuk menyelamatkan harga dengan membeli-belah warrehouses hasil haiwan kesayangan yang besar atau dalam talian yang anda perlu bayar untuk ubat-ubatan untuk tempoh yang panjang.Anda mungkin terkejut dengan perbezaan harga, tetapi ia lebih selamat untuk haiwan kesayangan anda daripada menggunakan ubat-ubatan yang direka untuk manusia.

Selamat ubat anti-radang menukarkan manusia

Di kaunter NSAID menurut Persatuan Amerika bagi pencegahan kekejaman kepada haiwan, adalah yang paling biasa menyebabkan haiwan kesayangan yang keracunan pada haiwan yang kecil, dan boleh menyebabkan masalah serius walaupun dalam dos yang minimum.Beberapa jenis dadah boleh termasuk ibuprofen (Advil, Motrin), naproxen (Aleve), acetaminophen (Tylenol) dan ketoprofen (Orudis).Penggunaan jangka panjang atau overdosing boleh menyebabkan kerosakan hati yang irrepairable anjing.

Ibuprofen, walaupun digunakan dan dilihat sebagai selamat untuk kita, adalah tidak sesuai untuk digunakan dengan anjing kerana ia adalah punca nombor satu kemalangan keracunan di kucing dan anjing. Anjing-anjing yang diberikan ibuprofen telah mengalami kegagalan buah pinggang, dalaman pendarahan dan ulser dan dalam beberapa kes-kes kematian.

Tanda-tanda Watch bagi

Walaupun kekurangan dos ibuprofen boleh menyebabkan ulser perut anjing. Anjing tidak harus inges lebih daripada 50 mg ibuprofen per paun berat badan.Jika anda mentadbir ibuprofen untuk anjing anda berhati-hati dengan gejala-gejala berikut:

Muntah-muntah
Cirit-birit
Tersandung
Kelesuan
Sakit di kawasan perut

Jika anjing anda memaparkan mana-mana gejala-gejala di atas, terus hubungi doktor haiwan.

Semulajadi Anti Inflammatories

Alternatif kepada ubat-ubatan farmaseutikal terletak dalam strategi homeopati, herba, pemakanan dan persekitaran, ada yang telah terbukti berkesan. Penyelesaian yang mengandungi Rhus toxicodendron adalah sangat berkesan pada mengurangkan keradangan, lumpuh dan rheumatic aduan. Rhus Tox, seperti yang diketahui, adalah dihargai bagi sifat-sifat anti-radang dan antihistamin.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *