Adakah anti-penuaan penggantian hormon lelaki?

Adakah anti-penuaan penggantian hormon lelaki?

Mengapa Adakah lelaki hormon penting?

Hormon yang penting untuk memberi kehidupan kepada fungsi di dalam badan lelaki yang merosot dengan usia. Seorang lelaki dengan paras hormon lelaki yang rendah boleh mengalami keadaan seperti keletihan, cepat marah, dan pertambahan berat badan. Mati pucuk dan kekurangan daya seks adalah juga tanda-tanda tahap hormon rendah. Satu punca kekurangan hormon lelaki yang dikenali adalah andropos, juga dikenali sebagai “menopaus lelaki.”

Menopaus menyebabkan pengeluaran hormon lelaki yang boleh menyebabkan perasaan keletihan, kemurungan, disfungsi seksual dan perubahan mood rendah. Sebagai peraturan am, tahap hormon lelaki mula menurun selepas umur 40 pada kadar purata 1 peratus penurunan setiap tahun. Ini menurut Dr. Thomas Travison, Ketua kajian penuaan lelaki Massachusetts. (Jurnal endokrinologi klinikal dan metabolisme, Januari 2007)

Bagaimana lelaki usia?

Kelenjar endocrine menghasilkan hormon yang diperlukan untuk menjalankan fungsi-fungsi utama badan. Selain daripada mengawal fungsi-fungsi badan ini, hormon juga Menyimpan cecair badan yang seimbang, stabil metabolisme dan tahap kalsium dan glukosa dalam darah biasa.

Apabila tahap hormon menurun, fungsi metabolik mula perlahan dan dalam beberapa kes untuk menutup. Apabila ini berlaku pengalaman penuaan bermula. Orang-orang yang biasa dengan kehidupan keremajaan dan kecergasan akan mengalami gejala-gejala yang disebabkan oleh penurunan hormon. Tahap kekuatan dan tenaga yang mula jatuh dan terdapat penurunan yang stabil dalam prestasi fizikal dan penampilan.

Testosteron hormon lelaki mula memperlahankan pada kira-kira umur 30 dan mempercepatkan penurunan yang dengan penuaan. Malangnya, bermulanya tanda-tanda kehilangan hormon sering beransur-ansur, dan kebanyakan manusia hanya akan digunakan untuk mereka. Hasilnya, ramai lelaki gagal untuk mengambil langkah-langkah untuk merawat ketidakseimbangan hormon lelaki.

Terapi penggantian hormon lelaki menangguhkan penuaan lelaki

Semasa Sains Perubatan dan penyelidikan telah menemui bahawa terapi hormon menangguhkan proses penuaan lelaki dan merawat ketidakseimbangan hormon lelaki.

Pada masa yang sama, hormon sintetik yang besar-besaran adalah standard dalam arus perubatan. Hormon sintetik menjadi dikaitkan dengan beberapa mungkin kesan sampingan yang dahsyat. Sekarang, standard emas dalam terapi penggantian hormon lelaki adalah hormon Bioidentical yang meniru struktur molekul daripada hormon yang dicipta oleh tubuh manusia.

“Ubat-ubatan hormon Bioidentical mengandungi hormon yang kimia padanan yang tepat kepada orang-orang yang dibuat secara semulajadi oleh manusia,” kata Manson, Ketua perubatan pencegahan di Brigham dan wanita Hospital di Boston. (“Oprah dan hormon Bioidentical: FAQ,” oleh Hitti Miranda, Berita Kesihatan WebMD, 15 Jan. 2009)

Apabila hormon mula menolak, ia adalah mustahil untuk membalikkan proses tetapi sesuatu yang boleh dilakukan untuk melambatkan ia. Terapi hormon Bioidentical adalah semua tentang peningkatan kehidupan, pengembangan dan pemeliharaan. Lelaki yang mengalami kemerosotan fizikal penuaan boleh mendapatkan bantuan daripada terapi hormon untuk menstabilkan keadaan mereka dan mencegah mengurangkan nafsu seks, pertambahan berat badan, dan perubahan mood.

Adakah hak Terapi penggantian hormon lelaki untuk anda?

Sebelum Terapi penggantian hormon lelaki ditetapkan, satu pemeriksaan fizikal dan beberapa siri ujian darah, termasuk ujian PSA (protein khusus sembuh), disusun untuk mengukur tahap testosteron dan, jika tahap rendah, doktor membincangkan pilihan rawatan yang pelbagai. Banyak syarikat-syarikat insurans melindungi kos rawatan andropos, dan rawatan menopaus lelaki biasanya tidak dapat dibeli dengan akaun fleksibel bernasib baik penjimatan cukai.
Terapi penggantian hormon lelaki dan penggantian testosterone adalah pilihan rawatan berkesan rendah testosteron bagi lelaki dengan andropos. Jika anda mempunyai sebarang gejala-gejala yang dikaitkan dengan andropos, tenaga yang rendah, cepat marah, hot flashes, berat perut, kehilangan kekuatan otot, kehilangan nafsu seks dan ketidakupayaan untuk mengekalkan ereksi, berbincang dengan doktor anda. Lebih cepat anda bercakap dengan doktor dan mendapatkan disemak untuk tahap testosterone rendah, lebih cepat anda boleh mula berasa seperti diri anda lagi.

Apa yang perlu mencari dalam terapi penggantian hormon lelaki pembekal:
1. Melihat sebuah program terapi penggantian hormon lelaki yang direka untuk anda dan khusus individu yang memerlukan.
2. Memastikan program hormon anda di bawah seliaan pakar perubatan yang terlatih dalam kekurangan hormon lelaki.
3. Memantau tahap hormon anda. Ujian asal bagi andropos hanya harus menjadi yang pertama dalam siri ujian. Anda akan mahu mempunyai darah diuji dari semasa ke semasa untuk memastikan program semasa dioptimumkan untuk keperluan individu.
4. Pengalaman. Pastikan entiti dengan siapa anda bekerja mempunyai rekod prestasi yang kukuh. Jika mereka cuba untuk menjual anda hormon–berhati-hati. Jika mereka akan memberitahu anda apa yang mereka lakukan dan bagaimana ia berkait dengan anda keperluan dalam kerja rangka bermaklumat–menjadi harapan dan digalakkan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *