Acyclovir – dadah untuk ciri-ciri anti-virus untuk rawatan Genital Herpes

Acyclovir – dadah untuk ciri-ciri anti-virus untuk rawatan Genital Herpes

Apakah Genital Herpes?

Ia adalah jangkitan seksual dihantar atau penyakit, yang disebabkan oleh herpes simplex virus (HSV) jenis 1 dan jenis 2. Kebanyakan jangkitan genital herpes disebabkan oleh jenis HSV 2. Ramai orang mempunyai gejala-gejala yang minimum dari jangkitan HSV-1 atau HSV-2. Apabila gejala berlaku, ia biasanya muncul sebagai satu atau lebih lepuh pada atau sekitar kemaluan atau rektum.

Anda akan menghantar herpes genital dalam pertemuan seksual walaupun jika anda tidak melaporkan apa-apa gejala jangkitan genital herpes. Virus-virus yang tidak aktif sebelum jangkitan adalah mencukupi bagi transmisi jangkitan. Anda boleh mengelakkan gejala-gejala jika anda mengambil rawatan yang sewajarnya.

Rawatan untuk Genital Herpes – Acyclovir

Salah satu ubat berkesan yang membantu dalam merawat jangkitan genital herpes adalah Acyclovir. Ia adalah ubat untuk ciri-ciri anti-virus yang membantu untuk merawat jangkitan yang disebabkan oleh virus herpes. Jangkitan ini boleh genital herpes, chicken pox, Kayap dan kudis sejuk.

Acyclovir tidak menyembuhkan wabak herpes atau jangkitan. Ia hanya membantu untuk mengurangkan gejala-gejala jangkitan genital herpes dan keputusan dalam pemulihan yang lebih cepat dan mudah dalam kesakitan.

Bahan-bahan Acyclovir

Acyclovir bekerja dengan menghalang enzim, virus genital herpes yang memerlukan Replikasi DNA dalam sel-sel. Tindakan ubat ini berhenti virus dari bertambah. Acyclovir bekerja lebih cepat daripada sistem Pertahanan semulajadi badan.

Apabila anda memulakan rawatan dengan Acyclovir, ruam dan kudis yang berkaitan dengan herpes virus berhenti kerja dan hilang dalam tempoh beberapa hari. Anda tidak perlu berhenti kursus rawatan pertengahan cara walaupun gejala hilang dalam tempoh beberapa hari selepas mengambil ubat-ubatan.

Faedah-faedah Acyclovir

Ubat acyclovir membuktikan berguna untuk merawat bukan hanya jangkitan genital herpes tetapi juga jangkitan lain seperti kudis sejuk, Kayap dan chicken pox. Manfaat daripada Acyclovir memberikan anda pilihan untuk memilih ubat ini terhadap banyak ubat lain yang terdapat di pasaran.

Siapakah yang boleh menyertai Acyclovir?

Anda perlu memberikan maklumat perubatan anda dengan doktor anda sebelum anda membeli Acyclovir jangkitan herpes. Pentadbiran makanan dan dadah telah diletakkan Acyclovir FDA kehamilan Kategori C. Ini bermakna kesan ubat ini pada bayi yang belum lahir itu masih tidak diketahui. Anda harus mengelak daripada ubat-ubatan ini jika anda hamil. Anda harus berunding dengan doktor anda sebelum mengambil Acyclovir walaupun anda menyusukan anak.

Jangkitan faraj yang banyak menunjukkan gejala yang berbeza. Gejala paling biasa ialah keputihan. Ia adalah agak biasa bagi wanita ada keputihan. Walau bagaimanapun, gejala-gejala yang isyarat jangkitan kemaluan termasuklah pelepasan yang tidak normal, warna, tebal, sedalam-dalamnya, frothy darah. Mereka mungkin merasa kerengsaan, gatal-gatal dan kesakitan di kawasan peribadi mereka dan persetubuhan mungkin menyakitkan.

-Masalah faraj akan jadi mengganggu wanita itu sering merasa kebimbangan. Mereka perlukan terapi rawatan yang betul untuk menangani masalah ini. Jika anda bertanya kepada doktor tentang hal itu, beliau mungkin menjalankan beberapa ujian perubatan yang sesuai untuk mendiagnosis jenis jangkitan. Jika ianya genital herpes, kemudian doktor mungkin mencadangkan Acyclovir untuk merawat jangkitan-jangkitan faraj yang ini.

Kewujudan Acyclovir

Anda boleh membeli Acyclovir dalam talian dari sumber-sumber dalam talian denagan dan tulen. Proses ini adalah agak mudah dan ia memerlukan jumlah masa anda. Anda perlu menyelidik tentang ketulenan sumber dalam talian, yang anda memilih untuk membeli Acyclovir.

Selepas anda memilih sumber dalam talian anda, maka ia menjadi panduan anda dan mengambil anda melalui setiap proses membeli Acyclovir dalam talian.

Sila ambil perhatian: anda mungkin mengalami beberapa kesan sampingan jika anda mengambil ubat-ubatan ini tanpa nasihat doktor. Kesan-kesan sampingan yang paling biasa termasuk sakit kepala, kehilangan ingatan, kelesuan, sakit di kaki, dan sakit tekak.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *