Adakah anda benar-benar memerlukan Coq10?

Adakah anda benar-benar memerlukan Coq10?

CoQ 10

Ubiquinone vs Ubiquinol

CoQ 10 pada mulanya ditemui pada tahun 1957, Bilakah beberapa saintis yang sangat bijak belajar tesis struktur sedikit sel di dalam badan manusia yang dikenali sebagai mitokondria. Ternyata lelaki ini sedikit (mitokondria tidak saintis) yang rumah kuasa badan menghasilkan kebanyakan daripada yang Adenosinetriphosphate (ATP) yang merupakan sumber utama tenaga bagi seluruh badan anda. Barangan cukup penting, betul! Satu kajian menunjukkan bahawa terdapat dua bentuk CoQ 10 (apa-apa yang mudah dalam tubuh manusia), Ubiquinone & Ubiquinol. Tidak lama lagi telah ditentukan bahawa Ubiquinol adalah bentuk aktif enzim ini dan jika anda sedang mencari untuk menambah, harus menjadi satu-satunya yang diangkat sebagai tambahan (saya akan memberitahu anda mengapa pada kali kedua). Nasib akan ia, para saintis, pada masa itu, tidak mampu untuk merangka satu bentuk Ubiquinol yang stabil, tetapi mampu untuk merangka satu bentuk stabil Ubiquinone. Lima puluh tahun kemudian Kumpulan penyelidik di Jepun akhirnya dibuat kejayaan yang membolehkan menggubal dan pembungkusan bentuk aktif CoQ 10.

Jadi, apakah perbezaan di antara dua bentuk ini CoQ 10? Ia ternyata bahawa terdapat perbezaan yang sangat besar antara kedua-dua. Pertama sekali, tiada ini sedikit “tarian” berlaku di dalam badan anda, yang mana ini dua bentuk CoQ 10 sentiasa pergi dan balik dari satu bentuk kepada yang lain. Ini adalah satu perkara biasa, Terdapat banyak bahan kimia dalam badan anda yang lakukan perkara yang sama. Apa yang sebenarnya sedang berlaku ini.

Ubiquinone adalah bentuk teroksida CoQ 10. Ubiquinol adalah “un-oxidized” atau berkurangan, bentuk aktif CoQ 10. Satu-satunya perbezaan (dan kimia & dari segi fungsi, ia adalah perbezaan yang besar) adalah bahawa Ubiquinol mempunyai atom hidrogen tambahan yang melekat padanya. Ini mungkin tidak kelihatan seperti “masalah besar” kepada anda, tetapi badan anda, ia adalah perbezaan di antara molekul yang tidur dan satu untuk bangun; yang ada tidak aktif dan adanya yang aktif.

Jadi Kenapa dalam 10 CoQ penting?

Itulah soalan yang bodoh. Jadi mengapa pula saya menanyakan hal itu? Supaya saya dapat menjawab sudah tentu!

CoQ 10 adalah apa yang dipanggil co-enzyme yang. Ini bermakna ia adalah seorang Pembantu enzim yang disediakan kerajaan (iaitu ceramah saintifik untuk “membantu berlaku”) tindak balas kimia yang membolehkan ATP (iaitu singkatan kepada perkataan besar itu hebat di atas) akan dibentuk dan ini membolehkan tubuh berfungsi biasanya. Ringkasnya, ia memberikan anda tenaga. Sebagai contoh tindak balas akan terlihat seperti ini:
XYZ + abc = ATP. Tindak balas ini tidak akan mengambil tempat tanpa CoQ 10 pada tahap ini + tanda. (Saya berharap yang tidak mengelirukan anda).

Jadi Tajuk Artikel ini “anda perlu CoQ 10?”
Ia juga boleh, “Mengapa tambahan sekali dengan CoQ 10?”

Apabila anda sudah anak anjing yang muda, kau badan boleh mengeluarkan CoQ 10. Walau bagaimanapun, (sentiasa ada yang Walau bagaimanapun) seperti yang anda umur, walaupun bermula seawal 20-an anda, badan anda secara beransur-ansur kehilangan keupayaan untuk terus mengeluarkan co-enzyme penting ini. Selepas usia 40 tahun, Semua orang perlu mengambil CoQ 10.

Apakah bahagian-bahagian badan yang perlu CoQ 10? Inilah satu soalan yang baik.
Organ badan yang lebih besar yang mempunyai keperluan tenaga terbesar seperti otak, hati, jantung, buah pinggang, otot rangka & sistem imun semua penting memerlukan jumlah ATP dan oleh itu CoQ 10.

Yang besar, tetapi apa yang ia lakukan untuk badan anda? Satu lagi soalan yang baik. Membolehkan senarai manfaat setiap organ dalam badan.

Hati: penyakit arteri koronari, angina pectoris, kegagalan jantung Congestive
Otak: Parkinson, ALS (penyakit Lou Gehrig), Huntington’s Chorea
Kencing manis: Berguna dalam jenis-2 kencing manis
Hati: Membantu hati berfungsi dengan baik
Buah pinggang: Buah-pinggang yang berfungsi mengekalkan
Otot rangka: Ini adalah otot-otot di kaki, lengan, batang, dan lain-lain dan sudah tentu memerlukan bekalan tenaga yang besar
Sistem imun: Bahagian yang sangat penting dalam badan anda, yang membantu melawan jangkitan dan penyakit lain

Sekarang bahawa anda tahu apa yang CoQ 10 tidak untuk anda, anda boleh memahami betapa pentingnya mengambil CoQ 10 tambahan. Persoalannya ialah mana satu? Jawapannya adalah Ubiquinol. Mengapa?

Kerana Ubiquinone buruk diserap ke dalam aliran darah anda
Ubiquinol mudah diserap & diasimilasikan ke dalam aliran darah anda

Berapa banyak lebih baik? …………8 kali lebih baik! apa maksudnya tu?

Ikut senario ini.

Dos yang betul daripada Ubiquinol adalah 100 mg. sehari (2 gel caps)… (walaupun siapa boleh mengambil sebanyak 6 sehari). Ia akan mengambil masa 800 mg. daripada Ubiquinone bersamaan dengan 100 mg. daripada Ubiquinol
Itulah topi gel 2 10 CoQ Ubiquinol vs 16 kapsul Ubiquinone

Kerana Ubiquinone, sebelum yang diserap ke dalam badan, telah ditukar kepada Ubiquinol dalam sel-sel di dinding usus (jenis saintifik, sel-sel yang dipanggil, usus enterocytes), had ini adalah jumlah Ubiquinone yang boleh diserapkan menyebabkan hanya kira-kira 2-3% daripada secara lisan termakan Ubiquinone untuk diserap ke dalam badan anda.

Ubiquinol, kerana ia tidak mempunyai langkah “kadar menghadkan” ini perlu ditukar kepada bahan lain sebelum diserap, diserap ke dalam badan anda lebih mudah dan kekal dalam aliran darah yang lebih lama.
Jadi, anda boleh menyimpulkan bahawa Ubiquinol mempunyai bioketersediaan banyak lebih tinggi…

Kerana Ubiquinol Lipophilic (larut lipid & tidak larut, kalis air), ia adalah lebih mudah diserap kehadiran lemak… so..ake anda CoQ 10 togetherwith Omega 3 tahap darah yang lebih baik dan lebih baik keputusan.
Ubat kolesterol lowering (statin) mempunyai kesan merendahkan jumlah CoQ 10 dalam badan anda, membawa kepada kemungkinan banyak kesan sampingan yang tidak menyenangkan. Oleh itu, Semua orang yang mengambil ubat statin juga mesti mengambil CoQ 10.

Di samping itu, yang Ubiquinol adalah aktif bentuk CoQ 10… Ubiquinone, sebaik sahaja ia telah diserap ke dalam badan anda, telah ditukar kepada Ubiquinol sebelum ia boleh menjadi berguna dalam badan anda. Ini adalah satu proses yang panjang dan tidak begitu berkesan.

Pilihan mudah adalah produk yang lebih berkesan untuk ambil sebagai suplemen yang jelas Ubiquinol.

The bottom line ialah ini:

10 CoQ menang adalah:
1. Diserap ke dalam badan anda lebih baik
2. Mengekalkan tahap yang lebih tinggi dalam badan anda lebih lama
3. Adalah penting untuk baik kesihatan… terutamanya pada mereka lebih daripada 40
4. Adalah penting dalam penghasilan ATP
5. Adalah antioksidan yang mujarab

Akhir sekali, di mana anda boleh mencari 10 CoQ Ubiquinol baru? Berikut adalah link untuk mengikuti untuk mencari produk ini: www.RoblinWellnessToday.com dan masukkan anda lebih suka Baca kod Wellness2440.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *