Adakah anak anda sekolah makan tengahari A pemakanan bom?

Adakah anak anda sekolah makan tengahari A pemakanan bom?

Ia kembali ke masa sekolah, dan di seluruh negara berjuta-juta kanak-kanak mengalami hari pertama sekolah selepas musim panas yang panjang, malas. Malangnya bagi kebanyakan kanak-kanak Amerika, beberapa sekolah bekalan senarai alamat apa yang dilihat paling penting sekolah bekalan semua: Makan tengah hari yang sihat.

Ia adalah sukar, jika tidak mustahil, untuk menghidupkan televisyen atau radio tanpa telah dihujani dengan berita mengenai wabak obesiti di Amerika Syarikat. Hampir dua pertiga daripada orang dewasa di Amerika Syarikat adalah sama ada berat badan berlebihan atau obes, kenyataan mengejutkan dibuat lebih mengecewakan oleh fakta bahawa kadar obesiti kanak-kanak akan menangkap segera. “Statistik semalam menunjukkan bahawa 15.5 peratus daripada kanak kanak 6 ke 19 tahun berusia dan 10.4 peratus daripada kanak kanak 2 ke 5 tahun berusia di Amerika Syarikat adalah berlebihan berat badan. Prevalen adalah lebih tinggi di kalangan orang kulit hitam Hispanik (23.6 peratus) dan Amerika Mexico (23.4 peratus) “(sumber: Amanda Gardner, AP wartawan).

“Dalam tempoh 10 tahun sahaja, jumlah kanak-kanak dan remaja yang menghidap diabetes jenis 2 semakin several-fold. Satu dekad yang lalu, kami jarang menghidap diabetes jenis 2 dalam kanak-kanak dan remaja. Sekarang, kita akan melihat peningkatan wabak kejadian kencing manis jenis 2 dalam belia. Lompat adalah luar biasa”(sumber: Benjamin Franklin Literary dan perubatan masyarakat Nov/Dis 2004).

Dari sekolah tinggi yang terbesar kepada sekolah-sekolah rendah yang tiniest dalam negara, pelajar yang berlebihan boleh didapati di sekolah-sekolah awam dan sekolah swasta yang sama-sama. Jadi apa yang menyebabkan peningkatan dramatik ini dalam obesiti kanak-kanak?

Jawapannya adalah sama kerana ia adalah untuk orang dewasa: anak-anak makan terlalu banyak makanan yang salah dan pada masa yang sama tidak mendapat cukup latihan. “Gaya hidup yang jelas merupakan salah satu faktor. Sebahagian daripada pelajar-pelajar yang menghadiri kelas-kelas pendidikan jasmani setiap hari telah menurun daripada 41.6 peratus pada tahun 1991 kepada 29.1 peratus pada tahun 1999. Dan hampir 80 peratus daripada kanak-kanak tidak makan yang disyorkan lima atau lebih hidangan buah-buahan dan sayur-sayuran sehari “(sumber: Amanda Gardner, AP wartawan)

Selain daripada menarik anak-anak anda daripada Sekolah Daerah sama sekali dan memulakan satu program utama sekolah, Terdapat beberapa langkah-langkah asas yang boleh anda ambil untuk meletakkan kanak-kanak di kad laporan.

Pertama sekali, menggalakkan anak anda untuk menjadi lebih aktif. Walaupun program-program sekolah musim panas yang banyak melibatkan latihan yang mencukupi dan pendidikan jasmani, Sekolah tahun tetap tidak boleh. Jika anak anda tidak mendapat sekurang-kurangnya sejam untuk aktif bermain setiap hari, maka ia adalah idea yang baik untuk menambah program latihan mereka di rumah. Ini boleh semudah akan menaiki basikal keluarga selepas makan malam atau tag Main belakang rumah.

Ia juga adalah idea yang baik untuk memantau apa yang anak anda adalah makan di sekolah. Tentang masa yang anda Nicol mencapai usia sekolah menengah, mereka akan mencari Mesin Layan Diri di sekolah yang disumbat dengan snek kanak-kanak daripada nilai pemakanan yang berbeza. Walaupun jika anda tidak dapat mengawal apa yang mereka membeli sebaik sahaja mereka berada di sekolah, sudah tentu anda boleh mengawal berapa banyak wang yang mereka ambil dengan mereka setiap hari.

Akhir sekali, ia adalah penting untuk mengawal apa yang masuk ke dalam lunchbox sekolah anak anda. Dimuat turun dengan gula, lemak dan garam, banyak lunchboxes kekurangan Waspada dalam buah-buahan, sayur-sayuran dan bijirin. Beginilah caranya untuk pek makan tengahari sekolah yang sihat yang pasti Sila:

1) Membenarkan hanya susu atau 100 peratus jus untuk lunchbox minuman. Berhati-hati dengan minuman ‘jus’ yang mengandungi sedikit jus dan timbunan gula.

2) Apabila memilih hidangan utama sekolah Makan tengah hari untuk kanak-kanak, ada sandwic popular atau sesuatu yang lebih kreatif, menggunakan keju rendah lemak dan daging. Kebanyakan lemak tepu dalam diet kanak-kanak yang datang dari susu dan keju, dan lunchmeats adalah sering satu lagi sumber yang berbahaya. Kebanyakan Kedai-kedai runcit yang menawarkan rendah lemak dan lemak percuma keju dan daging untuk sandwic, yang apabila digabungkan dengan 1 peratus atau lemak percuma susu secara dramatik akan mengurangkan jumlah menyumbat arteri lemak tepu anak anda memakan.

3) Termasuk buah-buahan dan sayur-sayuran setiap kali anda pek lunchbox itu. Diet yang stabil daripada hasil mengurangkan risiko penyakit jantung, kanser, buta, strok dan, atau padang, obesiti.

4) Pilih roti whole-wheat 100% daripada roti putih. Lebih tinggi serat, roti gandum keseluruhan akan membantu anak anda berasa penuh lebih panjang, serta menjadikan dia atau dia sihat.

5) Pastikan pencuci mulut kanak-kanak ke tahap minimum. Semua terlalu kerap, kanak-kanak wolf turun pencuci mulut mereka terlebih dahulu dan yang kemudian terlalu penuh untuk sayur-sayuran. Dipertimbangkan termasuk pencuci mulut hanya tiga kali seminggu, atau hanya sebagai melayan pada hari Jumaat.

Akhir sekali, tanya kanak-kanak anda apa yang mereka mahu dalam lunchbox mereka! Cara terpantas untuk mendapatkan kanak-kanak yang marah adalah untuk pek makan tengahari mereka dengan makanan yang sihat yang mereka benci. Sebaliknya, berikan senarai makanan sihat yang anda bersedia untuk dimasukkan ke dalam juadah Makan tengah hari, dan biarkan mereka memilih. Anda juga boleh mempertimbangkan membawa mereka bersama ke kedai dengan anda supaya mereka boleh menjadi sebahagian daripada proses membuat pilihan makanan yang sihat.

Membuat pilihan makanan yang bijak boleh menyeronokkan dan menarik untuk kanak-kanak, membenarkan mereka untuk mencuba makanan baru dan Setkan tabiat yang sihat untuk hidup. Dengan sedikit perancangan dan usaha yang sedikit, Makan tengahari sekolah anak anda tidak perlu menjadi bom masa pemakanan tahun ini – atau pernah lagi!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *