Adakah kutu daun, hama habuk yang berbahaya

Adakah kutu daun, hama habuk yang berbahaya

Jika anda pernah lihat gambar diperbesarkan untuk mite debu, maka anda tahu bagaimana hideous mencari melihat makhluk-makhluk ini microscopic. Dan secara semula jadi, jika sesuatu yang hodoh, maka anda boleh mengambil berat tentang sama ada atau tidak mereka tidak berbahaya.

Berita baik adalah bagi orang-orang kebanyakan kutu daun, hama debu yang tidak berbahaya. Walaupun sebahagian utama daripada diet mereka terdiri daripada sel-sel kulit, anda tidak perlu bimbang bahawa mereka akan makan anda hidup semasa anda sedang tidur. Debu tungau memilih sel-sel kulit mati dan menyebabkan kudis dengan menggigit pada daging anda. Mereka tidak menggigit. Mereka tidak menyengat.

Dalam kes-kes yang melampau, debu tungau boleh menjadi berbahaya tetapi hanya jika individu yang mempunyai alahan yang teruk dan bertindak balas buruk untuk merengsa apa-apa. Ini mungkin kes dengan orang-orang yang mengalami satu bentuk asma yang serius.

Debu tungau telah dikaitkan dengan alahan kerana najis dan mereka menumpahkan microscopic kulit boleh menyebabkan kerengsaan pada membran mata, hidung dan tekak orang-orang yang lebih sensitif daripada orang yang purata di kawasan-kawasan ini.

Pada dasarnya, seseorang perlu mempunyai kecenderungan genetik yang sesudah mite alahan untuk debu tungau akan merengsa yang. Untuk debu tungau supaya benar-benar berbahaya, seseorang perlu mempunyai kecenderungan genetik yang alah kepada mereka serta masalah-masalah kesihatan yang lain.

Jika anda mempunyai satu kecenderungan genetik yang membuatkan anda alah kepada habuk kutu daun, hama, Terdapat beberapa perkara yang anda boleh lakukan untuk mengurangkan pendedahan anda kepada mereka. Jadilah realistik. Adalah mustahil untuk menghapuskan setiap mite satu habuk dari rumah anda. Tetapi anda boleh mengurangkan bilangannya dengan mengambil langkah-langkah khas dan yang sangat bersih.

Jika anda Alergi kepada habuk kutu hama yang kecil, kemudian mengambil langkah-langkah untuk menghapuskan mereka mungkin tidak begitu penting kepada anda daripada seseorang yang boleh mempunyai reaksi asma yang teruk kepada mereka. Untuk itu orang habuk yang kutu hama boleh membahayakan, tetapi kepada mereka yang hanya ringan reaksi alahan, debu tungau hanya boleh incovenience untuk.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *