Adakah akaun simpanan kesihatan dengan penjagaan kesihatan pembaharuan?

Adakah akaun simpanan kesihatan dengan penjagaan kesihatan pembaharuan?

Sebelum pembaharuan penjagaan kesihatan, pemilik akaun simpanan kesihatan boleh membelanjakan dana HSA ubat over-the-counter (OTC), tetapi itu tidak lagi benar. Melainkan jika doktor anda menetapkan untuk ubat OTC, membelinya dengan wang HSA akan menyebabkan penalti 20 peratus pengeluaran. Wang itu akan dianggap cukai kerana ia tidak dibelanjakan untuk penjagaan kesihatan yang telah layak untuk dibeli dengan dolar HSA.

Menurut pentadbiran Obama, perubahan satu itu dapat menyimpan kira-kira $5 bilion dalam tempoh 10-tahun-oleh Kurangkan pembelian ubat-ubatan yang tidak perlu. Walau bagaimanapun, dua Senator Republikan Kansas, Sen. Pat Roberts dan 2 Lynn Jenkins Kongres Daerah, bersama-sama dengan dua Demokrat, telah memperkenalkan Rang undang-undang yang menginap pemansuhan sekatan itu.

Roberts dan suatu kedudukan menyertai Sen. AS Ben Nelson, seorang Demokrat Nebraska, Amerika Syarikat Rep Shelley Berkley, Demokrat Nevada, memperkenalkan undang-undang untuk membatalkan Seksyen 9003 Akta penjagaan mampu. Menurut Roberts, “larangan ini mengambil pilihan dan kefleksibelan daripada individu-individu mengenai cara untuk menguruskan perbelanjaan penjagaan kesihatan mereka dan menambah lagi beban doktor.” Beliau juga menambah bahawa peruntukan yang mengarahkan orang ramai untuk lebih mahal ubat-ubatan bukannya membantu orang-orang yang menggunakan penyelesaian menukarkan yang lebih murah.

Sepatutnya rancangan HSA digunakan untuk Over-the-counter ubat-ubatan?

Satu masalah yang mungkin boleh timbul daripada interaksi ubat. Apabila orang mengambil ubat-ubatan dalam kombinasi dengan ubat-ubat yang dipohon di kaunter, mereka risiko interaksi yang boleh membuat ubat-ubatan situasi tidak berkesan kepada yang lebih berbahaya. Walaupun vitamin, mineral, herba dan makanan yang sedikit boleh berinteraksi dengan ubat-ubatan.

Untuk selamat, orang perlu memaklumkan kepada setiap doktor yang mereka lihat semua makanan tambahan dan ubat-ubat over-the-counter yang mereka gunakan. Dalam tergesa-gesa semasa untuk medicate, ramai melihat doktor-doktor lain yang menetapkan tanpa menyemak apa doktor sebelumnya mungkin telah ditetapkan.

Akaun simpanan Kesihatan mempunyai banyak cara untuk mengurangkan kos penjagaan kesihatan

Walaupun sekatan membeli ubat-ubatan yang menukarkan dengan wang HSA, anda masih boleh menggunakan pelan HSA untuk keuntungan yang besar. Rancangan HSA hanya boleh dibuka apabila anda mempunyai salah satu daripada rancangan tinggi-potongan yang layak untuk bekerja dengan satu HSA. Selalunya, pelan ini menawarkan sebahagian daripada premium terendah untuk dijumpai.

Sama ada anda mempunyai pelan HSA atau pelan standard insurans kesihatan, penjagaan pencegahan sepenuhnya dilindungi walaupun sebelum anda telah bertemu di rancangan tahunan potongan. Keperluan sahaja adalah bahawa anda perlu menggunakan penyedia penjagaan kesihatan di rangkaian dan mereka perlu menggunakan kod bil perubatan yang betul.

Selain daripada pelan kesihatan kos rendah, HSA rancangan memberi peluang untuk mengurangkan cukai. Anda boleh mengambil potongan cukai bagi sumbangan HSA anda sama ada anda memerlukan wang untuk penjagaan kesihatan atau tidak. Di samping itu, mana-mana dana HSA yang kekal di dalam akaun berkembang bebas cukai tanpa mengira anda membuat keputusan untuk melabur wang.

Anda boleh membuat HSA pelan bernilai lebih

Kerana semua wang HSA anda tidak berbelanja untuk penjagaan kesihatan akhirnya menjadi dana persaraan anda, mengapa tidak menyimpan seberapa banyak yang mungkin? Cara mencari kos rendah cara penjagaan kesihatan anda perlu yang tidak dilindungi oleh insurans.

Diskaun preskripsi kini boleh didapati daripada banyak rantaian Farmasi dan kedai-kedai lain yang mengandungi farmasi, seperti preskripsi Wal-Mart. Kad Diskaun juga disediakan dari ejen insurans dan di internet. Beberapa syarikat insurans menawarkan preskripsi oleh mel dan pembekal-pembekal ini sering memberikan diskaun untuk bekalan 90 hari. Sebaik sahaja anda mula kelihatan, anda mungkin akan terkejut dengan cara-cara yang anda boleh menyimpan dalam penjagaan kesihatan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *