Adakah bahaya keluarkan penapis air Frigidaire Contaminates daripada air?

Adakah bahaya keluarkan penapis air Frigidaire Contaminates daripada air?

Jika anda menggunakan penapis air Frigidaire dalam peti sejuk anda, anda mungkin fikir semua contaminates di dalam air yang ditapis. Anda seperti sejuk sangat baik merasa air yang anda dapat. Anda mungkin tidak sedar bahawa semua toksin dalam air anda akan tidak dikeluarkan dengan penapis itu.

Anda mungkin tidak dapat mengambil berat tentang kualiti air. Anda hanya mungkin berlaku untuk membeli peti sejuk Frigidaire yang dilengkapi dengan dispenser air dan anda telah diberikan sedikit, jika mana-mana, pemikiran untuk penapis sebenar. Saya percaya anda sepatutnya bimbang tentang kesucian air anda.

Mempunyai penapis air Frigidaire mempertingkatkan kualiti air yang anda minum, tetapi anda boleh mempunyai keputusan yang lebih baik dengan penapis air lain. Alasannya ialah amaun contaminates dalam bekalan air kita hari ini, perhatian khusus keperluan. Untuk itu anda perlu kombinasi penapis yang akan menapis semua toksin yang kini berakhir di dalam air kami.

Anda mungkin tahu senarai toksin, tetapi seandainya anda tidak, saya bercakap tentang klorin, pembunuh rumpai, kesan ubat-ubatan preskripsi, plumbum, aditif petrol, pelarut industri, racun perosak, Racun rumpai, di THM, VOC di dan lain-lain. Apabila anda melihat pada senarai itu tidak hairanlah kanser dan penyakit-penyakit lain lumrah hari daripada 60 – 100 tahun yang lalu.

Mengikut AS Majlis daripada kualiti alam sekeliling, “risiko kanser di kalangan orang-orang yang menggunakan air berklorin adalah sebanyak 93% lebih tinggi daripada kalangan orang-orang yang air yang mengandungi klorin.”

Apabila menggunakan penapis air Frigidaire anda tidak akan mengeluarkan klorin daripada air. Penapis berkata ia menghilangkan rasa klorin, tetapi ia tidak lagi mengeluarkan klorin. Walaupun mengeluarkan hanya rasa mungkin bantuan yang anda mahu untuk minum lebih banyak air ia adalah tidak cukup.

Apabila klorin ditambah kepada air, ia digabungkan dengan sebatian semulajadi dan borang trihalomethanes atau THMs lain. Ini meningkatkan penghasilan radikal bebas yang menyebabkan kerosakan sel dan boleh membawa kepada kanser. Ia juga disyaki menyumbang kepada pengerasan of the arteri, punca utama penyakit jantung.

Apabila menulenkan air, mencari penapis yang akan membuang klorin dan toksin lain. Untuk melakukan kerja yang terbaik, anda akan mahu untuk mencari penapis air rumah yang mempunyai penapis blok berbilang, sub-micron penapis, penapis karbon butiran dan Pertukaran ion. Gabungan ini akan menjamin kesucian air anda. Anda tidak akan menemui kombinasi ini dalam penapis air Frigidaire.

Jika anda tidak tahu di mana untuk mencari sebuah unit seperti ini, menyemak laman web saya di bawah di bahagian bio. Anda akan dapati pautan ke penapis air rumah saya gunakan yang menggabungkan kaedah penapisan di atas.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *