Acrophobia – bagaimana untuk mengatasi ketakutan Heights dengan Hypnosis

Acrophobia – bagaimana untuk mengatasi ketakutan Heights dengan Hypnosis

Takut Heights – Acrophobia – adalah sesuatu yang kita merawat secara kerap di sini di klinik-klinik hipnoterapi kami di UK

Walaupun selalunya salah disebut sebagai ‘gayat’, benar acrophobia adalah ketakutan yang melampau dan tidak rasional di tempat-tempat yang tinggi. Bagi orang yang mengalami acrophobiia, walaupun, persepsi adalah segala-galanya – tempat yang tinggi semata-mata mungkin tidak lebih daripada beberapa bawah anak tangga tangga yang, sebagai contoh.

(Vertigo adalah perasaan bahawa kepala berputar atau berenang yang terjadi apabila Ketua tidak berputar sebenarnya. Ia boleh diatur oleh mana-mana gerakan – berdiri atau duduk terlalu cepat, atau hanya hasil daripada perspektif orang visual.)

Acrophobia benar memang boleh menjadi berbahaya, kerana perasaan kebimbangan yang menghasilkan boleh begitu mudah diubah menjadi perasaan panik yang tulen apabila penghidap yang tinggi sehingga. Dan seseorang yang sedang panik boleh di kedudukan yang paling teruk boleh didapati untuk mendapatkan diri mereka dengan selamat.

Gejala-gejala sebenar acrophobia adalah sangat serupa dengan gangguan kebimbangan lain. Biasanya gejala-gejala yang pesat bernafas, sesak nafas, kadar jantung yang pantas, mulut kering dan perasaan loya akan dialami oleh individu acrophobic.

Selalunya, orang yang mengalami acrophobia mengamalkan strategi mengelakkan yang benar-benar boleh mengehadkan atau aktiviti harian menentukan serta menjejaskan perkara-perkara seperti tempat percutian, melawat kawan-kawan dan saudara-mara, dan juga impak ke atas kehidupan kerja mereka.

Walaupun ia mungkin agak semula jadi mempunyai rasa hormat yang sihat dan tahap kebimbangan mengenai heights sebagai sebahagian daripada mekanisme survival naluriah yang kita semua dilahirkan, fobia istilah diberikan kepada orang-orang yang mengalami rasa takut yang melampau dalam hal ini.

Kebiasaannya, orang yang mengalami acrophobia mempunyai pengalaman menakutkan pada mereka lepas yang telah dipasang sambutan dingin negatif kepada ketinggian. Kadang-kadang walaupun, acrophobia boleh disebabkan lebih oleh proksi; kanak-kanak belajar takut melalui empathetically meniru orang dewasa pada tahun-tahun sumatif kanak-kanak itu.

Tidak kira punca, acrophobia adalah takut yang springs dari minda subconsious.

Ini, sudah tentu, adalah rumah dan repositori semua kepercayaan kami dan pemandu semua perasaan kita. Ianya dari subconsious yang perasaan kita datang, dan jadi kami mesti kembali tiada untuk membawa apa-apa rawatan yang benar-benar berkesan untuk acrophobia.

Ia adalah di sini bahawa lanjutan hypnosis dan hipnoterapi boleh memberikan manfaat yang besar itu.

Melalui medium hypnosis maju dengan betul Gunaan, terapi berpengalaman boleh membantu individu acrophobic untuk berhubung dengan di bawah sedar dan panduan itu untuk mendedahkan pengalaman dan kepercayaan yang memandu dan mengekalkan kebimbangan dan ketakutan. Apabila ini dapat dicapai, mereka rosak ‘program’ boleh semula dan diperbetulkan, sekali gus membebaskan orang dari kebimbangan dan ketakutan.

Jika anda atau seseorang yang anda mengambil berat tentang mengalami keadaan mengerikan, ketat yang acrophobia, tidak berputus asa, bantuan boleh didapati.

Di tangan yang berpengalaman dan berkelayakan sepenuhnya lanjutan transformasi hypnotherapist, acrophobia boleh dapat ditawan dalam tempoh yang agak singkat masa – sering dalam masa sesi seperti dua atau tiga.

Dengan pendekatan terapeutik betul, efektif, orang acrophobic boleh mengembalikan kebebasan mereka dan hidup yang benar-benar bebas dari ketakutan yang telah dikawal mereka untuk sekian lama.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *