Aamir Khan mengambil kecergasan dan Kesihatan

Aamir Khan mengambil kecergasan dan Kesihatan

Aamir Khan Cari sebagai muda sebagai everPerfectionist, teliti, genius, pemikiran pelakon dan Pengarah hantu yang dikatakan kebanyakan filem-filem beliau – ini adalah kata-kata yang terlintas di fikiran Bilakah kita fikir Aamir Khan.

Aamir Khan adalah seorang pelakon yang telah beriman trend dan mempunyai keberanian untuk melakukan apa yang dia percaya, sejak awal-awal lagi. Melakukan hanya satu filem setahun, Aamir mempunyai rekod kejayaan filem yang kebanyakan Pelakon-pelakon lain yang popular hanya bermimpi. Dari hits beliau awal seperti ‘Qayamat se Qayamat tak’, ‘ iaitu Wahi Sikandar Jeeta Jo, Rangeela, Raja Hindustani kepada hits terkini seperti Dil Chahta hai, Lagaan, Ghajini, Rang de Basanti dan 3 bodoh, Aamir Khan membuktikan untuk menjadi seorang pelakon yang serba boleh, Pengarah menakjubkan (Taare Zameen Par) dan pengeluar besar (Jaane tu yaa Jaane naa, Lagaan, Peepli Live).

Dia adalah orang yang beriman dalam melakukan perkara-perkara yang baik dan dengan jasad yang baru dibina dengan baik yang dia telah dibangunkan untuk Ghajini, kini beliau adalah juga seorang idola kecergasan. Mari kita tahu rejim kecergasan beliau dan apa yang membuatkan beliau kelihatan seawal pernah?

Aamir dan kecergasan kepercayaan

Aamir Khan Blog pada HealthRecently Aamir telah mencatatkan sebuah blog kesihatan dan apa yang ia bermakna kepadanya. Berikut adalah beberapa pemikiran beliau mengenai kesihatan.

Aamir percaya bahawa kesihatan yang baik bergantung pada tiga perkara-diet, tidur dan senaman. Untuk diet yang betul, Aamir berkata bahawa purata individu memerlukan kira-kira 1800-2000 kalori setiap hari, untuk menurunkan berat badan; anda perlu makan kurang kalori daripada yang anda gunakan. Tetapi Aamir peringatan bahawa ‘kurang’ harus mengandungi diet yang seimbang karbohidrat, protein dan lemak. Beliau mengesyorkan melawat pakar pemakanan bertauliah yang akan membimbing anda, tanpa mencadangkan mana-mana Diet fad atau pil diet atau sebarang bahagian pendek yang sama.

Langkah seterusnya yang beliau mencadangkan adalah senaman. Aamir merasakan bahawa berenang, berjalan, berjoging dan bermain sukan adalah cara yang baik untuk bersenam. Tetapi jika anda ingin membina otot, anda perlu untuk memulakan latihan berat dengan bantuan seorang jurulatih yang baik.

Langkah akhir, merasakan Aamir yang lain. Dia merasakan tidak peduli seberapa keras anda melatih, jika anda tidak cukup rehat badan anda, ia tidak bertindak balas baik.

Aamir Khan latihan Ghajini

Aamir Khan, sebelum dan AfterA bersandar pelakon sehingga kini, Aamir dibina lapan pek abs Ghajini. Bukan sahaja Ghajini blockbuster, tetapi ia juga dibuat Aamir seorang idola bagi peminat kecergasan seluruh India. Berikut adalah beberapa petikan temubual tersebut di mana Aamir ini berkongsi rutin kecergasan beliau.

Sebelum Ghajini – sebelum Ghajini, Aamir mendedahkan bahawa dia tidak pernah percaya pada berat badan latihan banyak kerana beliau mendapati ia menjadi terlalu menyakitkan. Dia lebih suka lain-lain aktiviti fizikal atau sukan yang dimainkan untuk kekal sihat.

Kehilangan berat badan: Aamir apabila memulakan latihan beliau, beliau adalah kira-kira 70 kg dan walaupun semasa beliau adalah pada beliau fittest dengan abs pek lapan yang menggerunkan tersebut, beliau ditimbang sekitar 68 kg yang menunjukkan bahawa beliau telah kehilangan banyak berat badan, tetapi sebaliknya telah kehilangan otot lemak dan diperolehi!

Menuntut latihan: Aamir memulakan latihan untuk Ghajini setahun sebelum penggambaran. Bagi orang dalam 40s beliau, Aamir menunjukkan apa-apa yang didapati apabila anda mahukannya.

Untuk mendapatkan otot-otot tersebut, Aamir bekerja 3 jam setiap hari di waktu pagi yang bermula dengan sepuluh minit regangan, 40 minit latihan abs dan sisi, 60 minit kardio dan 60 minit berat.

Aamir Khan yang bekerja untuk GhajiniPull ups: Terdapat adegan terkenal di Ghajini di mana Aamir melakukan tarik up di hadapan dinding dengan mesej “bunuh dia”, kita melihat kemarahan yang liar pada mukanya kerana beliau compulsively tidak di tarik naik. Walaupun semasa latihan, Aamir mendedahkan bahawa ia adalah sukar baginya untuk tarik naik. Beliau merujuk kepada apa yang Arnold Schwarzenegger menulis dalam ensiklopedia angkat berat, ia pada mulanya sangat sukar untuk menarik ups tetapi anda tidak harus berputus asa dan Jangan hanya satu tarik dengan betul, jika melakukan lebih adalah mustahil. Selepas tempoh masa yang anda akan mendapat kekuatan yang besar.

Konsisten: Apa-apa yang berlaku dalam sekelip mata, orang-orang yang mahu sebuah badan seperti Aamir perlu tahu yang telah di sebalik usaha-usaha. Dia dilatih setiap hari dan bekerja secara konsisten untuk dibina dengan baik tanpa lemak badan.

Apa terus dia berterusan-Initially apabila dia mula bekerja, video latihan beliau mendedahkan bagaimana sukar itu baginya untuk menjalani latihan yang meletihkan. Dia mengaku bahawa terdapat pemikiran dia banyak kali keluar tetapi kuasanya akan terus dia pergi. “Apa yang saya faham dari pengalaman ini ialah bahawa hal itu lebih lanjut mengenai minda daripada badan” katanya.

Aamir percaya cara anda melihat bergantung 50% bagaimana dan seberapa banyak anda melatih dan 50% dari apa yang kamu makan dan apa yang anda minum. Jadi ini adalah dua perkara yang anda mesti menjaga.

Aamir Khan Ghajini BodyDiet: Aamir menyatakan bahawa beliau pergi untuk diet yang seimbang yang rendah karbohidrat mahupun protein yang tinggi. Beliau berpendapat bahawa mempunyai 1/3 daripada karbohidrat, 1/3 protein dan 1/3 daripada lemak dalam diet anda adalah cara untuk pergi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *