Adakah kawalan berat badan sihat yang berkesan?

Adakah kawalan berat badan sihat yang berkesan?

Sebenar Program kawalan berat badan adalah sebenarnya pengurusan kesihatan yang anda mengawal diri sendiri.

* Memahami bahawa banyak risiko kesihatan akan meningkat dengan setiap paun berat badan yang sihat.
* Diet hanya orang yang harus ada adalah satu yang mereka akan bagi seumur hidup mereka. Kawalan berat badan yang berjaya memerlukan perubahan gaya hidup yang kekal.
* Membuat keputusan untuk mendapat pemahaman apa yang membentuk Kesihatan hidup dan kemudian menentukan memohon diri sekali yang dipelajari.
* Menyedari bahawa Diet fad dan program-program yang menawarkan cara pantas kepada berat longgar sebenarnya melakukan banyak lebih membahayakan daripada kebaikan. Orang-orang yang telah kehilangan berat badan dalam 30 hari atau bila-bila masa pendek jarang kembali untuk berkongsi pengalaman mereka kemudian di hujung jalan

Tip-Tip mengawal berat badan yang semulajadi:

1) Makan seperti seorang raja di waktu pagi, Putera/capaian pada waktu tengahari, dan Papa di biliknya. (Petua ini satu sahaja membuat perubahan besar)

2) Mengambil berjalan kaki menyeronokkan 20-30 minit untuk selepas membersihkan, tidak pernah dusta.

3) Minum lapan gelas air yang segar atau lebih sehari. Minum 16 oz selepas kenaikan pagi merangsang metabolisma.

4) Makan diet yang semulajadi untuk mengelakkan makanan diproses yang tinggi, perengsa, perangsang.

5) Makan karbohidrat kompleks contohnya. Buah-buahan, kacang, kekacang, bijirin, sayur-sayuran.

6) Elakkan minum jumlah besar cecair pada menu.

7) Membangunkan tabiat meninggalkan makanan atas pinggan anda belum selesai. Makanan yang pergi ke pinggang tidak akan pergi ke pinggang anda atau melatih diri anda akan berpuas hati dengan kurang.

8) Mengambil masa untuk makan. Menikmati apa yang anda makan atau tidak bersusah payah makan.

9) Puasa kerap 24-48 jam setiap minggu.

10) Elakkan di dunia paling teruk makanan aditif, hantarkan monosodium glutamat didapati dalam kebanyakan makanan segera dan restoran-restoran.

KEPERLUAN NOMBOR SATU UNTUK MENGAWAL BERAT BADAN YANG SIHAT

Pembersihan dan pengisian sistem penghadaman adalah penting untuk berat badan yang berjaya penormalan.

Saluran penghadaman seseorang yang sihat mempunyai trilion probiotik-“untuk hidup”, bakteria mesra penting untuk usus yang sihat dan seimbang penghadaman. Klinik Mayo yang terkenal telah mendedahkan bahawa orang-orang yang berat badan berlebihan mempunyai bakteria mesra mereka, flora usus yang bermanfaat, habis melalui tabiat kesihatan yang buruk. Bakteria mesra ini telah diatasi oleh spesies yang jahat yang dipanggil Firmicutes. Itulah yang tidak mesra bakteria itu adalah punca utama obesiti.

Produk yang tiada tandingan yang terdapat hari yang membantu badan dalam penyebaran bakteria jahat dan membantu memulihkan flora sihat. Ia membina bakteria probiotik biasa yang menjadikan ia lebih kukuh dan lebih baik dapat menghapuskan penceroboh penyimpanan lemak. NuFlora membantu dalam saluran GI dalam mengetepikan sistem sisa metabolisme dan toksin yang mengembalikan ketetapan dan kesihatan.

Pengurusan kualiti kesihatan anda sendiri

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *