Adakah E rokok menyebabkan kanser dan apakah mereka

Adakah E rokok menyebabkan kanser dan apakah mereka

Rokok Elektronik laksana mensimulasikan rokok oleh vaporizing cecair yang berperisa ke dalam kabus yang boleh disedut. Rasa kadang-kadang mengandungi Nikotin atau tidak, walaupun ia bertujuan untuk memberi kepakaran rokok melalui rasa dan tindakan. Niat adalah untuk menghasilkan semula Akta rokok bagi perokok tanpa kesan-kesan kesihatan yang berbahaya. Jadi, e rokok boleh menyebabkan kanser? Beberapa kajian yang telah dilakukan, tetapi ia seolah-olah jelas e-smokes akan lebih selamat daripada biasa, tembakau dipenuhi orang.

Laksana rokok dalam bentuk Rokok, alat-alat atau pen mata bola walaupun disediakan. Mereka bekerja dengan menggunakan bahan yang berperisa yang terletak di hygroscopic kompaun. Bahan yang berperisa mungkin terdiri daripada Nikotin atau ia mungkin tidak.

Rokok tanpa asap yang pertama untuk dicipta adalah Herbert Gilbert pada tahun 1963. Sikap pada masa itu adalah sangat berbeza dan ia ternyata tidak dapat menguntungkan secara komersial. Orang hanya tidak menerima atau percaya bahawa ia adalah berbahaya kerana ia adalah. Pada tahun 2003, ia telah diperkenalkan kepada pasaran lagi oleh ahli farmasi Cina. Ramai Tempahan ini dibangunkan dengan lebih banyak.

Rokok Elektronik secara umumnya terdiri daripada tiga bahagian. Kartrij yang mengandungi rasa. Kuasa bateri ia dan pengabut untuk memanaskan bendalir supaya ia menjadi Wap. Kartrij yang biasanya mengandungi beberapa jenis bahan penyerap yang menyerap bahan cecair. Kartrij yang biasanya boleh guna dan boleh ditukar keluar dengan satu yang segar atau dengan kandungan Nikotin atau rasa yang berbeza.

Pengabut vaporizes rasa cecair dengan haba atau Bunyi. Secara umum, haba digunakan dan ia dicapai dengan filamen yang electrifying. Haba atomizes cecair dari kartrij, mencipta sebuah kabus untuk dihidu. Filaments yang tidak bekerja selama-lamanya walaupun. Enapan yang membina dan mereka mengurangkan berkesan sepanjang masa. Sesetengah jenama mempunyai pengabut yang boleh guna yang boleh hanya diganti apabila salah satu berhenti bekerja.

Sumber kuasa adalah penting untuk membekalkan haba kepada pengabut. Bateri yang boleh dicas lebih sering daripada tidak digunakan. Ini membentuk bahagian terbesar daripada peranti dan mungkin dikenakan oleh yang tetap AC dinding saluran, pengecas kereta atau port USB pada komputer.

E-jus, kerana rasanya yang dipanggil boleh datang dalam mana-mana beratus-ratus perisa. Terdapat Marlboro atau unta atau jenama nama lain bagi orang-orang yang peralihan dari jenama kegemaran mereka. Tetapi terdapat juga lebih setiap satu perisa seperti coklat, vanilla atau kopi. Cecair juga boleh memasukkan Nikotin dalam darjah yang berbeza-beza. Atau ia mungkin tidak termasuk mana-mana di semua. Rasa yang diselitkan ke dalam seperti cecair yang hygroscopic glycerin yang dibuat menggunakan dalam inhaler lozenges asma.

Beberapa kajian telah dikenalpasti nitrosamines tembakau khusus dalam sesetengah jenama e-rokok. Ini dikenali karsinogen telah muncul di tahap yang rendah. Bahan-bahan ini ditemui dalam peranti dengan Nikotin berasaskan tembakau yang hadir. Ia boleh menjadi satu kartrij rasa lurus tanpa Nikotin yang lebih kurang risiko kesihatan. Satu kajian yang dilakukan oleh The sekolah kesihatan awam Universiti Boston seolah-olah mencadangkan hal itu. Mereka menyatakan bahawa Rokok Elektronik adalah lebih selamat daripada orang-orang yang sebenar.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *