8 Ubat semula jadi untuk keguguran rambut & pertumbuhan semula

8 Ubat semula jadi untuk keguguran rambut & pertumbuhan semula

Ramai orang mencari ubat semula jadi untuk menjadi satu alternatif yang mudah, berkesan dan lebih murah untuk pertumbuhan rambut ubat-ubatan dan prosedur pembedahan rambut. Semua ubat-ubatan ini adalah semula jadi kerana mereka telah dibuat daripada pelbagai herba, tumbuh-tumbuhan dan akar dan tidak di mana mereka kimia dipinda atau dirawat dalam apa-apa cara sebelum digunakan. Mereka semua adalah kepunyaan masa Bilakah ubat-ubatan moden dan makmal kimia tidak pernah wujud; kerana asal-usul mereka jadi mereka juga mempunyai kelebihan yang lebih banyak seperti mereka tidak pernah mempunyai sebarang kesan sampingan.

1. Selain dari saw palmetto dan minyak zaitun, menggunakan aloe vera juga adalah penyelesaian untuk anda, jika anda ingin tahu bagaimana untuk mencegah keguguran rambut. Anda boleh memohon mentah aloe vera secara langsung pada rambut anda atau beli gel aloe vera yang terdapat di pasaran. Anda perlu memohon aloe vera gel pada rambut anda dan kemudian, basuh dengan air sejuk, diikuti dingin yang baik.

2. Atau urut kulit kepala anda dengan minyak kelapa murni untuk membantu Tukang akhir menumpahkan dan penipisan. Minyak kelapa menembusi aci rambut dan pembaikan cuticles rambut yang rosak disebabkan oleh pendedahan cahaya matahari yang berlebihan dan over-processing. Minyak kelapa murni boleh dibeli dalam bentuk cecair atau pepejal. Juga cuba syampu kelapa dan dingin sekali seminggu untuk membantu penipisan rambut.

3. Bawang putih ubat minyak untuk rambut gugur – sebelum tidur, tebuk beberapa pearles bawang putih, memancut minyak pada kulit kepala, Perkhidmatan Urutan, tutup dengan topi, syampu dan bilas pada waktu pagi. Vodka cayenne ubat untuk gugur – Campurkan satu jigger daripada vodka dengan 1/2 sudu teh lada cayenne (ujian kulit mula untuk sensitiviti) dan Sapukan pada kulit kepala; darah bergegas ke folikel rambut yang merangsang vodka dan cayenne pepper – berhati-hati jika anda mencubanya. Kuku penampan untuk rambut gugur: aneh kerana ia mungkin berbunyi – tiga kali sehari atau lebih, kira-kira lima minit, buff kuku anda betul dengan kuku tangan kiri anda; ini sepatutnya menghalang keguguran rambut, menggalakkan pertumbuhan rambut dan mengelakkan rambut dari graying.

4. Semua jenis latihan yang berperingkat dalam peningkatan peredaran darah ke semua bahagian badan, termasuk kulit kepala. Meningkatkan peredaran darah dalam sel-sel dalam folikel rambut ia akan mengekalkan kesihatan mereka dan merangsang pengeluaran rambut. Yoga mempunyai pelbagai faedah kerana ia dikenali untuk menggalakkan dalam Kesihatan dalaman badan manusia yang mengakibatkan fungsi optimum semua organ-organ dan kesihatan keseluruhan yang lebih baik.

5. Sama seperti tubuh kita memerlukan nutrien yang penting untuk kekal sihat, begitu juga rambut kita. Oleh itu, mempunyai diet yang seimbang adalah cara terbaik untuk menghapuskan masalah keguguran rambut. Sesetengah makanan penting yang anda perlu untuk memulihkan rambut yang hilang termasuk kentang, kacang, raisins, telur, makanan laut, Taugeh, dan lain-lain. Orang mesti juga melihat kepadanya bahawa diet mereka memberikan mereka perlu vitamin dan mineral yang boleh diterima daripada pengambilan makanan seperti sayur-sayuran, bijirin, buah-buahan, kekacang, dan lain-lain. Jika anda berfikir bahawa diet anda tidak mampu memberikan anda nutrien yang diperlukan, mengambil multivitamin tambahan juga akan membantu.

6. Mengambil vitamin dan makanan tambahan yang dikenali untuk menggalakkan pertumbuhan semula rambut. Kerana kekurangan vitamin dan pemakanan yang kurang baik selalunya membawa kepada keguguran rambut, ia adalah penting bahawa anda mengekalkan nutrisi yang baik untuk regrow rambut dan mengelakkan rambut dari jatuh keluar. Mengambil masa sekurang-kurangnya 150 mg vitamin B kompleks, 3,000 mg vitamin c dan 50 mg zink, setiap hari. Anda juga harus mengambil perubatan ginkgo biloba tercatat, saw palmetto dan horsetail.

7. Minyak zaitun dan rosemary ubat untuk keguguran rambut – gunakan amaun yang sama dengan minyak zaitun dan minyak rosemary; menggabungkan mereka dalam botol, goncang bersungguh-sungguh, urut ke dalam kulit kepala, memakai topi dan syampu di pagi hari. Cuka epal digunakan sebagai bilas rambut yang boleh merangsang pertumbuhan rambut. Polygonum Multiflorum adalah ubat Cina tradisional untuk rambut gugur; sama ada di kilang itu sendiri adalah berguna, Keselamatan am dan kawalan kualiti herba yang diimport dari China boleh dipersoalkan.

8. Banyak herba yang disyorkan untuk ini, salah satu boleh menggunakan Rosemary, Sage, melukakan hati, daun Neem dan Burdock. Ada yang mengaturkan semua tumbuh-tumbuhan ini sementara mereka masih segar iaitu tidak dalam bentuk Kering, dan kemudian mengambil 100gm semua daun dan Tambah air kepadanya. Kemudian rebus selama 10-15 minit dan penapis penyelesaian. Penyelesaian ini boleh kemudian disejukkan dan digunakan untuk mencuci rambut anda setiap hari. Penyelesaian yang boleh disimpan untuk masa satu minggu kemudian ia hilang kesannya.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *