Adakah majalah remaja untuk menyalahkan untuk merendah-rendahkan moral di kalangan generasi muda?

Adakah majalah remaja untuk menyalahkan untuk merendah-rendahkan moral di kalangan generasi muda?

Kadar, di mana remaja yang matang, kedua-dua fizikal dan mental, adalah membimbangkan. Walaupun ia adalah tanda-tanda sesuatu yang tidak kena yang serius di beberapa peringkat, namun orang menawarkan penjelasan mereka sendiri pelbagai untuk isu ini, dan yang paling kerap, ini adalah sama ada setengah betul atau benar-benar tempatnya. Bayangkanlah, sebagai contoh. Sesetengah ibu bapa menyalahkan kemerosotan sistem pendidikan dan sekolah-sekolah untuk reput, mudah lupa sistem pendidikan yang sama menghasilkan Genius dalam bidang Sains, teknologi, perubatan, seni, dan sebagainya. Ada orang lain yang menyalahkan media serangan terakhir/remaja / minda remaja sebagai watak jahat utama tanpa mengambil kira peranan positif media bermain untuk membawa perubahan yang wajar dalam semua sfera kehidupan.

Jadi, di mana tidak bersalah berbohong? Adakah majalah remaja yang bertanggungjawab untuk merendah-rendahkan moral di kalangan generasi muda kita? Jawapan kepada soalan ini tidak mudah ‘Ya’ atau ‘Tidak’. Sebaliknya, kesalahan terletak di suatu tempat di antara. Sudah pasti, majalah remaja mempunyai peminat secara besar-besaran yang berikut di kalangan remaja. Ini adalah semata-mata kerana isu-isu yang dilindungi secara mendalam oleh majalah ini tidak ditangani oleh sesiapa sahaja di mana-mana sahaja. Isu-isu ini tidak hanya penting untuk pembangunan remaja itu betul, tetapi juga kepentingan mereka banyak. Sehingga masyarakat terus mengabaikan kepentingan isu-isu yang melibatkan remaja, keputusan yang dicapai oleh majalah remaja ini akan bercampur.

Mungkin ada beberapa penerbitan yang bertanggungjawab terhadap ‘sexualizing’ kandungan dan seterusnya, meninggalkan kesan yang tidak diingini ke atas remaja, tetapi tidak semua majalah remaja bersalah. Terdapat beberapa orang-orang berguna yang boleh kedua-duanya pendidikan dan menawarkan hiburan yang sihat, terutamanya disediakan untuk kepentingan remaja.

Sebagai contoh, Sorak Amerika adalah penuh dengan Tip-Tip yang pakar tentang latihan dan nasihat Kesihatan, serta seorang jurulatih klinik untuk menjawab soalan-soalan pembaca. Mendengar adalah majalah lain yang dinasihatkan untuk remaja. Ia merangkumi kisah-kisah benar dan temubual selebriti yang menggalakkan remaja untuk mengelakkan dadah dan alkohol. Naluri kreatif remaja memerlukan jalan keluar yang mereka biasanya tidak dapat. Grafitti remaja adalah satu majalah yang memberikan mereka peluang untuk menerbitkan mereka kerja-kerja kreatif dan pendapat mengenai isu-isu yang memberi kesan kepada kehidupan mereka, seperti cinta, Keluarga, khidmat masyarakat, dll.

Sebagai ibu bapa bertanggungjawab, adalah tugas anda untuk hadiah anak remaja atau anak perempuan remaja majalah yang menawarkan pendidikan dan hiburan yang sihat setiap bulan anda. Anda boleh menerokai Internet bagi langganan majalah remaja yang murah

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *