Adakah anda benar-benar berfikir bahawa postur sokongan pendakap boleh membetulkan postur yang buruk?

Adakah anda benar-benar berfikir bahawa postur sokongan pendakap boleh membetulkan postur yang buruk?

Jumlah carian Google untuk “postur correctors” dan “postur pendakap” adalah astronomi. Jelas sekali, mesti ada bilangan besar orang-orang yang bimbang tentang kedudukan mereka yang buruk. Dikesali ia, pendakap sokongan postur tidak boleh membetulkan postur yang miskin. Malah, mereka boleh melakukan anda lebih banyak mudarat daripada kebaikan.

Pendakap sokongan postur kebanyakannya kosmetik. Mengenakan mereka boleh membuat anda kelihatan lebih baik, tetapi mereka tidak berbuat apa-apa untuk membantu membangunkan otot-otot yang diperlukan untuk postur yang baik.

Lemah postur pendakap adalah tidak benar-benar berkesan. Badan anda bersesuaian kepada mereka dalam beberapa minit dan kemudian menganggap kemerosotan biasa yang mana ia adalah biasa.

Kuat postur pendakap tidak dapat menyelesaikan masalah sama ada kerana mereka menghalang anda daripada bergerak secara bebas. Ini membawa kepada atrofi otot, membuang atau kehilangan tisu otot, yang boleh bermula dalam masa dua puluh empat jam. Secara lebih khusus, keadaan yang dikenali sebagai atrofi tidak lagi digunakan dan ia berlaku akibat kurangnya senaman fizikal. Otot-otot anda mula mengecut. Tidak lagi digunakan atrofi akan mewujudkan masalah yang lebih besar untuk anda.

Selepas memakai pendakap anda untuk sementara waktu, anda akan mendapati bahawa apabila anda mengalih keluar ia pada malam, kemerosotan postur anda akan menjadi lebih teruk yang asalnya. Ini adalah kerana otot menjadi lemah dan tidak boleh menyokong anda secukupnya. Selain menjadi tidak selesa, postur braces juga kadang-kadang menyebabkan ruam.

Apabila ia datang kepada pembetulan postur, kebanyakan percubaan akan ditujukan ke arah tulang belakang, bahu dan pelvis. Ini adalah penting, tetapi jawatan Ketua anda adalah yang paling penting. Badan anda mengikut kepala anda. Seluruh tubuh anda boleh sejajar dengan pertama menjajarkan kepala anda. Dalam erti kata lain, jika anda tidak membetulkan kepala ke hadapan kedudukan, cubaan anda untuk memperbaiki sikap anda mungkin jumlah untuk apa-apa.

Jika anda mahu untuk memperbaiki sikap anda adalah alternatif yang lebih baik daripada posture pendakap sokongan, tetapi sebelum kita meneliti mereka ia adalah penting untuk memahami bagaimana buruk postur timbul.

Postur yang miskin adalah hasil daripada tabiat buruk yang akhirnya penyusutan otot sokongan postur teras. Selalunya, anda akan mendapat satu elemen postur kepala ke hadapan, satu keadaan yang tidak dapat dipulihkan oleh pendakap postur.

Postur ibu hadapan timbul apabila anda membawa kepala anda ke hadapan daripada Pusat bahu anda. Kerana pergerakan kepala anda ke hadapan, anda pusat graviti beralih. Anda berlumba untuk memberikan pampasan bagi peralihan ini di pusat graviti, bahagian atas badan drift ke belakang. Untuk memberikan pampasan bagi perubahan atas badan, pinggul anda Condongkan ke hadapan dan ini adalah bagaimana anda akhirnya mendapat bengkok daripada bentuk.

Bagi setiap inci kepala anda bergerak ke hadapan, ia keuntungan kira-kira sepuluh paun berat. Graviti pergi bekerja di kepala anda dari semasa ke semasa sikap kepala anda ke hadapan menjadi lebih teruk dan ini meletakkan tekanan yang semakin meningkat pada badan anda. Hasilnya adalah satu kemerosotan ketara dalam kualiti kehidupan anda dengan bukan sahaja kepala, leher dan masalah TMJ, tetapi juga masalah mid-back dan belakang yang rendah.

Sekarang bahawa anda memahami betapa teruknya postur timbul, marilah kita meneliti beberapa cara yang mudah, tetapi berkesan untuk memperbaiki sikap anda tanpa pendakap sokongan postur yang tidak berkesan:

1. Melakukan senaman postur harian untuk menguatkan otot inti anda.

2. Menilai sikap komputer anda. Ini melibatkan penempatan betul peralatan komputer anda, sudut tontonan yang betul dan sempurna ketinggian menaip komputer. Ini, digabungkan dengan postur papan kekunci yang betul, boleh ketara mengurangkan ketegangan otot-rangka otot-otot dan sendi bahu, leher, belakang dan melengkapkan.

3. Memberi perhatian kepada sikap anda tidur. Posisi tidur yang betul berada di belakang anda. Tulang belakang anda harus mengekalkan kelengkungan yang biasa ketika anda sedang tidur. Tidur mengiring merupakan posisi terbaik anda yang seterusnya. Tidur di atas perut anda adalah kedudukan yang paling teruk dan tidak digalakkan.

4. Jika anda adalah berlebihan berat badan, anda perlu cuba dan mengubah gaya hidup anda makan dengan betul dan mengurangkan berat badan. Obesiti membawa kepada bungkuk dan berat tambahan boleh tarik badan anda daripada penjajaran. Ini seterusnya meletakkan beban yang lebih berat pada tulang belakang anda dan anda belakang yang lebih rendah.

5. Paling penting, meregangkan kerap. Regangan akan membantu memanjangkan kedua-dua otot dan tendon. Ini akan meningkatkan julat pergerakan yang bermaksud bahawa anggota badan dan sendi anda boleh bergerak lagi sebelum berlaku kecederaan anda.

Seperti yang dinyatakan di atas, salah satu penyelesaian yang terbaik untuk membetulkan postur yang tidak baik untuk meregangkan dan salah satu cara terbaik untuk meregangkan gunakan kusyen postur. Kusyen postur yang baik akan membolehkan kepala anda untuk menganggap kedudukan neutral dengan bahu anda. Kontur kusyen yang sepatutnya supaya ia menolak anda thorax ke hadapan, regangan otot-otot yang diletakkan di bahagian depan dada anda dan merehatkan otot-otot anda pertengahan dan atas kembali.

Ianya tidak pernah terlambat untuk memperbaiki sikap anda. Hanya kerana anda mempunyai postur yang buruk sekarang tidak bermakna bahawa anda tidak akan cara untuk sepanjang hayat anda. Mengikuti garis panduan yang dinyatakan di atas dan anda akan baik pada cara anda untuk memperbaiki sikap anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *