Adakah berjalan kaki membantu mengawal penyakit kencing manis anda?

Adakah berjalan kaki membantu mengawal penyakit kencing manis anda?

Senaman adalah sangat baik untuk kita semua. Ia adalah penting untuk orang-orang kita melawan kencing manis. Jika anda hanya akan memulakan atau merancang untuk mula bersenam, dapatkan nasihat doktor anda pertama. Hal ini terutama berlaku jika sudah lama sejak anda bersenam dengan kerap.

Apabila saya dan isteri saya telah pada mulanya menghidap kencing manis, doktor kami amat digalakkan kita untuk berjalan kaki 10.000 langkah sehari. Ini kedengarannya seperti banyak langkah, dan ia adalah. Walau bagaimanapun, seperti yang anda bermula dan bekerja di itu, ia mendapat sedikit lebih mudah setiap hari. Menggunakan isteri saya Nancy sebagai contoh. Pada mulanya, ia adalah perjuangan dan dia tidak sangat bermotivasi. Laju ke hadapan 10 tahun dan sekarang dia akan berjalan di sekitar ruang tamu kami pada waktu malam jika dia tidak mendapatkan langkah-langkah beliau 10.000 pada siang hari.

Senaman menjejaskan tubuh dan minda dengan pelbagai cara yang sangat baik. Mungkin yang paling penting untuk pesakit kencing manis, senaman meningkatkan sensitiviti insulin. Ini bermakna anda memerlukan kurang insulin untuk mencapai keputusan yang sama. Kekurangan senaman mempunyai kesan berlawanan, badan kita menjadi kurang sensitif terhadap insulin yang kemudian memerlukan lebih banyak insulin untuk mencapai keputusan yang sama. Membantu menjalankan semua oleh memerlukan kurang pengeluaran insulin dari pankreas anda.

Berjalan kaki adalah salah satu latihan terbaik yang boleh kita lakukan. Ia memerlukan tiada peralatan Khas (baik, mungkin sepasang baik Kasut berjalan kaki), tiada jadual yang ditetapkan, tidak perlu pergi ke gimnasium atau Y, dan, tidak ada pakaian khas. Ia hanya memerlukan beberapa waktu. Isteri saya dan saya menggunakan lapisan kami sebagai masa yang baik untuk bercakap tentang rancangan kami, tugas harian, dan sebagainya. Apabila anda memulakan, jangan bimbang tentang bagaimana berapa jauh, laju atau berapa lama anda berjalan kaki. Bermula lambat dan meningkatkan panjang berjalan anda kerana anda mempunyai masa dan stamina. Ia mungkin mengambil masa untuk mendapatkan langkah-langkah itu 10,000 sehari. Itulah saja. Seperti Nancy, anda akan sampai ke titik di mana lapisan anda adalah satu bahagian penting dalam kehidupan seharian anda.

Jika anda boleh membeli sepasang baik berjalan Kasut. Kasut berjalan dan Kasut bola keranjang adalah berbeza. Kedai kasut sukan tempatan yang dapat membantu anda mencari apa yang anda perlukan. Bagi kita, berjalan kaki kurang mahal kasut kerja hanya serta sebagai kasut yang berharga dua atau lebih.

Saya seorang mukmin yang teguh yang lebih cepat, anda meningkatkan jika anda terus menjejaki anak langkah anda. Kami mempunyai pedometers yang kita pakai setiap hari. Terdapat banyak pedometers di pasaran semalam. Kita suka model tertentu yang anda hanya boleh dimasukkan ke dalam poket anda. Terlalu banyak pedometers mesti dipotong tali pinggang, seluar atau skirt dan diletakkan dengan cara yang tertentu. Kami telah menemui banyak rehat klip dengan mudah. Kemudian anda berakhir dengan pedometer yang sempurna baik yang anda tidak gunakan kerana klip patah. Ia adalah mengecewakan untuk mempunyai pedometer $35 yang anda tidak boleh menggunakan kerana klip 50 peratus rosak.

Kami juga pergi setakat untuk membina hamparan kecil yang kami gunakan untuk merakam langkah kami. Kami mengemas kininya setelah seminggu sebagai pedometers kami merakam 7 hari yang lepas bernilai langkah. Saya tahu ini kelihatan sedikit atas atau berlebihan. Jumlah ini detail bukanlah untuk semua orang. Kita lakukan supaya kami tahu bagaimana kami telah lakukan dan jika kita tinggal di landasan yang betul. Kami merancang untuk terus melawan kencing manis kami dan kami-10,000 langkah sehari adalah sebahagian besar daripada rancangan kami.

Jadi di luar sana dan berjalan kaki. Pada musim sejuk ke sebuah pusat membeli-belah. Cuba untuk menghabiskan sekurang-kurangnya sama dengan masa berjalan dan membeli-belah. Meningkatkan stamina anda, berjalan kaki lebih dan kurang berbelanja. Anda akan kehilangan berat badan tetapi tidak dompet anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *