Adakah kontraktor kesihatan dan Keselamatan (CHAS) Skim hanya untuk bina?

Adakah kontraktor kesihatan dan Keselamatan (CHAS) Skim hanya untuk bina?

Dunia pembinaan boleh menjadi tempat yang sangat berbahaya bagi orang-orang yang tidak memberi perhatian kepada kesihatan dan Keselamatan untuk semua aspek projek bangunan. Lagipun, jika sudut dipotong dan kod akan diabaikan, kerja-kerja yang kurang bermutu akan menghasilkan – kerja-kerja yang conceivably boleh menyebabkan kos terperi jumlah wang, dan mungkin juga nyawa. Tetapi hanya kerana CHAS berdiri bagi Keselamatan dan Kesihatan kontraktor, Adakah ini bermakna pelan CHAS harus hanya untuk orang-orang yang dalam pembinaan?

Oleh semua bermakna no! Malah, kelulusan CHAS sering diminta oleh orang-orang yang dibuang dari industri pembinaan. Sebagai contoh, juruteknik penyingkiran asbestos dan pembersih tingkap adalah kedua-dua calon yang hebat untuk kelulusan CHAS. Lagipun, asbestos adalah bahan yang merbahaya bawaan udara yang telah diketahui menyebabkan kanser paru-paru jika diambil dari semasa ke semasa, dan pembersih tingkap perlu menangani bahaya yang datang dari sangat tinggi sambil mengekalkan set di atas standard dari pelanggan-pelanggan mereka. CHAS rancangan adalah sesuatu lebih 120 kategori pekerjaan kini tahu, menghormati, dan menggunakan.

Perkara tentang piawaian keselamatan dan Kesihatan adalah bahawa tidak setiap pembeli akan pegang pembekal potensi beliau sama orang-orang. Dalam erti kata lain, piawaian yang bekerja untuk juruteknik penyingkiran asbestos yang semestinya tidak sama seperti orang-orang yang diletakkan di atas tetingkap pembersih atau penyedia perkhidmatan kecemasan. Supaya pembekal untuk memenangi peluang pekerjaan dan pembeli untuk menyewa dengan keyakinan, CHAS ada untuk menguji tahap keselamatan dan Kesihatan, memastikan akauntabiliti dan keselamatan di sepanjang jalan.

Untuk memperbaiki pertimbangan CHAS anda, berikut adalah tiga bidang utama yang anda akan mahu untuk memberi perhatian kepada apabila menilai kelayakan anda sendiri:

Penyata Polisi kesihatan dan Keselamatan: sebagai pembeli, anda tidak akan diluluskan CHAS jika anda tidak menunjukkan kebimbangan kesihatan dan keselamatan orang lain. Salah satu cara berurus untuk melakukan ini adalah untuk mula mendapatkan ia di atas kertas. Apakah pertimbangan utama perniagaan anda? Bagaimana anda boleh menghadapi cabaran-cabaran yang mungkin dihadapi oleh industri anda dalam bidang keselamatan dan Kesihatan? Adakah anda mempunyai pelan jika buruk yang berlaku, dan apa langkah-langkah anda mengambil setiap hari untuk memastikan ia bukan? Ini adalah semua pertimbangan yang anda tidak akan mahu kehilangan penglihatan – pertimbangan anda akan mahu memberi tumpuan apabila memasang Keselamatan dan Kesihatan dasar penyata anda dari ideal untuk sesuatu yang ketara.

Organisasi: Adakah anda menawarkan kelas-kelas dan latihan kepada pekerja-pekerja anda yang menekankan Keselamatan terlebih dahulu? Adakah anda menggalakkan cara hidup sihat dan amalan-amalan perniagaan yang selamat? Dengan sikap yang “pertama melakukan kekecohan”, anda boleh mendapatkan rasa hormat dan kelulusan program CHAS, dan ini menjadikan anda lebih menarik alat untuk pembeli di mana-mana.

Pengurusan Keselamatan dan Kesihatan khusus: di sini adalah di mana pelan CHAS akan masuk ke dalam selak dan kacang perniagaan anda. Penilaian bagi pengurusan keselamatan dan kesihatan yang khusus adalah semua tentang penguatkuasaan dan pencegahan. Pencegahan boleh Hentikan isu-isu sebelum ianya berlaku, walaupun penguatkuasaan Keselamatan dan Kesihatan bermaksud bahawa langkah-langkah untuk menangani ancaman dan isu-isu yang berpotensi supaya semangat pencegahan boleh menjadi lebih munasabah.

Keselamatan dan Kesihatan harus menjadi dua perkara yang paling penting bagi pembeli dan pembekal. Memohon kelulusan CHAS adalah cara untuk mendapatkan ketenangan fikiran bahawa mereka akan kekal begitu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *