Adakah anda tahu latihan kucing?

Adakah anda tahu latihan kucing?

helo di sana…
Harry C di sini, anda dalam talian pelatih peribadi dan pemakanan sukan.

Agak agak tentang backgroung saya:

Saya dilahirkan di Athens, Greece pada tahun 1978 dan kerana saya membesar jelas kepada saya dan orang lain bahawa saya adalah gila tentang apa-apa yang telah lakukan dengan sukan atau Olahraga. Saya 2 kali Juara dunia pada Tang begitu seni mempertahankan diri, dan bermain bola keranjang, tarian, Gimnastik, anda sebut sahaja. Apabila umur Kolej saya datang saya belajar dan mendapat Ijazah Sains Sukan dan pemakanan sukan. Jadi, saya menjadi seorang pakar pemakanan sukan Bertauliah dan jurulatih kecergasan. Perkara yang saya ingin bicarakan dalam artikel ini ialah satu konsep, satu faktor yang meningkatkan bina badan anda dan latihan berat badan dan oleh itu, kekuatan, kuasa dan pembakaran lemak.

“Kaedah pengulangan” ini kerana saya menyeru adalah kegemaran saya dan clientel saya di kegemaran selama 4 tahun dengan keputusan yang luar biasa.
Kaedah ini dipanggil kaedah latihan pecutan pampasan (aka KUCING).
Ia adalah kaedah yang sempurna untuk membuat yang terbaik daripada masa anda yang berharga di gimnasium.

Sedikit latar belakang mengenai perkara ini:
Pada tahun 1982, Dr. Frederic C. Hatfield berbicara tentang konsep latihan pecutan pampasan atau KUCING. Dr. Hatfield mendakwa manfaat-manfaat berikut untuk CAT: kecekapan yang lebih baik, lebih sedikit kecederaan dan kuasa letupan yang lebih besar. Hatfield ditakrifkan pampasan pecutan sebagai “menekan sukar mungkin sepanjang pergerakan”, iaitu tindakan yang tinggi halaju. Menariknya, tahun kemudian satu kajian oleh Jones et al. disokong Hatfield di contentions dengan mencari KUCING adalah unggul untuk latihan berat badan tradisional untuk membangunkan kekuatan bahagian atas badan dan kuasa.

Walau bagaimanapun, ia secara umumnya bersetuju bahawa satu kelemahan utama kedua-dua KUCING dan latihan berat badan tradisional adalah fasa pecutan negatif yang besar yang biasanya berlaku, terutamanya apabila berat yang lebih ringan akan digunakan. Sebagai contoh, Elliot et al. mendedahkan menyahpecut bahawa semasa 1-RM bench press, bar petikan akhir 24% daripada julat pergerakan. Sebanyak 81% 1-RM, bar ekomoni berlaku semasa 52% akhir julat pergerakan. Beberapa tahun sebelum artikel pecutan pampasan ini ditulis oleh Hatfield, Dr. Gideon B. Ariel telah diiktiraf masalah dengan fasa ekomoni dan telah direka dan dibangunkan beliau Mesin senaman dinamik rintangan yang berubah-ubah untuk memberikan pampasan itu.

“Pengulangan perlu dilakukan secepat mungkin dengan penumpuan mental yang maksima bagi pengambilan maksimum menembak tahap gentian otot sebagai diperlukan di maksima manusia prestasi.” — Gideon B. Ariel, PhD

Petikan di atas dari Dr. Ariel pada dua puluh Laman sebuah buku yang ditulis hampir tiga puluh tahun yang lalu yang memperkenalkan Mesin berat rintangan boleh ubah dinamik (D.V.R.) baru di Universal. Nama buku adalah “Kefahaman dalam sains asas di belakang kami Universal Centurion”. Buku dan kajian yang seterusnya dilakukan oleh Ariel ada kepentingan tertentu kepada saya kerana saya sistem rintangan yang berubah-ubah free-weight yang dipatenkan yang saya telah bekerja sejak tahun 1996.

Bahagian saya ditarik quote dari adalah bertajuk “Latihan rintangan dan penguncupan balistik”. Dalam seksyen ini Ariel dibentangkan prinsip-prinsip latihan Pusat rintangan yang berubah-ubah beliau dua…

1. Senaman rintangan hendaklah dilakukan dengan menggunakan beberapa gerakan bersama.

2. Senaman rintangan harus dilakukan dengan letupan ulangan.

Ia adalah sangat jelas dalam penerbitan ini bahawa Universal dan Ariel, tahu, difahami dan dihargai kepentingan kekuatan letupan untuk atlet dan berpusat pada pembentangan saintifik mereka dan usaha seluruh keperluan itu. Banyak rintangan yang berubah-ubah Mesin telah datang dan pergi sejak, tetapi untuk yang terbaik dari pengetahuan saya, ini adalah satu-satunya yang menyokong “letupan ulangan” dan “rintangan berubah-ubah” sebagai satu cara yang unggul untuk melatih.

Walau bagaimanapun, ini tidak bekerja dengan beberat percuma?

Letupan ulangan atau maksima kontraksi sukarela yang dilaksanakan dengan free-weight rintangan yang berubah-ubah sistem seperti sistem band BNS jelas memenuhi kriteria untuk “kekuatan letupan latihan latihan” sebagai ditakrifkan oleh batu (9) dalam penyata kedudukan dan Scmidtbleicher dalam kekuatan dan kuasa dalam sukan…

Batu – “Latihan yang digunakan untuk membangunkan kekuatan letupan ditakrifkan sebagai mereka yang awal kadar pengeluaran tentera sepusat maksima atau berhampiran maksimal dan dikekalkan sepanjang rangkaian pergerakan senaman.”

Scmidtbleicher – “kekuatan letupan boleh ditakrifkan sebagai keupayaan sistem saraf untuk menjana kelajuan tinggi tindakan.”

Sama seperti Ariel dan Hatfield telah menyatakan, individu perlu membuat satu usaha yang disengajakan untuk menolak yang berat serta sukar secepat mungkin seluruh julat pergerakan pada setiap pengulangan. Kerana rintangan tambahan yang diberi oleh Kumpulan kerana ia meregangkan dalam fesyen linear, halaju tindakan, kelajuan penguncupan otot dan tentera hasil pengeluaran boleh disimpan pada tahap yang tinggi sepanjang julat pergerakan. Tanpa rintangan yang berubah-ubah yang disediakan oleh Pancaragam, fasa ekomoni squats dan bangku-bangku dan lain-lain akan kesan keberkesanan latihan tersebut sebagai latihan kekuatan letupan – seperti yang ditakrifkan oleh Stone et al.

OK di sini ialah bagaimana kerja-kerja Cat dalam tindakan: membolehkan di ambil di Bench Press sebagai contoh.
Hendak menurunkan bar dalam pergerakan terkawal dan sebelum bar menyentuh dada anda anda meletup ia kembali secepat yang anda mungkin boleh tetapi tidak membuat kesilapan di sini ini akan pampasan pecutan hanya adalah 2 faktor yang hadir.

1. Anda perlu bekerja pada 65-85% daripada RM di perintah untuk ini untuk bekerja kerana dengan berat kurang daripada itu, anda tidak akan mempunyai KUCING anda akan mempunyai hanya momentum laju! dan yang boleh menjadi berbahaya kepada sendi anda. Letupan otot tidak menunjukkan di mata kasar, ia hanya berlaku dalam otot seperti yang anda cuba tolak berat badan yang agak besar dalam kelajuan tinggi.

2. Berat badan mesti pernah berhenti di mana-mana fasa satu pengulangan! Ketuka eccentric tersebut atau fasa yang sepusat bar dan kaki tekan kabel ot mesti sentiasa berterusan dan tidak pernah berhenti seketika di satu pengulangan.

Itulah ia! Hanya menurunkan berat badan secara perlahan-lahan dan tanpa berhenti SEJENAK di bawah pergerakan, meletup kembali secepat yang anda boleh lagi tanpa berhenti sejenak di atas pergerakan. Semua itu mesti mengambil tempat dalam pelbagai jenis pergerakan.

Kaedah latihan boleh mengambil latihan anda ke tahap baru semua dan menjadi lebih kuat, membina otot yang lebih banyak, padat dan membakar lebih banyak lemak dan penulisan lebih caloried kerana pengambilan serat otot meningkat.
Untuk lebih banyak maklumat dan produk yang boleh membantu anda memperbaiki kesihatan anda dan kecergasan melawat laman web saya di www.health-balance-reviews.com

Sehingga masa depan…
HarryC
Kesihatan-baki-Reviews.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *