Adakah anda Shih Tzu yang terlalu nipis?

Adakah anda Shih Tzu yang terlalu nipis?

Saya menulis lebih lanjut mengenai obesiti di dalam Shih Tzu daripada saya tentang satu Shih Tzu yang boleh menjadi “terlalu nipis.” Secara amnya, baka Shih Tzu adalah baka yang lazat. Shih Tzus saya telah sihat dan sihat. Ini adalah benar juga bagi saya Teacup dan saiz Imperial. Mereka cenderung lebih ke arah ingin makan terlalu banyak. Lagi sentiasa ada sisi lain kepada tiap-tiap cerita atau kedudukan yang bertentangan. Yang Shih Tzu yang terlalu nipis itu, agak nampaknya bertentangan dengan sebuah Shih Tzu yang menjadi gemuk. Shih Tzu jenis ini mungkin juga akan digelar “yang miskin pelaku.” Memang selalunya, bagaimanapun, bahawa seorang pemilik Shih Tzu yang berkenaan akan fikir mereka Shih Tzu merupakan salah satu daripada ini “miskin fasik,” Bilakah sebenarnya doktor haiwan mungkin memberitahu anda anjing itu adalah dalam keadaan baik. Shih Tzu yang sihat bukanlah yang plump Shih Tzu, walaupun sesetengah di dunia anjing Papar terus mengelirukan “well-bodied” dengan “lemak.” Standard yang di Shih Tzu panggilan kerana ia menjadi “padat,” yang saya kira boleh juga bermaksud “well-bodied.” Shih Tzu yang padat merupakan salah satu yang hanya itu – padat – tidak lemak dan flabby.

Salah satu perkara pertama untuk menyemak apabila berurusan dengan sebuah Shih Tzu yang sebenarnya kurang berat badan walaupun makan biasanya adalah bahawa mempunyai Shih Tzu telah wormed secara kerap? Tidak ada apa yang lebih buruk daripada kehadiran cacing untuk menjaga sebuah Shih Tzu atau mana-mana anjing “nipis.” Jadi amat penting sedang menghalang anda Shih Tzu yang wormed dengan betul. Jika ini dilakukan secara kerap dan anda Shih Tzu masih nipis, anda benar-benar perlu untuk berunding dengan doktor haiwan. Mungkin ada masalah kesihatan yang asas seperti kencing manis. Bilakah semua masalah kesihatan telah dikesampingkan oleh doktor haiwan sering kali hanya peningkatan kualiti pengambilan makanan adalah mencukupi untuk meletakkan beberapa daging tulang yang Shih Tzu dan membantu untuk mencapai lihat padat itu kemas dipanggil dalam piawaian. Anda mungkin mahu pergi dengan diet yang tinggi kalori. Menawarkan pemakanan dan tinggi kalori melayan juga. Anda juga mungkin melayan anda underweight Shih Tzu kepada beberapa padang pasir buatan sendiri, melayan dan makanan di samping beliau berkualiti secara komersial disediakan makanan.

Ia adalah sangat sukar untuk berurusan dengan pemakan yang enggan. Kadang-kadang ini boleh menjadi masalah tingkah laku. Untuk itu, salah satu mesti berunding dengan pakar psikiatri anjing yang saya rasa. Dan jujur dengan sempurna dengan anda, saya tidak pasti ini benar-benar wujud. Itulah sahaja pertama saya fikir. Pemikiran yang akan datang saya akan melayari internet dan laman web baru saya di tertentu tentang mainan anjing. Pada kira-kira mainan anjing saya mencari dan melayari internet untuk anda. Saya mempunyai koleksi buku-buku latihan anjing dari Dogwise yang anda mungkin berminat untuk melihat di laman web ini. Di laman web ini anda juga akan menemui koleksi internet lain anjing pelatih program. Pada kadar apa-apa, tanpa mengambil kira masalah itu, dan kerana manusia yang minat pada anjing hari ini saya tahu pasti seseorang telah datang dengan penyelesaian kepada masalah anda jika ianya ditentukan “kelakuan.”

Shih Tzu adalah sangat bijak dan pandai. Mereka akan mencabar anda dalam perisikan. Saya terus percaya mereka memahami lebih daripada apa yang benar-benar berlaku di dalam persekitaran mereka daripada yang kita jangkakan. Jika mereka mendapat tanda-tanda bahawa anda akan “memanjakan” mereka tentang makan, mereka boleh memegang ke atas anda dan cuba untuk melihat hanya betul-betul apa anda akan menawarkan mereka melalui cara “makanan yang berbeza” mereka untuk mencuba.

Saya rasa bagaimana saya ingin membuat kesimpulan artikel ini jika anda rasa anda Shih Tzu terlalu nipis, mula-mula memerintah cacing dan masalah kesihatan. Kemudian teruskan perlahan-lahan pada mencari jalan untuk menambah kalori tambahan kepada diet anda Shih Tzu. Jangan panik mengenai situasi dan Jangan pernah biarkan anda Shih Tzu yang tahu anda “bimbang” kepada keadaan yang nipis. Saya tidak baka Shih Tzu khusus untuk cincin Papar atau lebih khusus untuk menjual anak-anak anjing kepada orang lain. Aku hidup dengan Shih Tzu sebagai berminat betul-betul Siapakah yang Shih Tzu benar-benar. Aku tertarik dengan personaliti dan tingkah laku mereka, dan saya belajar sendiri betapa pandai dalam Shih Tzu boleh tentang semua situasi dalam isi rumah. Jika saya tidak tahu ia mustahil, saya hendak katakan untuk pasti di Shih Tzu adalah sebenarnya satu lagi bentuk yang sangat pintar mungkin genius “manusia.”

Artikel ini adalah percuma untuk menerbitkan dengan kotak sumber.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *