Adakah anda memerlukan seorang doktor untuk tumit retak?

Adakah anda memerlukan seorang doktor untuk tumit retak?

Cracked tumit anda memandu anda gila?
 
Adakah anda perasan kaki anda akan sangat kering dan merah dengan retak pada tumit anda? Adakah kulit anda kering gatal atau sakit? Ianya menyakitkan untuk meletakkan tekanan pada kaki anda, atau berdiri di mana-mana tempoh masa? Jika ya, anda mungkin telah retak tumit. Cracked tumit akan masalah kaki biasa yang ramai orang berurusan dengan. Cracked tumit kadang-kadang dirujuk sebagai fissures tumit, dan rumit apabila callus yang membentuk sekeliling tepi tumit. Apabila callus ini menjadi tebal ia mula retak. Retak ini boleh menjadi lebih mendalam dan lebih luas dan bahkan bleed, menyebabkan jangkitan. Jangan biarkan tumit retak menjadi lebih teruk lagi! Saya mempunyai pengalaman peribadi dengan tumit retak dan saya gembira untuk memberitahu anda terdapat rawatan yang boleh membantu melegakan kesakitan dan menghilangkan cracked tumit selama-lamanya!
 
Ini membantu melegakan cracked tumit saya:
 
Menggunakan pelembap atau krim kaki baik yang retak tumit dua kali setiap hari untuk mendapatkan di atas masalah. Bahagian kritikal lain rawatan adalah dengan menggunakan batu pumice pada masa setiap cracked tumit anda di televisyen atau mandian. Mengurangkan callus tebal adalah amat penting kerana fissures tersebut tidak boleh sembuh sehingga yang kulit tebal dialih keluar. Memakai sarung kaki tidur untuk menggalakkan kelembapan, dan memakai Kasut tertutup sehingga cracked tumit anda adalah lebih baik.
 
Beberapa faktor lain yang menyumbang kepada retak tumit:
 
-Kencing manis

-Sebagai pre-disposed untuk syarat-syarat kulit kering
 
-Menjadi kelebihan berat badan
 
Bagaimana pula saya mendapatkan tumit retak ini di tempat pertama?

Berikut adalah cara lain untuk melihat cracked tumit anda. Fikirkan tomato pada sebuah bangku… Jika anda mengambil tangan anda dan tolak di atasnya, ia cuba untuk berkembang ke arah luar. Jika anda terus menekan, akhirnya ia RETAK. Ini adalah bagaimana orang mendapat cracked tumit. Apabila pad tumit kaki anda sangat Kering, ianya tidak cukup lembut untuk mengembangkan dengan tekanan. Apabila terdapat banyak berat badan pada kaki anda, dan apa-apa di sekeliling tepi tumit anda untuk membantu memegang ia dalam (memakai Kasut terbuka-disokong), tumit retak!

Melihat dalam talian untuk TUMIT RETAK.
 
Jika anda ingin maklumat lanjut mengenai cracked tumit dan rawatan untuk mereka, gelintar dalam talian untuk “tumit retak,” “Cucian kulit pada kaki,” “retak pada tumit” atau “kaki retak.” Anda boleh mencari jawapan kepada semua soalan-soalan anda tentang cracked tumit, dan mengetahui bila anda perlu berjumpa doktor.
 
Saya perlu berjumpa doktor tentang tumit saya retak?
 
Jika tiada rawatan di atas bekerja, dan anda sudah mencuba segala-galanya tersedia, tidak teragak-agak untuk pergi berjumpa doktor kaki. Doktor boleh mendiagnosis tumit retak dan merawat kaki anda lebih agresif. Doktor mungkin bahkan “tali” tumit anda bersama-sama sehingga mereka sembuh. Doktor kaki juga boleh menetapkan ubat-ubatan yang boleh membantu dan memberi nasihat tentang Kasut, kecacatan, dan sebagainya.
 
Memanjakan cracked tumit anda dan mereka akan pergi dalam masa yang singkat – dijamin!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *