Adakah anda tahu tujuan berpeluh selepas minum air

Adakah anda tahu tujuan berpeluh selepas minum air

Berpeluh datang kira-kira dari badan pengeluaran cecair yang bertujuan untuk penyejatan daripada kulit untuk menyejukkan anda. Peluh apa terdiri daripada terutamanya air dan dimasukkan ke dalam peluh anda, dalam air ini, dalam kuantiti yang kecil daripada natrium klorida, ((natrium klorida, juga dikenali sebagai garam / biasa garam / Jadual garam / atau Halit. Ia adalah satu sebatian ionik dengan formula NaCl. Sodium klorida adalah garam yang paling bertanggungjawab untuk di kemasinan laut dan cecair extracellular banyak organisma multicellular. Sebagai bahan utama dalam garam boleh dimakan, ia biasanya digunakan sebagai perasa dan Awetan makanan. -Terima kasih Wikipedia)) dan bahan ini diserap oleh kelenjar peluh di kulit oleh berpeluh selepas minum air.

Terdapat dua jenis kelenjar peluh yang unik, iaitu-
* peluh apocrine kelenjar – kelenjar Apocrine terdiri daripada sebahagian secretory bergelung terletak di persimpangan dermis dan lemak subcutaneous, yang sebahagian yang lurus Selit dan secretes terus ke dalam bahagian infundibular folikel rambut; (Wikipedia)
* dan kelenjar peluh eccrine – kelenjar Eccrine (atau kelenjar merocrine) terdiri daripada satu saluran Lingkaran intreaepidermal, “acrosyringium,” terus derma sebahagian, dan sebahagian acinar yang bergelung di dermis atau hypoderman, dan terdapat di hampir semua tapak pada tubuh manusia. (Wikipedia)

Anda kelenjar peluh apocrine mengeluarkan peluh badan anda yang mengandungi beberapa bahan berlemak itu jahat, tetapi ini kelenjar peluh terutamanya terletak di di ketiak anda dan sekitar kawasan kemaluan anda. Ia adalah ini kelenjar peluh yang berlaku sebab utama bau badan anda. Mengapa kita mempunyai bau badan? Ini kerana bakteria memecahkan mana-mana komponen organik dalam peluh kami diserap oleh kelenjar peluh apocrine ini kedudukan strategik (?).

Sementara itu, kelenjar peluh eccrine anda, akan diedarkan ke atas permukaan seluruh kulit anda. Kelenjar ini adalah sangat banyak pada tapak tangan, tapak kaki anda, dan pada dahi anda. Itulah sebabnya mengapa engkau sawit berpeluh, berpeluh kaki dan kepala berpeluh. Kelenjar peluh eccrine ini bekerja dengan pengeluaran peluh yang dibuat terutamanya daripada air dan garam. Lain-lain fungsi utama kelenjar ini kerana suhu badan anda mengawal selia.

Mengapa anda berpeluh selepas minum sedikit air

Mengapa anda berpeluh selepas minum air, datang kepada beberapa perkara yang anda mungkin perlu tahu.

Dari segi berpeluh selepas minum air, ia adalah sangat penting untuk memastikan anda cukup terhidrat, terutamanya dari minum air sebelum melakukan senaman anda. Walaupun, anda masih perlu untuk memastikan bahawa anda tidak overexercise.

Kuantiti air yang anda perlu makan sebelum, semasa, dan terutamanya selepas anda bersenam perlu lebih daripada anda akan mengambil apabila tidak bersenam. Ringkasnya, semakin banyak anda berpeluh, lebih banyak anda akan perlu untuk minum air, supaya anda tidak kehilangan terlalu banyak melalui peluh berlebihan atau peluh berlebihan.

Kerana anda perlu meletakkan lebih banyak cecair ke dalam sistem, berpeluh selepas minum air bukanlah biasanya yang buruk keadaan, disebabkan anda hanya berpeluh keluar air apa yang anda telah dimakan.

Satu perkara perlu diingat dengan Bilakah anda akan berpeluh selepas anda minum air yang anda mesti berusaha untuk menjaga keseimbangan dalam air dalam ke air keluar betul-betul, jadi anda juga harus letih dari bersenam, anda masih akan berpeluh dan sebab itulah anda perlu memastikan anda masih akan minum air. Dengan melakukan ini dan mengekalkan sebuah jam tangan lebih minum anda, anda akan memastikan bahawa apa sahaja yang anda longgar dalam peluh anda akan membentuk dari minum dalam kuantiti air yang betul.

Sudah tentu, jika anda tidak akan minum tertentu, tanda-tanda dehidrasi boleh muncul bahawa anda perlu perhatikan. Gejala-gejala dehidrasi yang membolehkan anda tahu jika anda minum air yang cukup, atau jika anda tidak, dan gejala-gejala ini termasuk –
* rasa loya, termasuk selepas senaman anda;
* peeing air kencing kuning gelap atau;
* Tiada air kencing pada semua;
* mempunyai mulut yang kering dan melekit;
* dan mata Kering, mencederakan (stinging).

Bukan sahaja air minuman memastikan anda sihat dan terhidrat, tetapi ia juga boleh membantu anda menurunkan berat badan itu tambahan juga. Air telah lama digunakan sebagai seorang Pembantu untuk penurunan berat badan tambahan, fikirkan ia sebagai kesan sampingan yang baik tidak nasty.

Hakcipta Terpelihara (c) 2010 Lynsey Carter

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *