Adakah anda menggunakan losyen kanser kulit?

Adakah anda menggunakan losyen kanser kulit?

Ia adalah kemuncak musim panas, bermakna percutian yang menyeronokkan di bawah matahari. Matahari hanya membuatkan anda merasa baik – jika anda belum menjadi takut. Banyak orang mengelak matahari seperti wabak. Hari ini anda mendengar amaran kerap bahawa cahaya matahari menimbulkan risiko yang serius kepada kesihatan anda.

Antara alarmist banyak suara adalah pengilang pelindung matahari. Selama lebih daripada 20 tahun, industri $5 bilion tahun ini telah tersebar di supposition bahawa matahari adalah maut dan kita mesti dilindungi dari oleh slathering pada sebatian kimia.

Sudah tentu, mereka mudah gagal untuk menyebut bahawa pendedahan cahaya matahari adalah penting untuk kesihatan yang baik. Anda tidak akan mendengar sesiapa dalam industri mengakui bahawa losyen matahari yang paling popular mengandungi lima karsinogen yang diketahui-dua yang akan benar-benar diaktifkan oleh matahari – dan menghalang keupayaan badan anda untuk menghasilkan penting vitamin D.

Dan inilah bahagian yang paling teruk-, tidak pernah ada apa-apa keterangan bahawa sunscreens menghalang jenis kanser kulit yang paling serius. Malah, mereka sebenarnya boleh meningkatkan risiko. Peningkatan risiko kanser adalah bukan kerana kami telah meningkatkan pendedahan cahaya matahari.

Kebanyakan kita bekerja dalam rumah sekarang, kita terdedah kepada jauh kurang cahaya matahari… lagi kanser tertentu, terutamanya kulit kanser, telah meningkat secara mendadak. Diet anda yang sebenarnya lebih penting apabila ia datang kepada pendedahan cahaya matahari. Kami secara progresif telah diturunkan pengambilan antioksidan.

Banyak antioksida telah terbukti mengurangkan dengan ketara risiko kanser anda — walaupun kulit kanser. Saya yakin terdapat banyak lagi lagi untuk diterokai. Satu kajian baru yang hanya diterbitkan dalam jurnal Akademi dermatologi Amerika mengesahkan ia.

Mereka mendapati bahawa peminum teh hijau tetap 20 hingga 30 peratus kurang berkemungkinan untuk membangunkan dua jenis paling biasa kanser kulit: sel basal Karsinoma dan sel squamous Karsinoma.

Kajian juga mendapati bahawa teh hijau antioksidan dikenali sebagai EGCG boleh mengurangkan pembakaran pada kulit yang terdedah UV. Kuasa pelindung EGCG datang dari keupayaan untuk mencegah dan membaiki kerosakan selular yang disebabkan oleh overexposure untuk matahari.

Dermatologi biasanya mengabaikan apa-apa keterangan bahawa diet dan cahaya matahari mempunyai sambungan sinergi. Malah, mereka menghabiskan kebanyakan mereka memberitahu masa yang anda mengelakkan cahaya matahari sama sekali. Preskripsi mereka – penginapan daripada matahari yang sebanyak mungkin dan memakai pelindung matahari apabila sekali tuan mengharungi di luar – ini bukan sahaja tidak perlu; ianya baik untuk kesihatan anda.

Penemuan ini tidak bermakna ianya OK dibakar di matahari selagi anda mempunyai secawan teh selepas itu. Cahaya matahari adalah baik bagi kamu; sunburns buruk, jadi gunakan kesederhanaan yang sesuai.

Untuk kesihatan yang baik,
Al Sears, MD

JR Rees 1 et al. “penggunaan teh dan sel basal dan sel squamous kanser kulit. Jurnal Akademi dermatologi di Amerika Syarikat. 2007; (56) 781-785.

Dr. Al Sears, pakar perubatan dan penulis The doktor mengubati hati, mengamalkan ialah Lembaga kesihatan jantung, perubatan integratif, kecergasan fizikal, dan anti-penuaan yang terkemuka.
www.alsearsmd.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *