Adakah insurans kesihatan haiwan kesayangan pelaburan yang baik untuk anjing anda?

Adakah insurans kesihatan haiwan kesayangan pelaburan yang baik untuk anjing anda?

Kebanyakan pemilik yang biasa untuk membawa anjing mereka ke doktor haiwan untuk peperiksaan rutin sekali dalam setahun. Ini adalah satu bahagian penting dalam penjagaan kesihatan pencegahan untuk haiwan peliharaan. Sebagai umur gigi taring, ia adalah idea yang baik untuk mengambil mereka untuk pemeriksaan dua kali setahun sejak melakukan begitu boleh membantu mengelakkan isu-isu kesihatan yang utama di hujung jalan.

Masalahnya ialah, penjagaan Veterinar adalah mahal. Bukan sahaja gigi taring kami hidup lagi, tetapi kemajuan dalam Perubatan Veterinar telah membuka pintu kepada prosedur-prosedur yang mustahil dua puluh tahun yang lalu. Malangnya, banyak pemilik akan bersedia untuk kos tinggi operasi tertentu dan ubat-ubatan yang perlu anjing mereka. Dalam sesetengah kes, prosedur-prosedur yang boleh meningkatkan – dan bahkan Menyimpan – kehidupan haiwan kesayangan mereka ditangguhkan atau diabaikan.

Inilah haiwan-kesayangan masalah insurans direka untuk alamat. Di bawah, kami akan menerangkan bagaimana ia berfungsi, dan apa yang perlu mencari apabila membeli-belah untuk polisi. Anda juga akan mempelajari tentang faktor-faktor lain yang memainkan peranan penting dalam membantu anjing anda hidup yang panjang, sihat.

Memastikan haiwan kesayangan anda menerima diperlukan penjagaan Veterinar

Insurans haiwan kesayangan bekerja sama untuk insurans kesihatan bagi orang-orang. Pemilik boleh membeli perlindungan untuk gigi taring mereka dengan membayar premium tahunan atau bulanan. Juga, seperti insurans kesihatan bagi orang-orang, Tempahan haiwan kesayangan-fokus dasar termasuk deduktibel.

Perlindungan tersebut boleh disesuaikan berdasarkan keperluan dan keadaan anjing anda. Beliau umur, baka, tahap biasa aktiviti, dan syarat-syarat kesihatan yang sedia ada harus diambil kira. Jika dia memerlukan prosedur dan ubat-ubatan hujung jalan yang tertentu, polisi ini akan melindungi sebahagian besar daripada kos (ditolak sebarang pengecualian dan deduktibel). Ini membantu anda mengelakkan situasi di mana taring anda memerlukan penjagaan Veterinar yang anda tidak mampu.

Apa yang perlu mencari apabila membeli polisi

Setiap syarikat yang menawarkan perlindungan insurans untuk anjing anda adalah berbeza. Atas sebab ini, ia adalah penting bahawa anda mengetahui seberapa banyak yang boleh tentang polisi anda sedang mempertimbangkan membeli. Sebagai contoh, banyak syarikat-syarikat termasuk baka tertentu kerana baka mereka lebih terdedah kepada keadaan kesihatan yang tertentu.

Selain itu, Nota parameter umur disenaraikan di dalam polisi. Beberapa syarikat akan memberhentikan perlindungan apabila anjing mencapai umur yang tertentu. Orang lain hanya akan meningkatkan kadar mereka sebagai haiwan kesayangan anda tumbuh lebih tua.

Sebelum membeli perlindungan, pastikan anda telah membiasakan diri dengan prosedur-prosedur, ubat-ubatan, Perkhidmatan yang disediakan, serta orang-orang yang tidak. Misalnya, Periksa sama ada polisi ini membayar untuk pemeriksaan tahunan dan rutin penjagaan gigi. Vaksin dimasukkan, atau anda perlu membayar untuk mereka daripada poket anda sendiri? Bagaimana pula dengan ubat-ubatan jika taring anda mengalami keadaan yang sedia ada?

Cari out bagaimana haiwan invois yang dibayar oleh syarikat insurans (pembayaran berbanding bil langsung), dan sama ada terdapat co-payments yang diperlukan untuk setiap Lawatan. Juga, menyemak amaun deduktibel untuk pastikan anda mampu sekiranya anjing anda memerlukan rawatan kecemasan.

Faktor-faktor lain yang mempengaruhi Kesihatan jangka panjang anjing anda

Membeli perlindungan insurans haiwan kesayangan bagi taring anda tidak menghapuskan keperluan untuk aktif, mengekalkan kesihatan beliau. Dia masih memerlukan makanan berkualiti tinggi yang menawarkan sumber yang kaya vitamin dan nutrien; Dia memerlukan banyak senaman setiap hari untuk menguruskan berat badannya dan bekerja luar tenaga; dan dia memerlukan rawatan biasa untuk terus kot dan kulit beliau dalam keadaan yang terbaik. Setiap satu memainkan peranan yang penting dalam Kesihatan anjing anda. Bersama-sama ini, ia membantu mencegah masalah kesihatan, walaupun beliau adalah predisposed untuk syarat-syarat tertentu.

Semua gigi taring, sihat atau sebaliknya, perlu penjagaan rutin haiwan. Masalah, seperti yang diberitahu lebih awal, adalah dengan kenaikan kos. Bagi pemilik yang ramai, insurans kesihatan haiwan kesayangan ini menawarkan penyelesaian yang berpatutan dan boleh diramal. Walaupun ia menerima sedikit perhatian berbanding insurans kesihatan untuk rakyat, ia boleh menjadi alat yang berguna untuk memastikan anjing anda menerima penjagaan yang beliau perlu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *