Acai Berry dengan ubat-ubatan jantung

Acai Berry dengan ubat-ubatan jantung

Boleh acai berry membaiki hati yang pecah? Jika jantung rosak adalah berkaitan dengan penyakit jantung yang terus menjadi salah satu punca utama kematian, acai boleh membantu meredakan ia sebelum ia menjadi pembunuh penuh ditiup.

Penyakit jantung merangkumi pelbagai syarat-syarat yang berkaitan dengan sistem kardiovaskular. Ia mungkin melibatkan keupayaan hati untuk pam darah, dalam injap, saluran darah anda, dan lebih banyak contoh yang menjejaskan fungsi hati.

Di bawah adalah beberapa keadaan jantung paling biasa yang menjamin perhatian segera:

Infarction, atau serangan jantung
Ia berlaku apabila sel-sel hati mati kerana gangguan bekalan darah yang. Pembentukan plak kolesterol menyumbang banyak kepada saluran darah koronari tersumbat. Apabila aliran darah terjejas, ada yang tiada penghantaran oksigen ke tisu-tisu, membawa kepada kematian sel.

Hipertensi atau tekanan darah tinggi
Apabila ia memerlukan lebih kekuatan untuk mendapatkan darah yang mengalir, anda mendapat tekanan darah tinggi. Ia membuatkan jantung bekerja lebih keras untuk pam darah secara berkesan kepada semua organ-organ dalam badan. Tekanan darah tinggi boleh disebabkan oleh penyakit-penyakit lain yang wujud bersama-sama seperti kencing manis, masalah buah pinggang, arteriosclerosis dan lain-lain. Genetik memainkan peranan penting dalam tekanan darah tinggi primer.

Arteriosclerosis
Ia melibatkan saluran darah, terutamanya arteri, dan keupayaan untuk menghantar darah ke organ-organ. Arteri di dalam kes ini telah keras kerana membina sehingga daripada plak dari bahan-bahan berlemak. Ini menjadikan kapal-kapal yang kurang fleksibel yang menjadikan ia lebih sukar bagi darah mengalir. Bila plak yang memecahkan apart, perjalanan mereka dalam aliran darah kepada arteri yang lebih kecil, di mana ia boleh menyebabkan satu tersumbat yang lengkap. Ini adalah bagaimana ia menyumbang kepada serangan jantung, strok, dan syarat-syarat jantung yang biasa.

Kolesterol tinggi
Chlolesterol membentuk sebahagian daripada badan lipid. Ia adalah penting untuk struktur sel-sel, dan pengeluaran hormon dan tenaga. Apabila tahap naik, ia menimbulkan masalah pada saluran darah. Arteri yang keras dan disekat. Seterusnya, tekanan darah meningkat hanya mampu untuk menolak darah yang mencukupi untuk penghantaran ke organ-organ. Apabila hati tidak menerima jumlah bekalan darah yang mencukupi, serangan jantung boleh berlaku.

Kegagalan jantung
Fungsi jantung untuk pam darah ke dalam badan. Apabila ia gagal, ia tidak bermakna bahawa ia telah berhenti menewaskan. Ia hanya hilang keupayaan untuk berfungsi dengan cekap, boleh menjejaskan semua organ dalam jangka panjang. Darah kembali ke paru-paru dan bukannya menolak ke hadapan. Pernafasan menjadi laborious. Cecair berkumpul di bahagian badan seperti kaki yang bergantung.

Bagaimana Acai boleh menyelamatkan anda dari hati yang rosak?

Acai berry (Euterpe oleracea), merupakan superfood daripada Amazon, menawarkan harapan bagi mereka yang mempunyai masalah jantung.

Acai adalah kaya dengan asid lemak, memberikan rasa berminyak. Ia mengandungi 2 asid lemak Omega 6 (asid Linoleic) dan Omega 9 (asid oleik). Omega 6 adalah satu kerana asid lemak yang merendahkan LDL (kolesterol yang tidak baik) dan tahap HDL (kolesterol baik). Omega 9, iaitu monounsaturated, asid lemak, membantu mengurangkan hanya LDL, sambil mengekalkan tahap baik HDL.

Acai juga adalah luar biasa kaya dengan beta-sitosterol, itulah phytosterol yang bersaing dengan kolesterol pemakanan untuk penyerapan, oleh itu mengurangkan kolesterol darah. Kandungan serat yang tinggi beri acai begitu juga boleh mengurangkan tahap kolesterol yang tidak baik.

Berjeragat gelap dari acai disebabkan anthocyanins yang antioksidan yang mujarab. Walaupun dalam jumlah jejak, anthocyanins berkesan melindungi pengoksidaan LDL. Sifat-sifat anti acai membantu menyembuhkan membran sel dan lapisan dinding arteri dan membantu melindungi integriti saluran darah kecil. Ini menghalang perkembangan arteriosclerosis dan peningkatan tekanan darah.

Radikal bebas boleh mempercepatkan proses arteriosclerosis dan memburukkan ischemia (kekurangan bekalan oksigen kepada organ). Dengan kandungan anti kaya daripada acai, kesan kerosakan radikal bebas yang diambilkira dirawat dengan kawan.

Berhati-hati apabila memilih kalangan yang banyak acai tambahan disediakan di pasaran. Bentuk jus ini menggunakan bahan-bahan lain dan pengawet, dengan hanya sedikit tumpuan acai. Ia telah mengalami sinaran yang merupakan sesuatu yang anda mungkin mahu mengelakkan. Bentuk pil, di sisi lain, mengandungi acai 100%, tanpa bahan pengawet. Ia telah menjalani sebarang prosedur yang dikenali untuk memudaratkan kesihatan anda.

Saya boleh mengambil Acai bersama dengan ubat-ubatan jantung saya?

Dengan Pencegahan awal, acai boleh mengurangkan keperluan anda untuk ubat-ubatan jantung yang mahal. Walau bagaimanapun, jika ubat-ubatan penyelenggaraan hendaklah digunakan, tiada data telah dijumpai untuk interaksi ubat-ubat atau dadah-makanan dengan acai dan keadaan jantung yang biasa.

Berhati-hati apabila mengambil ubat-ubatan yang mengandungi anti-coagulants atau pencair darah kerana acai mengandungi vitamin k, yang mengenakan kesan kesan bertentangan.

Kalium yang banyak terdapat dalam acai, jadi anda mungkin juga akan berhati-hati dengan ubat-ubatan yang bertindak balas kepada kalium:
• ACE-inhibitors yang digunakan bagi rawatan hipertensi. Contoh adalah enalapril, lisinopril, captopril. Tahap kalium yang boleh meningkatkan lagi dengan ACE inhibitors terutamanya dengan fungsi buah pinggang berkurang.
• Membiarkan kalium diuretics-seperti spironolactone, triamterene, atau amiloride boleh meningkatkan tahap kalium di dalam darah.
• Heparin yang merupakan darah yang nipis, yang digunakan untuk mencegah serangan jantung. Tahap kalium boleh lagi ditingkatkan dengan diikuti penggunaan acai, selain daripada dengan terdapatnya kesan vitamin K yang hadir dalam acai.
Penghalang beta • seperti metoprolol dan propranolol yang digunakan untuk merawat tekanan darah tinggi mungkin boleh meningkatkan tahap kalium darah apabila bercampur dengan acai.

Jumlah kalsium dalam acai yang tinggi boleh mewujudkan potensi tindak balas dengan ubat-ubatan tertentu:
• Beta-blockers. Kalsium boleh mengganggu tahap darah beta-blockers dan sebaliknya.
Penghalang channel kalsium • adalah kelas anti-hypertensives. Kalsium mungkin berbalik kesan terapeutik penghalang channel kalsium, walaupun kajian yang bertentangan.
• Digoxin yang digunakan untuk merawat ritma jantung tidak teratur. Kalsium boleh membuat ubat ini tidak berkesan.
• Anti-cholesterol ubat, terutamanya asid hempedu sequestrants cholestyramine, colestipol dan colesevelam, boleh mengganggu penyerapan kalsium dan meningkatkan kehilangan kalsium dalam air kencing.

Anti-oksidan secara umum, tidak dinasihatkan untuk diambil bersama-sama dengan tempahan chemotherapeutic ejen yang bertindak dengan menghasilkan radikal bebas untuk membunuh tumor tersebut.

Terdapat tiada kesan ubat-ubatan di atas yang berinteraksi dengan makanan tambahan acai berry, hanya boleh didapati risiko yang didokumenkan. Walau bagaimanapun, berhati-hati perlu diambil untuk mengelakkan tindak balas yang tidak diingini.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *