Adakah anda pembungkusan minuman kesihatan dan Sukan minum berat badan

Adakah anda pembungkusan minuman kesihatan dan Sukan minum berat badan

Terperi beribu-ribu rakyat Amerika melaporkan mereka minum sukan ini dan produk-produk kesihatan dan kecergasan untuk sebab-sebab yang banyak termasuk meningkatkan imuniti dari penyakit, “lebih baik kesihatan secara keseluruhan,” “tenaga” dan disebabkan oleh hakikat mereka menggantikan “nutrien penting.” Mereka mempunyai konsep tiada kalori, jumlah gula atau kenyataan bahawa “tenaga” adalah disebabkan oleh jumlah tinggi kafein-hampir tidak sihat dan pasti tidak “jadi.” Ia semua bermula dengan pengiklanan yang mengelirukan: “minuman sukan adalah baik bagi kamu; kontena yang lengkap mempunyai hanya 55 kalori. Itu adalah 1/3 daripada kalori di dalam botol soda yang biasa.” Masalahnya ialah bahawa ia adalah bahagian yang lima puluh kalori. Kebanyakan glukosa yang cuba minum air minuman boleh disediakan dalam pelbagai saiz botol. Dalam botol paling kerap, Terdapat bahagian-bahagian 2.5, jadi jumlah kalori balang adalah satu ratus dua puluh lima dan kandungan glukosa akan 44 gram. Berapa ramai orang berkongsi minuman mereka dengan beberapa orang of.other? Orang-orang membelanjakan 1 bilion dolar pada produk tahun lepas. Bagaimana pula semua ini bermula? Apa minuman ini lakukan? Apakah cecair yang terbaik untuk mengelakkan dehidrasi Bagaimana pula ini besar sukan minuman salah faham membawa kepada masalah besar itu?

Saintis-saintis di Universiti Fl pada tahun 1965 digunakan kakitangan bola sepak Universiti untuk menguji minuman yang unik yang telah dibangunkan oleh orang-orang untuk melawan kekurangan cecair. Peserta suka. Mereka dikenali sebagai minuman sukan selepas Universiti Maskot. Selepas Florida mengalahkan Georgia Tech 27-12 dalam mangkuk Orange 1967, jurulatih kehilangan mengisytiharkan kepada seorang wartawan: “Kami tidak mempunyai the Gatorade”. Yang membuat perbezaan.” Dan itu adalah permulaan daripada salah tanggapan yang telah mengakibatkan berat selepas mendapat paun berat badan bagi kanak-kanak, remaja dan dewasa yang aktif. Minuman-minuman sukan yang besar untuk re-hydrating mana-mana orang yang benar-benar bermain Olahraga di luar dalam haba yang lebih daripada sembilan puluh minit, dan melibatkan intensiti tinggi dan mengekalkan kuasa. Kata-kata untuk diingati: haba, di luar, lebih dari sembilan puluh minit dan keamatan yang besar dan stamina. Minuman sukan tidak ada tempat bagi kebanyakan orang dewasa, kanak-kanak atau remaja yang melakukan senaman ringan terutama di dalam sebuah bangunan yang berhawa dingin, tidak perspiring secara besar-besaran, atau melakukan senaman tidak semua. Dalam senario ini, air mineral sejuk mudah benar-benar memuaskan dan tidak menambah beratus-ratus kalori dan cawan gula. Minum kalori 150 yang sukan minum, akan mengambil kebanyakan lelaki dan wanita lebih daripada 30 minit berjalan untuk “membakar.” Jika anda minum setiap hari selama setahun, anda akan mendapat lebih dari 20 kg lemak yang berlebihan.

Mari kita hadapi, air mungkin baik bagi seseorang tetapi bagi ramai individu ianya tidak menarik. Tetapi panggilan itu “air vitamin” menjadikan ia dalam warna-warna pastel yang indah dan memanggilnya “baik untuk anda” dan “sihat,” tambah gula sebanyak seperti minuman ringan biasa dan besar seluruh berurusan kafein dan anda telah berjaya. Isu adalah hampir semua orang mempunyai vitamin yang lebih banyak daripada apa yang mereka perlukan. Kerana Amerika purata yang Pelan makan menyediakan elaun pemakanan yang disyorkan vitamin dan mineral. Selain itu, vitamin E, A, D dan K tidak larut dalam air dan hanya dapat digunakan dengan hidangan yang mengandungi lemak. Oleh yang demikian Apakah nilai meletakkan mereka ke dalam balang air? Untuk rasa baik, 32 gram gula-sama boleh yang biasa soda-ditambah. Salah satu isu adalah menipu diri sendiri ke dalam pemikiran yang memakan tiga puluh dua grms gula “sihat.” Isu lagi seperti minuman-minuman sukan adalah untuk tidak tertipu oleh aura “sihat” yang mengelilingi mereka Daftar keluar label kandungan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *