Adakah ia hanya imaginasi saya atau zakar saya kehilangan perasaan anak?

Adakah ia hanya imaginasi saya atau zakar saya kehilangan perasaan anak?

g?” Kebanyakan orang berfikir bahawa kehilangan sensasi zakar adalah hasil semulajadi penuaan, tetapi hakikatnya bahawa lelaki semua peringkat umur boleh mengalami sensitiviti zakar yang berkurang. Malah, lebih 85% daripada semua lelaki melaporkan tahap kehilangan sensasi oleh umur 39, walaupun bermula seawal tahun-tahun remaja. Sensitiviti zakar dikurangkan boleh mempunyai akibat yang buruk. Lelaki yang kehilangan rasa di hujung zakar mereka atau bersama-sama aci yang mungkin mempunyai kesukaran yang mengalami kepuasan seks; mereka juga mungkin hilang keyakinan pada keupayaan mereka sila pasangan mereka, yang sering membawa kepada salah faham dan isu-isu hubungan.

Menemui bahawa zakar kurang sensitif, atau walaupun telah hilang sebahagian dengan perasaan, boleh menjadi masalah yang menakutkan. Ia adalah perkara biasa bagi lelaki untuk serta-merta menjadi berkenaan bahawa mereka mempunyai masalah saraf yang serius; dan, sebenarnya, tulang belakang, serta lain-lain masalah kesihatan yang serius, boleh menyebabkan kehilangan sensasi zakar. Tetapi paling biasa, sumber zakar hilang perasaan berkaitan dengan penjagaan zakar yang betul. Merawat kulit zakar dengan zakar khusus vitamin dan mineral yang menyuburkan dan melembapkan tisu derma halus yang tertentu boleh membantu untuk mencegah, atau bahkan melawan, kehilangan rasa zakar.

Apakah tanda-tanda lazim kehilangan rasa zakar?

Gejala-gejala boleh terdiri daripada kesemutan sedikit atau sederhana pengurangan dalam sensasi untuk melengkapkan kekurangan perasaan di hujung zakar. Lelaki yang mengalami sensitiviti zakar dikurangkan juga mungkin tidak dapat bertindak balas terhadap rangsangan seksual, atau mereka boleh mencapai puncak syahwat yang semasa melancap tanpa apa-apa perasaan yang menyeronokkan.

Apa yang menyebabkan perasaan dikurangkan pada zakar?

Kepala dan batang zakar disaluti didaratkan halus tisu saraf yang terletak hanya di bawah kulit zakar yang halus. Rasa zakar boleh dipengaruhi dalam beberapa cara; semasa ia adalah benar bahawa masalah perubatan yang serius, serta ubat-ubatan dan dadah rekreasi, tertentu boleh menyebabkan zakar dikurangkan sensasi, jawapannya adalah biasanya lebih mudah.

Dari masa ke masa, rubbing dari melancap kerap atau seks boleh mencipta kesan yang “calloused” untuk lapisan luar kulit, yang pada dasarnya desensitizing ia kerana ia berkembang untuk lapisan luar mati kulit sel-sel untuk melindungi kulit daripada pergeseran yang berpanjangan. Di sisi lain, mampatan yang disebabkan oleh melancap secara agresif boleh merosakkan tisu saraf yang mendasari kulit. Apabila zakar yang tidak mempunyai sokongan nutrien yang sepatutnya untuk membangunkan tisu saraf yang baru, tubuh tidak dapat menggantikan sel-sel saraf yang rosak dengan cepat seperti yang mereka akan musnah, membawa kepada kerugian yang akhirnya sensasi.

Bagaimana untuk mencegah dan menterbalikkan kerugian sensitiviti zakar

Penjagaan zakar yang betul adalah penting untuk mengekalkan zakar yang sihat, lembut dan sensitif yang responsif kepada rangsangan fizikal dan mental. Bermula dengan, mengekalkan kulit yang lembap oleh dilekatkan di lembapan semula jadi yang boleh membantu untuk mengurangkan pengeringan dan desensitization tisu derma. Bahan-bahan seperti vitamin E dan mentega shea mempunyai sifat pelembap yang penting yang mewujudkan halangan yang menghalang kehilangan kelembapan semulajadi.

Menyediakan sokongan sistem saraf dengan vitamin B5 dan D, serta sesetengah asid amino penting yang penting dalam pembangunan tisu saraf yang baru, boleh membantu membaiki sel-sel saraf yang rosak dan mencegah kehilangan rasa zakar.

Menggunakan zakar Kesihatan formula (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki 1 lelaki) yang mengandungi bahan-bahan tertentu ini boleh membantu untuk mencegah kehilangan sensasi zakar dan juga memulihkan kecergasan kepada zakar desensitized jika digunakan sebagai sebahagian daripada regimen penjagaan zakar tetap yang termasuk diet yang sihat, aktiviti fizikal, dan menyekat bahan-bahan seperti alkohol, tembakau dan dadah rekreasi yang boleh menghalang sensasi zakar dan menyebabkan kehilangan keseronokan seksual.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *