Acai Berry Superfood – beberapa Tips & nasihat

Acai Berry Superfood – beberapa Tips & nasihat

Acai berry adalah buah-buahan tropika dari siri pokok-pokok kelapa sawit yang boleh dijumpai di Amerika Selatan. Acai berry telah dinaikkan pangkat secara besar-besaran di Amerika Syarikat dan beberapa negara lain sebagai makanan yang boleh membantu orang ramai tertanya-tanya kehilangan berat, dan menjadi sihat.

Acai berry pada dasarnya kelihatan seperti anggur yang kira-kira 1 inci dalam diameter dan mengandungi sebiji benih yang mengambil sebahagian jumlah berry sebenar. Dari segi sejarah, penduduk amazonian digunakan di berry minuman buah-buahan dan sebagai sumber makanan.

Terdapat banyak maklumat yang sedang berterbangan kira-kira manfaat kesihatan acai berry. Sesetengah orang mendakwa bahawa berry ini mempunyai tahap antioksidan yang sangat tinggi manakala kajian lain menunjukkan bahawa walaupun ianya tinggi antioksidan, buah-buahan seperti anggur dan Strawberi adalah benar-benar tinggi. Tiada jawapan yang pasti untuk acai berry bagaimana yang sihat adalah ada, tetapi ia adalah diketahui bahawa ia adalah masih baik untuk anda.

Banyak syarikat telah telah mendakwa acai berry sebagai marvel kehilangan berat badan, mendakwa anda akan menumpahkan pound atas paun berat badan setiap hari. Walau bagaimanapun hal ini tidak berlaku. Jika berry yang digabungkan dengan diet yang sihat, kesihatan dan program kecergasan dan gaya hidup sihat anda boleh menurunkan berat badan.

Walau bagaimanapun, jika berry yang diambil dengan tidak menjalankan, dengan tidak mengurangkan makanan berlemak lain, rokok atau alkohol maka penurunan berat badan tidak akan berlaku. Acai berry yang digabungkan dengan gaya hidup yang sihat boleh membantu anda menurunkan berat badan. Berry yang di atasnya ada sendiri tidak akan ajaib membuat anda menurunkan berat badan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *