Acuan bahagian atas tiga cara mempengaruhi kita

Acuan bahagian atas tiga cara mempengaruhi kita

Acuan yang telah wujud sejak sebelum kita dan telah mempunyai kesan ke atas kita sejak zaman Nabi Musa A.s., namun kami hanya baru-baru mula untuk melihat kesan sebenar acuan pada tubuh manusia.

Acuan bukan sahaja memberi kesan kepada tubuh manusia, tetapi juga tubuh haiwan, seperti kami anjing, kucing dan burung-burung walaupun kami. Kita telah sedar acuan itu bukanlah sesuatu yang kita mahu hidup di mana kita lakukan, tetapi banyak daripada kita tidak berasa bahawa ada banyak yang kita boleh lakukan.

Acuan yang paling sesuai kepada tiga kategori yang berbeza dan diklasifikasikan mengikut jenis kesan yang mereka mempunyai kita dan kesihatan kita.

Acuan yang dianggap toksik melahirkan apa yang dipanggil mycotoxins dan walaupun acuan ini jarang berlaku di mana kita hidup, ia boleh menyebabkan pelbagai komplikasi kesihatan dan sesetengahnya boleh membawa maut dalam paling serius keadaan.

Penicilliosis adalah berasal dari rantau Asia Tenggara dan mempunyai kadar kematian yang agak tinggi tanpa rawatan, tetapi walaupun dengan rawatan bilangan jumlah kematian kira-kira satu dalam lima.

Satu lagi kejadian serius yang dikaitkan dengan acuan yang dipanggil aspergilloma dan ia berlaku apabila kulat mula tumbuh di bebola di dalam mana-mana rongga yang sedia ada dalam badan, terutamanya paru-paru. Acuan Stachybotrys menghasilkan mycotoxins dan yang paling terkenal dalam acuan hitam yang berbeza yang wujud dan telah dirujuk oleh media kerana acuan hitam toksik.

Acuan allergenic seolah-olah memberi kesan orang yang paling sering dan nama mereka membayangkan, mereka biasanya menyebabkan beberapa gejala Alergi yang biasa, tetapi boleh menjadi gangguan cukup.

Ia boleh memburukkan lagi alahan yang sedia ada atau asma, membuat tanda-tanda bahawa seseorang yang sudah menjadi lebih teruk dari semasa ke semasa. Anti-histamines boleh membantu sedikit, tetapi menyingkirkan pencemaran biasanya adalah satu-satunya cara untuk mengelakkan gejala-gejala kembali.

Acuan akan timbulkan penyakit akan kurang jarang berbanding acuan toksik atau acuan allergenic, tetapi mereka boleh hanya sebagai berbahaya dalam orang-orang yang mempunyai sistem imun yang HIV-positif akan mempunyai AIDS, kanser, atau pulih daripada pembedahan apa-apa jenis yang terjejas. Warga tua, haiwan peliharaan, dan kanak-kanak kecil akan juga lebih berisiko daripada seseorang dewasa yang sihat yang normal akan.

Jika anda percaya acuan yang wujud dalam rumah anda, anda perlu melakukan beberapa ujian do-it-yourself acuan dan apabila anda mendapat keputusan kembali, mengupah profesional untuk menyingkirkan serangan secepat mungkin.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *