“aaachoo!” Makan hak untuk mengelakkan atau mengurangkan selesema biasa

“aaachoo!” Makan hak untuk mengelakkan atau mengurangkan selesema biasa

Selesema biasa adalah seperti biasa seperti roti putih. Semua orang mempunyai beberapa versi sejuk, jadi kami boleh semua bersetuju ia tidak menyeronokkan. Hidung berair, batuk, sakit tekak, dan Ketua menumbuk – apa masa sengsara!

Adakah anda tahu terdapat virus respiratori 200? Itulah banyak virus! Dengan semua virus yang terapung di luar sana, apa yang boleh kita lakukan untuk menangkis, atau sekurang-kurangnya meminimumkan, kesan selesema biasa?

Bagaimana saya boleh mengelakkan atau mengurangkan selesema biasa?

Cara terbaik untuk mengalahkan sejuk adalah untuk basuh tangan anda dengan kerap dan menggunakan disinfektan pada permukaan seperti doorknobs, laci berbalas, telefon dan kaunter puncak. Memberi diri anda dengan meningkatkan sistem imun dengan mengikuti diet diisi nutrien boleh juga meningkatkan anda
keupayaan badan untuk menyerang sejuk, oleh itu meminimumkan kesan sejuk atau mengelakkan semua bersama-sama.

Apa jenis makanan yang perlu saya Makan?

Termasuk buah-buahan dan sayur-sayuran dengan banyaknya akan membantu meningkatkan sistem imun anda dan keupayaan untuk menyerang virus yang menyerang. Lihatlah senarai di bawah dan cuba untuk memasukkan banyak opsyen ini sebaik mungkin.

Buah-buahan dan sayur-sayuran kaya dengan Vitamin C E: & ini akan membantu mengekalkan sistem imun yang kuat. Cuba buah-buahan citrus, Strawberi, lada merah dan brokoli. Untuk mendapatkan jumlah vitamin E yang baik, cuba sprinkling gandum kuman pada bijirin, salad atau yogurt.

Buah-buahan dan sayur-sayuran kaya dengan Beta-karotena: cuba gelap sayur seperti bayam dan terang oren buah-buahan dan sayur-sayuran seperti keledek dan cantaloupe.

Air: Dalam persekitaran kering, kuman membiak. Pastikan anda minum sekurang-kurangnya lapan-8 oz. air sehari untuk hydrate tubuh dan membuat ia bermusuhan untuk menyerang virus.

OK – jadi saya telah sejuk. Apa yang perlu saya Makan?

Berikut adalah senarai beberapa barangan makanan yang anda boleh tambah kepada diet anda untuk membantu anda mendapatkan melalui sejuk tanpa rasa seperti sakit yang mungkin.

Sup ayam: Kajian menunjukkan bahawa sup ayam mengandungi sebatian yang mengurangkan keradangan pernafasan, serta menyediakan penghidratan untuk badan. Siapa tahu bahawa sup ibu kami memberikan kita kerana kanak-kanak sebenarnya tidak banyak untuk menyembuhkan selesema biasa!

Herba: Ekinasea yang merangsang sistem imun, Goldenseal, dan bijaksana akan semua herba hebat untuk digunakan semasa bertarung sejuk.

Zink: Pengambilan zink tidak boleh membantu untuk mengurangkan kadar yang demam, batuk dan mukus terutama apabila diambil pada tanda pertama selesema. Kelemahan adalah bahawa mereka rasa seksa yang amat besar!

Suplemen vitamin C: Nilai harian bagi vitamin C adalah 60mg. Orang-orang yang mencadangkan mega Watson vitamin C apabila timbul sejuk mencadangkan 1000 mg.

Sekarang sebelum anda membuat keputusan untuk mengesyorkan suplemen kepada pelbagai gejala-gejala anda, sentiasa periksa dengan doktor anda terlebih dahulu. Mereka akan dapat memberi anda cek menyeluruh dan mengesyorkan ubat-ubat tertentu yang khas untuk keperluan anda.

Jadi, masa akan datang anda mendapat selesema atau merasa satu datang, mengamalkan saranan pemakanan di atas dan mengurangkan kesan daripada selesema biasa.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *