A cerita dan ilustrasi, jika tidak praktikal, pendekatan menyelesaikan krisis Kesihatan

A cerita dan ilustrasi, jika tidak praktikal, pendekatan menyelesaikan krisis Kesihatan

Ia sentiasa menjadi pandangan ramai rakyat Amerika yang menawan yang peduli Obama dan ahli-ahli politik yang menulis undang-undang dibaca dan luas 2000 + Laman mendapat semua salah. Mereka menganggap bahawa masalah adalah kos penjagaan kesihatan yang semakin meningkat dan kemudian menulis undang-undang untuk merawat gejala ini, menyebabkan tidak mendasari akar. Kos yang tinggi adalah hasil kerana faktor-faktor lain.

Ianya seolah-olah golongan politik adalah merawat batuk tetapi tidak faham sama ada batuk yang disebabkan oleh alahan, selesema, bronkitis, radang paru-paru, kanser, tekak strep, dan lain-lain. Melainkan jika anda tahu apa penyakit punca, jika anda merawat hanya gejala, dalam kes ini tinggi dan kenaikan kos penjagaan kesihatan, peluang kejayaan adalah agak rendah.

Jika anda melihat Sastera mengenai keadaan kesihatan kebanyakan rakyat Amerika, anda mendapati corak konsisten:

-Amerika Merokok terlalu banyak.

-Amerika makan terlalu banyak.

-Amerika makan terlalu banyak jenis makanan yang salah.

-Amerika tidak mendapat cukup latihan.

-Rakyat Amerika secara amnya mendapat lebih tua.

Empat pertama item dalam senarai ini adalah tingkah-laku yang diubah suai. Mereka adalah kunci untuk mendapatkan kos penjagaan kesihatan di bawah kawalan. Obama, Reid, Pelosi, et al pernah faham ini. Mereka menaikkan cukai dan melaksanakan cukai-cukai baru dan yuran mereka dicipta terperi bilangan agensi-agensi kerajaan yang baru, mereka akan criminalize berjuta-juta rakyat Amerika tidak sujud kepada penjagaan Obama dan membeli insurans kesihatan mandatori untuk diri mereka sendiri, dan sebagainya. Mereka dianggap gejala kos penjagaan kesihatan yang tinggi, masalah cukai, kawalan, dan birokrasi, tidak tingkah laku dan masalah penuaan. Peluang kejayaan mereka adalah sangat kecil, menganggap undang-undang pernah mendapat dilaksanakan sepenuhnya dan tidak diisytiharkan tidak mengikut Perlembagaan.

Mereka juga tidak memahami bahawa memaksa manusia untuk melakukan sesuatu bukanlah cara terbaik untuk mendapatkan sesuatu dilakukan. Jika anda boleh membuat seseorang yang ingin dan mahu melakukan sesuatu dari perspektif tingkah laku, mereka adalah 1) lebih cenderung untuk melakukannya, 2) melakukannya dengan sabitan yang lebih banyak dan 3) melakukannya untuk tempoh masa yang lebih lama. Memaksa Amerika untuk melakukan apa-apa hanya mendapat kemarahan orang mereka dan merompak mereka kebebasan pilihan, sesuatu Kerajaan harus jarang, jika pernah, Adakah dalam sebuah demokrasi.

Ini adalah di mana beberapa kreativiti dan ketulenan mungkin telah banyak pendekatan yang lebih baik, bersama-sama dengan mengubahsuai tingkah-laku berbanding dengan tabiat kesihatan yang baik. Kami mendapat tiada pemikiran kreatif ini dari orang-orang yang bertanggungjawab terhadap penjagaan Obama, ia adalah yang overbearing lama yang sama, kebebasan merompak, pendekatan kawalan kerajaan yang tidak cekap. Mungkin mereka harus melihat video YouTube khusus untuk beberapa pemikiran baru yang menyegarkan. video ini boleh dilihat dengan pergi ke laman web YouTube dan mencari “Rådmansgatan, sweden, tangga, eskalator, piano.”

Video ini meliputi percubaan yang menarik yang telah dilakukan di Rådmansgatan, Sweden. Video buka dengan pukulan apa yang kelihatan seperti sebuah kawasan bawah tanah dengan abutting tangga dan eskalator “Naik”. Dalam bahagian pertama video, peratusan menggalakkan pelancong mengambil eskalator untuk sampai ke aras jalan, sangat sedikit mengambil tangga 20-30. Ianya kemudian bahawa sekumpulan Jurutera dan lain-lain yang terlibat. Mereka mengubah tangga ke papan kekunci piano simulasi, dengan kedua-dua kekunci yang hitam dan putih. Apabila seseorang langkah atas tangga, Nota piano yang dihasilkan supaya dengan berjalan kaki tangga ia adalah seolah-olah anda bermain piano.

Selepas pemasangan langkah muzik telah siap, kebanyakan pelancong memilih sekarang tangga papan kekunci dan tidak mudah eskalator. Menurut video, penggunaan langkah-langkah meningkat 66%. Menggunakan langkah-langkah yang jelas adalah pilihan kesihatan yang lebih baik tetapi yang sihat pilihan yang orang memilih sendiri akan, tidak ada seorang pun dipaksa pada mereka.

Jika Obama, Reid dan Pelosi bertanggungjawab terhadap keadaan, mereka akan mempunyai menutup turun eskalator, memaksa orang ramai untuk menggunakan tangga, ditulis satu manual Laman 2,000 pada cara yang betul untuk menggunakan langkah-langkah dan warganegara yang dikenakan bayaran atau cukai untuk berbuat demikian. Tangga tidak akan membuat sebarang bunyi kerana birokrasi kerajaan bertanggungjawab melaksanakan tangga muzik akan telah bogged dalam birokrasi dan tidak pernah mendapat untuk kerja.

Kini, ianya boleh dilaksanakan untuk menukar setiap set langkah-langkah dalam negara untuk langkah-langkah muzik? Sudah tentu tidak. Walau bagaimanapun, dalam cara yang pelik itu akan menjadi sejuk untuk berbuat demikian. Rakyat Amerika dengan senang hati akan menggunakan langkah-langkah muzik walaupun ia adalah lebih sihat untuk mereka, mereka masih akan bebas untuk memilih tetapi dengan menggunakan beberapa kreativiti, kelakuan yang betul akan berlaku tanpa peraturan-peraturan kerajaan yang baru, tanpa kehilangan kebebasan, tanpa paksaan dan tanpa cukai-cukai baru.

Ini adalah satu pendekatan yang menyegarkan baru: Panduan, tidak memaksa, orang kelakuan yang betul ke alamat dan menghapuskan punca asas kos penjagaan kesihatan yang tinggi. Jika anda mengurangkan permintaan terhadap perkhidmatan penjagaan kesihatan kerana langkah-langkah muzik atau lain-lain pengubahsuaian tingkah laku yang inovatif, mudah ekonomi akan drive kos, menganggap penawaran perkhidmatan perubatan adalah malar.

Itulah sebabnya mengapa Bilakah anda dengan betul melihat isu kos penjagaan kesihatan yang tinggi sebagai masalah pengubahsuaian tingkah laku dan tidak kerajaan birokrasi dan cukai masalah anda melihat bahawa penyelesaian yang perlu dilaksanakan dari segi kesihatan awam. Bagaimana anda boleh mencari jalan untuk membuatkan tingkah-laku kesihatan yang baik tingkah-laku yang betul dan secara pilihan untuk melakukan? Yang akan menjadi kreatif, inovatif, dan liberty-wise pendekatan yang tepat. Ia bukanlah jenis tingkah laku yang kita harapkan dari kelas politik kami. Kami tidak pernah kami kelas politik yang menyelesaikan segala isu dari yang kreatif, inovatif, atau perspektif kebebasan untuk masa yang sangat lama.

Bagaimana mungkin pendekatan positif kesihatan awam ini boleh dicapai? Perjalanan akan meletakkan bersama-sama panel Amerika yang sangat pintar, sans ahli-ahli politik dan lobbyists, dalam mod itu projek Manhattan yang berjaya, program angkasa Apollo, Suruhanjaya menutup pangkalan tentera dan Suruhanjaya rahmat mengurangkan kos kerajaan. Biarlah pakar-pakar yang pergi tentang menentukan yang benar yang punca kepada masalah itu dan biarkan ahli-ahli panel bijak datang sehingga dengan inisiatif piano seperti langkah-langkah kesihatan awam yang mengubah tingkah laku, menangani punca asas, membolehkan kita untuk tidak kehilangan kebebasan kita pilihan, tidak membuat mega baru birokratik, dan buang cukai kami dolar.

Kini, seperti yang disebutkan di atas, walaupun jika anda mengubah suai semua makan Amerika yang buruk dan tabiat bersenam, anda masih dibiarkan dengan hakikat yang mudah bahawa rakyat Amerika mendapat lebih tua dan kemungkinan memerlukan lebih penjagaan kesihatan. Kita perlu untuk menyalurkan sumber ke dalam menyelesaikan beberapa pembunuh kanser yang terbesar masa dan bersungguh-sungguh menyerang masalah dementia dan Alzheimer penyakit. Ini adalah causers kos penjagaan kesihatan yang akan melumpuhkan daya-maju kewangan negara kecuali kita boleh mencari jalan untuk menyelesaikan isu-isu kesihatan ini.

Lama-kelamaan, lebih baik tabiat makan dan senaman mungkin mengurangkan kanser dan Alzheimer kesan tetapi yang akan berlaku hujung jalan. Dengan beribu-ribu pesat menjadikan 65 setiap hari, kita mesti mencari jalan untuk menyerang dan menakluk penyakit-penyakit ini untuk mengurangkan kesan ke atas kos penjagaan kesihatan. Penjagaan Obama tidak membuat ini keutamaan, yang memalukan kerana jika anda tidak menyelesaikan faktor-faktor penyakit penuaan ini, ia tidak kira apa yang anda lakukan dari cukai, kawalan kerajaan, dan birokrasi perspektif pendekatan. Bilangan bayi Boomers menyelubungi sistem dari perspektif kanser dan dementia.

Oleh itu, seperti yang anda pergi melalui hari anda, berfikir tentang menggunakan tangga sekali-sekala dan bayangkan bermain piano yang setiap kali anda mengambil langkah. Ia akan mencergaskan badan anda dengan pilihan tangga yang sihat dan mungkin menyenangkan fikiran, mungkin staving off dementia, jika anda boleh bayangkan langkah piano yang memainkan lagu seperti yang anda pergi. Ini sudah tentu akan membuat sumbangan yang lebih besar ke Amerika yang sihat daripada apa-apa undang-undang penjagaan Obama.

Kerana video tersebut berkata, “keseronokan boleh jelas mengubah tingkah-laku yang lebih baik.”

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *