Acara kemuncak-(UCONN) Pusat Kesihatan Universiti Connecticut

Acara kemuncak-(UCONN) Pusat Kesihatan Universiti Connecticut

Hari saya ingin Serlahkan kemudahan kesihatan menyediakan kemudahan canggih yang terletak di Farmington Connecticut. Ditubuhkan pada tahun 1961 ia adalah contoh cemerlang pendidikan penjagaan kesihatan dalam persekitaran penjagaan pesakit yang cemerlang, penyelidikan dan perkhidmatan awam. Pusat Kesihatan Uconn adalah sebuah organisasi yang terdiri daripada sekolah perubatan, sekolah perubatan pergigian, dan John beliau Hospital.

Sekolah perubatan Uconn

Sekolah Uconn perubatan ditubuhkan pada tahun 1961 dan merupakan sebahagian daripada sistem pengajian tinggi Universiti Connecticut. Terletak di pinggir bandar Farmington di kampus ekar the160 di pusat kesihatan UConn. Kurikulum yang menekankan pembelajaran berasaskan masalah, penjagaan yang kronik, pengalaman ambulatori, pencegahan penyakit, dan pemulihan, antara aspek-aspek lain perubatan kesihatan manusia, dan sentiasa dalam konteks pengetahuan berasaskan saintifik dan kesimpulan. Salah satu kepercayaan utama di sekolah adalah bahawa doktor saintis, dan struktur pendidikan yang direka untuk menggambarkan prinsip itu. Pelajar dibenarkan tidak hanya pada kedudukan akademik mereka, tetapi pada Ko-kurikulum dan pencapaian mereka. Amalan perubatan keperluan mahir, sempurna doktor yang boleh berhubungan dengan pesakit-pesakit mereka, bukan hanya sebagai pengamal dan pemberi khidmat Kesihatan, tetapi juga sebagai rakyat dan kurikulum di sekolah perubatan Universiti Connecticut menyediakan ini.

Sekolah ini dikenali kerana saiz kelas yang kecil yang terdiri daripada pelajar-pelajar yang tidak lebih daripada 80 setahun. Mereka percaya bahawa saiz sederhana membolehkan nisbah pelajar-Fakulti sangat wajar yang menggalakkan persekitaran pendidikan yang berdasarkan interaksi peribadi.

Uconn sekolah pergigian perubatan

Sebagai di Connecticut hanya sekolah awam pergigian, sekolah perubatan pergigian melakukan untuk menyediakan peluang pendidikan predoctoral penduduk Connecticut yang berkelayakan yang berhasrat untuk menjadi meluas kompeten pengamal pergigian perubatan mampu memenuhi keperluan penjagaan kesihatan mulut rakyat semua negeri. Sekolah perubatan pergigian ini juga menawarkan latihan pasca Kedoktoran dalam semua program pendidikan pergigian yang bertauliah dan menarik pemohon yang ingin menggabungkan latihan klinikal dengan pengajian peringkat doktor falsafah dalam asas Bioperubatan dan varians, sebagai persediaan untuk kerjaya dalam bidang pergigian akademik.

Sejak penubuhannya pada tahun 1968, dalam sekolah perubatan pergigian Universiti Connecticut telah menjadi peneraju utama dalam pendidikan pergigian, penyelidikan, pesakit khidmat penjagaan dan komuniti yang manfaat kawasan pilihan raya dan profesional di peringkat tempatan, serantau, kebangsaan dan antarabangsa.

Membina komitmen dengan pendidikan, sekolah perubatan pergigian menyediakan kualiti, penjagaan mulut yang menyeluruh dan menggalakkan konsep kesihatan – pemeliharaan kesihatan dan pencegahan penyakit. Untuk menyokong misi Fakulti Pergigian sekolah bertindak sebagai sumber rujukan dan konsultasi untuk penyedia penjagaan kesihatan di Connecticut dan membantu program-program berasaskan komuniti yang meningkatkan kualiti dan penyediaan penjagaan kesihatan mulut untuk semua.

John beliau Hospital

John beliau Hospital adalah rumah kepada perkhidmatan hanya penuh bahagian kecemasan di Lembah Farmington. Hospital mempunyai katil 224 dan menyediakan perkhidmatan pesakit luar dan pesakit yang khusus dan rutin untuk orang dewasa. Ia diiktiraf secara meluas bagi Kecemerlangan Perubatan janin ibu, rawatan kanser, kardiologi program dan Ortopedik. Ia benar-benar merupakan salah satu kemudahan canggih kebanyakan di semua New England.

Penyelidikan

Sejak penubuhannya Pusat Kesihatan, Fakulti dan pentadbiran telah dilakukan untuk mengekalkan program-program penyelidikan berkualiti tinggi sebagai sebahagian daripada institusi fabrik. Komitmen ini telah membolehkan pusat kesihatan untuk merekrut penyelidik yang cemerlang dengan kemahiran diiktiraf, vaskular Biologi Molekul Biologi Molekul farmakologi, biokimia, your Immunologi fisiologi dan kanser, antara bidang-bidang lain.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *