Adakah anda ingin tahu bagaimana untuk memulakan buruh secara semulajadi?

Adakah anda ingin tahu bagaimana untuk memulakan buruh secara semulajadi?

Apabila anda telah mencapai 40 + minggu kehamilan, anda mungkin berasa seperti anda tidak lagi boleh mengambil ketidakselesaan yang mengandung dan menunggu buruh untuk memulakan sendiri. Ibu-ibu mengandung yang banyak meneliti bagaimana memulakan buruh secara semula jadi. Bidan anda mungkin menghantar kepada Pakar Perbidanan apabila anda mencapai ini lepas habis tempoh peringkat. Ia adalah hakikat bahawa kebanyakan obstetricians akan mencadangkan beberapa bentuk perubatan buruh induksi untuk memulakan buruh. Mana-mana ibu yang telah melalui ini dapat menjelaskan kesan sampingan teruk yang terlibat. Risiko-risiko seperti induksi perubatan mungkin sebab ramai ibu-ibu yang mengandung akan mencari cara semulajadi mula buruh.

Anda mungkin telah datang merentasi pelbagai kaedah bagaimana untuk memulakan buruh secara semula jadi. Anda mungkin juga telah mencuba seks, EPO, berjalan kaki, tulang belakang pelarasan oleh kiropraktik, melantun bola kelahiran, dan makanan yang pedas, untuk memulakan buruh anda secara semulajadi.

Akupunktur lain biasanya mencadangkan cara untuk memulakan semula jadi buruh. Sesetengah orang yang ragu-ragu mengenai Akupunktur untuk buruh. Ia telah terbukti dalam beberapa kajian, bagaimanapun, bahawa dengan merangsang titik Akupunktur khusus, badan perlahan-lahan diseru untuk memulakan proses bersalin. Komplikasi yang mungkin berlaku hanya adalah beberapa lebam sedikit pada mata tebuk. Jarum yang digunakan dalam Akupunktur secara semulajadi mula buruh dan takut kesakitan mereka boleh menyebabkan tekanan dan kebimbangan dalam ibu. Jarum Akupuntur yang digunakan adalah kukuh, namun amat nipis. Itulah sebabnya terdapat sedikit atau tiada kesakitan semasa rawatan.

Pakar-pakar Akupunktur yang kebanyakan tidak akan membuat panggilan rumah untuk melakukan rawatan; ini boleh menjadi satu masalah bagi seorang ibu mengandung yang melepasi tarikh akhir beliau.

Akutekanan merupakan satu lagi kaedah yang terbukti amat berkesan dalam membawa pada Buruh. Cara yang mudah dan selesa untuk secara semula jadi menggalakkan buruh adalah akutekanan. Akutekanan adalah serupa dengan acupuncture kerana mata sama badan digunakan, tetapi tanpa jarum tersebut. Walau bagaimanapun, akutekanan menggunakan ibu jari dan jari bukannya jarum. Untuk merangsang mata akutekanan untuk memulakan buruh, mata berada pertama mengikut beberapa ukuran yang mudah. Menggunakan hanya hujung jari atau ibu jari anda, tekanan diberi kepada mata pada badan. Tekanan boleh digunakan sebagai satu pergerakan berputar yang kecil, tekanan statik, atau dengan cara tekanan-pelepasan.

Kadang-kadang, akutekanan hanya satu rawatan adalah cukup untuk buruh “kerjaya” tetapi biasanya rawatan berulang dalam masa beberapa jam masa. Akutekanan bagi buruh bermanfaat bukan sahaja dalam mendorong buruh secara semula jadi, tetapi juga amat berguna dalam melegakan sakit pengecutan buruh, sakit belakang dan loya, yang sering dikaitkan dengan kehamilan.

Apa yang indah di akutekanan bagi buruh adalah bahawa ia boleh digunakan di rumah. Kerana akutekanan adalah mudah, seorang yang mempunyai pengalaman terdahulu boleh menggunakan kaedah ini dengan kejayaan yang besar, hanya dengan mengikuti arahan asas. Oleh itu, wanita hamil lebih dan lebih dan rakan-rakan mereka menggunakan akutekanan bagi syarat-syarat yang berkaitan dengan kehamilan, termasuk induksi buruh. Satu perkara yang tertentu, banyak pengamal penjagaan kesihatan semulajadi dan bidan mengatakan akutekanan itu bagi kerja-kerja buruh dengan cara yang selamat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *