Acuan hitam bahaya Kesihatan – apa yang anda perlu tahu

Acuan hitam bahaya Kesihatan – apa yang anda perlu tahu

Dari segi umum, acuan hitam ditakrifkan sebagai barangan hitam yang slimy, kehijauan yang boleh menyebabkan beberapa masalah kesihatan yang serius. Bahan ini terkenal dipanggil Strachybortys Chartarum atau Strachybotry.

Bahan ini boleh menyebabkan risiko kesihatan yang banyak, dan sesetengah doktor juga mengaitkan ia dengan kematian bayi kerana masalah pernafasan. Acuan terkenal boleh membawa kepada beberapa masalah serius seperti: asma, bronkitis dan sakit kepala dan sebagainya.

Secara praktikalnya bercakap, kita semua mempunyai beberapa bentuk acuan, di suatu tempat di rumah-rumah kami. Walau bagaimanapun, kerana semua bentuk adalah tidak toksik, jadi adalah sangat sukar kadang-kadang, untuk membezakan antara pelbagai jenis tanpa apa-apa ujian makmal yang tepat.

Ujian makmal adalah penting dalam membimbing kami tentang kemudaratan potensi bahan dan fallouts dengan. Kesihatan dan alam sekitar para saintis akan berpendapat bahawa, bahan ini perlu dilayan dan dihapuskan secara keutamaan, tanpa mengira jenis-jenis acuan dijumpai dalam sebuah rumah.

Sebab penjagaan melampau ini adalah jelas; Tiada siapa yang tahu dengan tepat tentang bentuk acuan dan oleh itu tidak dapat mengelakkan kesan sampingan yang asas. Sebuah rumah yang mengandungi acuan bukanlah tempat yang sihat untuk hidup, jadi salah satu perlu lebih baik memilih kebersihan dan langkah-langkah pemulihan yang lain, untuk hidup kehidupan yang sihat. Spora acuan boleh dengan mudah beralih dari satu bahagian yang lain dengan melampirkan kepada tuan rumah yang pelbagai, seperti, orang, Kasut, pakaian, dan haiwan dan sebagainya.

Pertumbuhan asas acuan didorong oleh kelembapan. Lazimnya, acuan toksik dicipta oleh kebocoran air. Setakat kes acuan hitam berkenaan, ia adalah satu kes yang jarang berlaku tetapi amat berbahaya dengan bahaya kesihatan yang. Jika anda memilikinya secara kecil-kecilan di rumah anda, ianya masih berbahaya kerana spora yang sangat alahan dan boleh dengan mudah mengalir melalui udara dan mendapatkan disedut ke dalam paru-paru manusia.

Masalah-masalah yang biasa dikaitkan dengan acuan hitam, termasuk: demam, sakit kepala yang kerap, buruk tekak, selsema dan masalah pernafasan. Walaupun beberapa kajian setakat ini tidak lengkap, tetapi penemuan mereka tidak yang boleh dipercayai, namun mereka menyokong bahawa dalam jangka panjang, acuan hitam boleh menyebabkan anda kehilangan ingatan, penyakit-penyakit pernafasan yang kekal dan kelemahan.

Sebaik sahaja anda menghidunya, dapatkan ia diuji. Pada asasnya, dua metodologi kajian digunakan untuk ujian; persampelan udara dan permukaan ujian. Ini boleh mengetahui tahap toksik dan juga membantu anda mencari ubat yang terbaik untuk masalah tersebut. Jadi, diagnosis yang berkesan adalah penting dari segi rawatan yang.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *