Adakah Insurans Kesihatan kanser khusus pelan A pembaziran?

Adakah Insurans Kesihatan kanser khusus pelan A pembaziran?

Walaupun Penasihat Kewangan peribadi mungkin tidak bersetuju pada tahap perlindungan yang diperlukan, mereka secara amnya menganggap insurans kesihatan untuk menjadi pelaburan yang bijak. Lagipun, ia sering membayar untuk dirinya sendiri dengan satu penginapan hospital yang panjang atau preskripsi yang mahal. Bagi individu-individu yang lebih muda dalam Kesihatan yang lebih baik, pelan tinggi-potongan yang meliputi peristiwa bencana mungkin disyorkan; mereka kemudiannya boleh melaburkan simpanan dalam saham atau bon. Lain-lain, yang lebih tua atau lebih terdedah kepada masalah kesihatan, akan mendapati bahawa akal yang lebih mempunyai perlindungan komprehensif.

Satu jenis insurans yang mereka tidak mengesyorkan, bagaimanapun, adalah kanser insurans. Laporan pengguna dianggap pakar dalam membantu rakyat Amerika yang membuat pembelian yang terbaik mungkin. Sepanjang kegawatan ekonomi yang menyebabkan berjuta-juta untuk kehilangan pekerjaan mereka, orang-orang telah telah menjatuhkan perbelanjaan yang tidak perlu. Menurut penerbitan, kanser insurans merupakan salah seorang daripada mereka.

Mengapa itu berlaku? Penulis menganggap kanser insurans menjadi berlebihan. Pelan insurans kesihatan yang sah adalah sangat mungkin untuk menampung kebanyakan rawatan barah, sama ada mereka datang dari syarikat insurans peribadi atau Medicaid. Hal ini berlaku Bahkan kebanyakan rancangan tulang terdedah. Polisi insurans kanser malah boleh membatalkan keluar perlindungan yang lebih Mulia dari pembekal lain! Ini adalah berbahaya jika perlindungan kanser bersendirian hanya membayar hospitalizations.

Sesetengah polisi mungkin tidak menawarkan ketenangan fikiran mereka berjanji. Dalam beberapa kes, sesetengah jenis kanser (termasuk kanser kulit) khusus dikecualikan daripada perlindungan. Faedah utama-penyakit kritikal yang menawarkan pelan insurans adalah bahawa mereka sering membayar jumlah tambahan monentary, yang membolehkan pesakit untuk perlindungan isi rumah dan perbelanjaan lain bahawa insurans kesihatan tidak. Sebagai contoh, pulangan boleh membenarkan pesakit dan keluarga beliau untuk membayar perjalanan dan penginapan untuk kemudahan rawatan yang terkemuka di negeri lain. Walau bagaimanapun, ia tidak patut dikelirukan untuk perlindungan perubatan.

Berapa banyak seseorang boleh menyimpan dengan melepaskan insurans kanser? Pengguna laporan meramalkan bahawa penjimatan boleh mencecah sehingga AS $3,000 setahun. Banyak individu dan Keluarga, jumlah ini adalah penting.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *