Adakah anda tahu mengenai Bronzer penyamakan losyen? Losyen Menyamak dalaman yang diterangkan

Adakah anda tahu mengenai Bronzer penyamakan losyen? Losyen Menyamak dalaman yang diterangkan

Losyen Menyamak bronzer mendapat bayaran berikut cukup tahun kebelakangan ini. Ramai orang walaupun tidak tahu apa yang bronzer penyamakan losyen adalah. Produk ini adalah hanya sejenis losyen yang menyediakan tan dalam tempoh masa yang agak pendek daripada kaedah dan produk lain. Mereka juga menghasilkan kualiti yang lebih mendalam dan lebih mewah daripada tan Menyamak tetap krim dan losyen. Ini adalah sebab mengapa ia adalah produk yang panas terutama di kalangan wanita yang ingin mempunyai kulit kelihatan cantik dalam amaun yang singkat masa mungkin.

Pada dasarnya terdapat dua jenis bronzers. Pertama membantu mempercepatkan proses Menyamak samada anda bercadang untuk tan di bawah matahari atau secara buatan melalui sebuah katil Menyamak. Bronzer losyen Menyamak jenis ini biasanya dilabelkan sama ada ia direka untuk Menyamak dalaman atau luaran. Jenis kedua bronzer dipanggil self-tanning bronzers kerana mereka boleh menghasilkan tan walaupun tanpa bantuan matahari atau sebarang cara Menyamak tiruan.

Kedua-dua jenis losyen Menyamak bronzer membantu meminimumkan pendedahan kepada cahaya matahari dan sinaran UV yang berbahaya kepada orang-orang. Tetapi sudah tentu, yang kedua adalah selamat untuk digunakan dan digemari oleh lebih ramai individu yang mementingkan kesihatan. Anda mungkin tahu sekarang bahawa berpanjangan pendedahan kepada matahari boleh menyebabkan kulit kerosakan dan penuaan pramatang. Ia juga boleh menyebabkan penyakit kulit seperti kanser kulit. Anda juga harus berhati-hati Samak katil yang hanya berbahaya sebagai matahari.

Bahan-bahan aktif dalam banyak bronzer losyen Menyamak adalah dihydroxyacetone atau DHA. Ramuan ini menghasilkan tindak balas kimia pada kulit yang mencipta satu sebatian yang sangat menyerupai melanin, bahan yang bertanggungjawab untuk pinjaman kulit dengan warna emas apabila terdedah kepada matahari. DHA adalah dianggap selamat oleh ramai pakar.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *