Adakah ia selamat untuk meletakkan Yogurt terus jangkitan yis?

Adakah ia selamat untuk meletakkan Yogurt terus jangkitan yis?

Jika anda pernah mendengar tentang hal rumah popular ini ubat tetapi tidak pasti sama ada ia adalah selamat untuk meletakkan yogurt terus jangkitan yis, maka anda telah mendarat di tempat yang betul. Di sini anda akan menemui itu pro dan con yogurt sebagai ubat utama untuk jangkitan yis dan bagaimana untuk menggunakannya.

Pertama, mari kita lihat mengapa begitu ramai orang gunakan yogurt untuk merawat jangkitan yis mereka…

BAGAIMANA YOGURT BERFUNGSI UNTUK MELAWAN JANGKITAN YIS?

Yogurt biasa, semulajadi, unsweetened mengandungi banyak bakteria baik, terutamanya Lactobacillus acidophilus yang kami juga ada dalam usus kita. Bakteria mesra ini membantu memastikan kulat Candida albicans di bawah kawalan dan jadi menghalang ia over-growing ke dalam jangkitan yis.

Tetapi ada kalanya dalam kehidupan kita apabila Candida yang memang berpeluang untuk berkembang sebagai jangkitan yis. Salah satu pencetus utama ini ialah apabila bilangan bakteria baik dalam usus anda jatuh ke tahap tersebut bahawa mereka tidak boleh mengawal Candida buruk lagi.

Untuk mengatasi jangkitan yis kemudian, anda perlu menghapuskan bakteria berfaedah dalam usus anda dan juga di kawasan tempatan di mana gejala-gejala telah muncul. Nota: kebanyakan jangkitan yis adalah jangkitan faraj, yang anda mungkin mengalami sekarang.

Salah satu cara untuk melakukan ini adalah dengan menggunakan yogurt plain, unsweetened dan semula jadi. Tetapi apa yang penting di sini ialah bahawa ia perlu mempunyai budaya hidup. Anda perlu semak dengan tab mandi dan mencari pengesahan bahawa ia mengandungi “budaya hidup”. Anda lebih cenderung untuk mendapatkan ini di kedai makanan kesihatan daripada di sebuah pasaraya.

Sekarang, bagi sama ada ia adalah selamat untuk anda…

ADAKAH IA SELAMAT UNTUK MELETAKKANNYA SECARA TERUS DI JANGKITAN YIS?

Perkara pertama yang perlu dipertimbangkan adalah jika anda tidak toleran laktosa. Jika anda, anda masih boleh menggunakan ubat ini. Ia bergantung bagaimana anda sikap tidak bertoleransi memanifestasikan dirinya. Jika ianya biasanya teruk, jangan cuba ubat ini. Jika ia diabaikan maka anda mungkin mahu untuk mencuba.

Jika anda masih tidak yakin, maka anda boleh mendapatkan kapsul probiotics dan suppositories dari farmasi. Ini mengandungi Lactobacillus acidophilus bakteria, bakteria mesra sama ditemui dalam yogurt dan usus anda. Anda boleh mengambil kapsul untuk membantu menghapuskan bakteria baik dalam usus anda dan gunakan suppositories itu untuk melawan Candida dalam faraj anda.

Jika anda boleh menggunakan yogurt, kemudian hanya makan setiap hari untuk menjaga saluran pencernaan anda. Jika anda mempunyai jangkitan yis faraj, anda boleh memohon yogurt ke atas vulva tersebut. Untuk kegunaan dalaman anda hanya boleh kot tampon yang dan digunakan sepanjang malam. Ulangi setiap malam sehingga tanda-tanda reda. Sekali lagi untuk 1 atau 2 malam lagi hanya untuk pastikan.

Sesetengah wanita masukkan jari-jari sarung tangan getah tua dengan yogurt dan pembekuan mereka seperti popsicles di dalam penyejuk beku sebelum menggunakan sebagai tampon yang. Mereka mengatakan bahawa mereka mendapat bantuan segera dari gatal-gatal dan radang. Anda dinasihatkan untuk memakai tuala wanita juga kerana ia boleh menjadi agak messy apabila ais akan melebur.

Semua kaedah, jika simptom anda tidak reda dalam beberapa hari, maka anda perlu merujuk kepada doktor anda kerana mungkin ada yang mendasari isu yang juga perlu menangani.

RINGKASAN

Secara ringkasnya kemudian, yogurt boleh sangat berkesan, terutama apabila digunakan pada tanda-tanda awal jangkitan. Ia secara umumnya adalah selamat untuk terus meletakkan jangkitan yis, Walau bagaimanapun, jika anda tidak toleran laktosa, adalah lebih baik untuk berbincang dengan doktor anda pertama. Sudah tentu, anda boleh menggunakan kapsul probiotics dan suppositories dari farmasi sebagai alternatif.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *