Adakah Lipoflavonoid jawapan kepada nada telinga?

Adakah Lipoflavonoid jawapan kepada nada telinga?

Anda tahu semua tentang deringan di telinga dan sekarang, anda tahu bahawa namanya teknikal adalah tinnitus. Nada, Dengung, berdesir dan klik boleh dilihat sentiasa atau intermittently dan boleh menjadi kuat satu ketika dan tenang seterusnya. Ia adalah lebih daripada satu kegusaran bagi orang yang ramai dan ia cenderung untuk mempengaruhi cara mereka mendengar, berinteraksi dengan orang lain dan tidur.

Tinnitus dengan sendirinya bukanlah satu keadaan, tetapi hasil daripada masalah-masalah asas seperti pendedahan dilanjutkan atau berpanjangan kepada bunyi bising, kadar lilin telinga, jangkitan di dalam telinga atau penggunaan ubat-ubatan tertentu seperti aspirin, diuretics atau antibiotik. Ia boleh disebabkan oleh kecederaan kepala, darah tinggi, penyakit jantung, tumor atau keadaan tertentu yang dikenali sebagai Meniere, gangguan telinga batin.

Jika anda tidak dapat mengenal pasti punca isu ini maka apa yang anda boleh lakukan adalah topeng gejala. Anda perlu mengiktiraf dan menguruskan masalah itu dengan berkesan dan tidak hanya membuat bunyi-bunyi lain yang menenggelamkan ia. Kadang-kadang, orang menggunakan khusus “maskers” yang mengeluarkan bunyi terus ke dalam telinga, manakala sesetengah orang memilih untuk hanya meninggalkan radio di secara senyap-senyap di sudut pada waktu malam ketika mereka cuba untuk tidur.

Jika kita lihat pada ubat semula jadi, beberapa kajian telah dijalankan untuk melihat sama ada perubatan ginkgo biloba tercatat, melatonin, dos vitamin C dan E dan hipnoterapi walaupun boleh bekerja. Mungkin lebih menarik adalah potensi sekitar makanan tambahan yang dikenali sebagai lipoflavonoid. Tambahan ini mempunyai salah glycoside eriodictyol bahan-bahan utama yang biasa dijumpai di lemons. Opsyen ini boleh meningkatkan peredaran darah di dalam telinga dalam, tetapi di sini lagi kajian agak terhad dan sering Pusat sekitar mendengar masalah keguguran, berbeza dengan tinnitus, per se.

Ia adalah menarik untuk melihat bahawa kajian yang melibatkan kedua-dua lipoflavonoid dan plasebo dalam tahun 1970-an menunjukkan bahawa, bagi mereka yang mengalami penyakit Ménière’s, makanan tambahan sekurang-kurangnya seolah-olah kembali kesan bermanfaat yang sama seperti plasebo. Kerana menyangkut sains kajian perubatan, ini dengan sendirinya adalah satu petunjuk yang baik.

Ramai orang bersumpah dengan ubat-ubatan homeopati dan dalam kes ini, mereka mungkin ingin mempertimbangkan pendekatan yang dikenali sebagai quietus tinnitus. Ekstrak tumbuhan dan Asid salisilik digabungkan ke dalam rumusan yang bagi ubat ini, tetapi pendapat berbeza tentang sama ada formulasi khusus quietus ini benar-benar mencapai objektif untuk tinnitus, khusus.

Ini adalah maklumat yang pasti baik dan buah fikiran bagi mereka yang mengalami Dengungan dalam telinga. Mungkin lipoflavonoid atau quietus Tinitus boleh menjadi penyelesaian untuk anda? Para juri yang masih keluar setakat ini penyelesaian alternatif berkenaan, tetapi tiada salahnya dalam mempertimbangkan mereka, diberikan segala-galanya yang dipertaruhkan. Hanya berapa banyak lagi boleh anda meletakkan semua malam itu tidur dengan ketidakselesaan lain-lain? Akhirnya, anda akan mempunyai untuk sampai ke bahagian bawah masalah dan merawat punca, dan tidak hanya membuat cubaan untuk menyembunyikan gejala-gejala.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *