9 Jawapan kepada soalan-soalan pembedahan kaki anda

9 Jawapan kepada soalan-soalan pembedahan kaki anda

Pesakit yang banyak kita lihat setiap hari, selalunya mereka berjalan kaki dan buku lali masalah boleh dibantu dengan rawatan konservatif, bukan pembedahan. Tetapi ada kalanya apabila pembedahan adalah perlu untuk melegakan kesakitan, kecacatan yang atau membaiki kecederaan.

Terdapat banyak soalan yang datang dengan pembedahan kaki dan buku lali dan di sini kami menangani 9 yang paling kerap ditanya.

1. Saya perlu pembedahan? Pembedahan dikira apabila anda mempunyai sakit kaki yang tidak bertambah sihat dengan terapi yang konservatif atau kaki anda dan kecacatan buku lali adalah cukup teruk bahawa ia menghadkan keupayaan anda untuk memakai kasut yang selesa dan melakukan aktiviti harian tanpa rasa sakit.

2. Berapa lama tidak masa pembedahan? Secara purata, kebanyakan pembedahan kaki dan buku lali mengambil masa satu jam untuk melaksanakan. Trauma yang kompleks atau pembedahan kosmetik untuk kecacatan teruk mungkin mengambil masa 3-4 jam.

3. Adakah ia sakit? Locsl bius dan ubat pelali yang ringan meringankan kesakitan anda semasa prosedur. Terdapat jawatan berkuat kuasa sakit dengan semua prosedur, jadi anda perlu mengharapkan beberapa ketidakselesaan. Ini dapat dilegakan dengan aising, ketinggian dan di atas semua, lain. Ubat sakit juga boleh ditetapkan untuk mengurangkan kesakitan serta. Kebanyakan orang hanya memerlukan ubat tahan sakit untuk beberapa hari, maka boleh peralihan kepada ubat over-the-counter suka Advil atau Tylenol ketidakselesaan mereka.

4. Saya bangun untuk pembedahan? Kami bekerjasama dengan anesthesiologist untuk memastikan anda selesa dan merasa sakit semasa pembedahan anda. Sesetengah pesakit lebih suka hanya ringan ubat pelali berasa santai. Fikir “tidur senja”. Pesakit-pesakit yang lain dan beberapa prosedur memerlukan kemudahan yang lengkap untuk mana anestesia am adalah diperlukan. Untuk semua pesakit, kami menggunakan bius setempat diberikan melalui suntikan untuk menghalang kesakitan anda apabila anda tidur dengan selesa.

5. Di mana pembedahan saya dilakukan? Pembedahan anda biasanya akan dilakukan di Pusat pembedahan atau tatacara pesakit luar hospital. Kebanyakan pembedahan kaki dan buku lali dianggap pesakit luar, yang bermaksud anda pulang sama hari pembedahan dilakukan. Sesetengah pesakit atau prosedur memerlukan lebih pemantauan serta-merta post op dan boleh tinggal sepanjang malam di hospital untuk memastikan kesakitan mereka dikawal dengan baik.

6. Apakah masa pemulihan? Akan perlu mengambil kira kerja dan saya boleh memandu? Pemulihan times yang berbeza-beza bergantung kepada jenis pembedahan yang dilakukan. Ini akan dibincangkan semasa penilaian anda injeksi dengan pakar bedah. Percutian satu hingga dua minggu diberikan secara optimum pulih daripada pembedahan kaki. Jika anda menghadapi pembedahan pada kaki kanan anda, anda tidak boleh memandu sehingga anda kembali ke gear biasa Menggilap dan selesa menekan pedal. Jika anda memandu kenderaan standard, hal yang sama berlaku untuk pembedahan kaki kanan atau kiri.

7. Adakah pembedahan perlindungan insurans saya? Setiap pelan insurans yang berbeza, tetapi sering pembedahan yang dilindungi pada peratusan setelah potongan dipenuhi. Jumlah yang boleh ditolak dan perlindungan perlu berbincang dengan syarikat insurans anda sebelum pembedahan. Di pejabat kami, kami hubungi syarikat insurans anda untuk mengesahkan maklumat ini, tetapi ini sering diberi sebagai hanya anggaran perlindungan. Menghubungi syarikat insurans anda secara langsung boleh membantu untuk mengetahui tentang perlindungan individu anda.

8. Berapa banyak jahitan yang aku perlu? Soalan ini sentiasa meletakkan senyuman pada muka kita kerana entah bagaimana lebih stitches anda mempunyai lebih banyak kompleks pembedahan mungkin telah. Kita semua tahu ini adalah tidak benar dan apabila mungkin, kami menggunakan teknik jahitan yang panjang satu “stitch” di bawah kulit meninggalkan parut yang lebih menarik, kosmetik. Kebimbangan anda tentang pembuangan sututre perlu dilegakan dengan fakta bahawa kebanyakan masa sutures yang akan absorbable dan tidak perlu mengeluarkan.

9. Adakah pembedahan membetulkan masalah saya? Walaupun, tiada sebarang jaminan, pembedahan sering dilakukan untuk mengurangkan kecacatan yang dan melegakan kesakitan. Komplikasi pembedahan pos boleh berlaku, terutama jika arahan-arahan tidak dipatuhi atau acara yang tidak dijangka berlaku, tetapi ini akan dibincangkan oleh pakar bedah anda sebelum pembedahan anda.

Pembedahan kaki adalah agak berjaya apabila dilakukan oleh pakar bedah lembaga disahkan kaki dan buku lali dan apabila pesakit mengikut arahan selepasnya. Mudah-mudahan jawapan ini kepada soalan-soalan yang biasa akan meletakkan minda anda selesa!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *