Adakah insurans kesihatan untuk Tennessee dikecualikan daripada Akta penjagaan mampu?

Adakah insurans kesihatan untuk Tennessee dikecualikan daripada Akta penjagaan mampu?

Memang benar bahawa Tennessee syarikat-syarikat insurans kesihatan diterima sebagai penepian dan tidak lagi perlu tinggal sehingga mandat dari perlindungan pesakit dan Akta penjagaan dengan harga yang berpatutan. Bahawa ‘ hanya sementara, walaupun. Apabila pengecualian satu tahun tamat, pelan insurans kesihatan perlu mematuhi undang-undang pembaharuan penjagaan kesihatan.

Tennessee pelan insurans tidak perlu mempunyai tahap yang sama manfaat yang akan diberi mandat tiga tetapi semua negeri lain. Walau bagaimanapun, penepian ini akan hanya baik untuk satu tahun. Semua Negeri perlu berusaha ke arah pematuhan dan lebih daripada Akta penjagaan mampu akan berkuatkuasa sepenuhnya menjelang 2014.

Florida, New Jersey dan Ohio, Tennessee Kesihatan insurans tidak perlu menyediakan sekurang-kurangnya $750,000 untuk rawatan dari doktor dan hospital-hospital atau ubat-ubatan preskripsi. Ini bermakna pelan kesihatan anda masih boleh mempunyai had-had Tahunan yang jauh lebih rendah faedah dan perlindungan.

Berapa banyak rancangan insurans Tennessee adalah dikecualikan?

Pengarah Pusat Persekutuan untuk maklumat pengguna dan penyeliaan insurans berkata pengecualian yang digunakan untuk lebih daripada 900 pelan insurans kesihatan yang diadakan oleh orang-orang 2.4 juta.

Bagaimana ini berlaku? Mematuhi undang-undang pembaharuan penjagaan kesihatan baru akan menyebabkan dalam premium yang lebih tinggi atau kurang akses untuk perlindungan bagi sesetengah penduduk Tennessee. Pengecualian sementara yang dikeluarkan untuk melindungi mereka mempunyai akses kepada tahap perlindungan semasa. Malangnya, rancangan manfaat penjagaan kesihatan terhad adalah satu-satunya pilihan yang ditawarkan kepada sesetengah pekerja di Tennessee dan tanpa opsyen ini pekerja boleh telah meninggalkan dengan tiada liputan di semua. Beratus-ratus ribu dapat dilihat mereka faedah-faedah yang dipotong atau boleh kehilangan perlindungan sepenuhnya.

Apakah masa depan bagi insurans kesihatan di Tennessee

Manakala pelan manfaat terhad masih dilihat sebagai tidak mencukupi, penepian itu adalah sebahagian daripada konsesi untuk peralihan kepada perubahan yang lebih komprehensif yang akan dijadualkan pada 2014. Pada masa itu, Terdapat sebilangan kecil daripada pelan insurans kesihatan Tennessee yang had Tahunan manfaat akan tidak lagi dibenarkan.

Pada 2014, Tennessee, seperti semua negeri akan diminta untuk memberikan “Pertukaran insurans” yang ada kepada individu dan perniagaan yang mempunyai sehingga 100 kakitangan yang bekerja lebih 30 jam seminggu. Bursa-Bursa negeri tersebut dijangka dapat membantu 24 juta orang dengan perlindungan insurans kesihatan. Penukaran ini akan menawarkan lima tahap manfaat yang berbeza untuk meningkatkan pilihan.

Tennessee insurans kesihatan pilihan akan lebih mampu 2014?

Majikan dikehendaki menyediakan “pilihan percuma baucer” kepada pekerja-pekerja tertentu. Jika pekerja dikehendaki menyumbang dari 8 kepada 9.8 peratus kepada jumlah pendapatan tahunan mereka dikenakan cukai bagi perlindungan minima, mereka akan layak untuk baucar.

Di samping itu, dalam isi rumah di mana pendapatan adalah di bawah 400 peratus daripada peringkat kemiskinan Persekutuan, baucar akan membantu dana perlindungan insurans kesihatan Tennessee minima. Pekerja yang menyertai pelan kesihatan majikan yang ditawarkan juga akan mempunyai akses kepada baucar ini.

Baucar tidak bantuan sahaja yang disediakan, walaupun. Kredit cukai bantuan Premium yang boleh membantu mereka dalam isi rumah di mana pendapatan adalah dari 100 peratus hingga 400 peratus daripada gaji kemiskinan peringkat persekutuan untuk pelan kesihatan yang ditawarkan melalui Pertukaran di Tennessee.

Tennessee telah mula merancang untuk suatu Bursa insurans kesihatan Tennessee dan telah menerima pembiayaan Persekutuan ini.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *