8 Tips – cara menggunakan Autosuggestion

8 Tips – cara menggunakan Autosuggestion

AUTOSUGGESTION

Apakah autosuggestion?

Autosuggestion, penegasan, Self-hypnosis atau saya penyata boleh digunakan untuk mempengaruhi minda bawah sedar kita untuk mempercayai perkara-perkara yang positif tentang diri kita. Minda bawah sedar menerima dan mempercayai maklumat yang minda sedar suapan secara tetap. Apa-apa jua yang kita fikir atau berkata berulang-ulang akan menjadi satu bahagian intrinsik di dalam watak kami. Tanggapan ini, kita boleh keadaan minda bawah sedar kita untuk memegang kepercayaan diri yang positif sahaja, dan oleh itu akan menjadi realiti yang kita alami.
Contohnya seorang yang exclaims ‘Saya bahagia’ setiap hari lebih daripada berkemungkinan akan mengalami dan menyedari lebih banyak kebahagiaan pada asas harian daripada orang yang berkata ‘Saya mengalami kemurungan’.
Mudah bukan? Saya tahu, tetapi ia adalah sukar dipercayai bagaimana alat ini jelas tetapi tak terhingga berharga diambil kira. Ia hampir terlalu mudah untuk menjadi kenyataan, tetapi sebab attests kepada kebenaran ini prosedur yang berkesan.

Perkara-perkara yang perlu diingat apabila mengamalkan autosuggestion

1. Berkata dengan kuat. Seperti solat, autosuggestion dibuat lebih kuat apabila berkata vocally

2. Percaya dan merasakan emosi yang berkaitan dalam penyata. Ia adalah penting, bahawa apabila membuat akuan anda, bahawa anda benar-benar RASA dan percaya mereka. Ini adalah kunci. Jika anda mempunyai masalah yang benar-benar beriman, sekiranya terdapat apa-apa keraguan pada semua, kemudian menjadikannya lebih Akuan kepada diri sendiri dengan menyatakan terma pada masa akan datang. Sebagai contoh jika anda berkata saya kaya AM, anda boleh melihat-lihat dan lihat keadaan anda sekarang dan merasa seperti anda cuba untuk menipu diri sendiri. Sebaliknya mengatakan saya dalam proses BECOMING kaya. Cara ini akan menghapuskan keraguan dan mungkin berasa lebih nyata kepada anda. Justeru ini, mana mungkin menggunakan tegang sekarang. Hanya menggunakan pertimbangan anda tentang berapa banyak anda benar-benar percaya. Jika anda percaya diri sendiri baik mencari pergi betul-betul hadapan dan utter saya ATTRACTIVE, jika anda tidak percaya yang Walau bagaimanapun, saya mendapat lebih ATTRACTIVE setiap hari cuba. Ia adalah lebih munasabah untuk minda doubting, dan dari masa ke masa kelemahan akan menjadi kekuatan.

3. Ulangi selalunya, pada sekali-kurangnya sehari

4. Hendaklah berhati-hati dari kata-kata. Sub yang sedar mengakui negatif, jangan BAYANGKAN A Gajah PINK sehingga A BLUE TREE. Saya tahu apa yang anda hanya lakukan; anda hanya memikirkan Gajah pink sehingga pokok biru kau? Ini adalah kerana minda sedar kita kecil tidak mendaftarkan negatif. Ia dilangkau ini tidak dalam cadangan saya kepada anda dan pergi dengan perintah yang lebih positif BAYANGKAN A Gajah PINK sehingga A BLUE pokok, yang anda telah lakukan. Dalam percubaan Derren Brown hari dia digambarkan konsep cadangan negatif, dengan mencadangkan kepada peserta yang tidak curiga Nya, bahawa jika dia tekan butang merah di hadapannya ia akan membunuh kucing di tangki kaca di sebelah beliau. Dia mengulang berkali-kali, Adakah tidak SELUAR dalam merah butang, apa jua anda lakukan; tidak menekan butang merah. Kemudian dia meninggalkan bilik. Rasa apa yang dia lakukan? Ya, dia ditekan, walaupun ia adalah biasa untuk melihat dia suka kucing dan benar-benar tidak mahu melakukannya, beliau benar-benar mencadangkan kepada beliau TEKAN THE RED butang, apa-apa anda, tekan butang merah, terlalu banyak kali untuk dia menentang dorongan. By the way, kucing saja dan selepas itu beliau menjelaskan kepadanya itu semua set up, dan telah memberikan hadiah untuk memberikan pampasan bagi menahan sebarang kesulitan. Mengapa saya memberitahu anda ini? Kerana perkara yang sama berlaku di autosuggestion, pandangan negatif akan juga bekerja dan memberikan kesan sebaliknya. Jadi bukan berkata IM tidak lemak, katakan saya LEAN, MUSCULAR dan TONA, daripada IM tidak bodoh, mengisytiharkan IM jadi bijak! Menangkap drift saya? Pastikan semua penyata anda akan dipersetujui secara positif. Sub yang sedar minda seperti tanah yang subur, tetapi ia akan membawa cabarancabaran rumpai hanya seperti mudah kerana ia akan tanaman yang wajar. Oleh itu, menjaga bahawa kamu hanya tanam benih yang wajar.

5. Menjadikan ia khusus dan umum. Sebagai contoh saya cemerlang pada bola akan sangat umum, untuk menjadi lebih daripada anda boleh mengatakan saya akan diberi TRICK topi atau saya akan simpan A bersih lembaran, bergantung kepada sama ada anda sedang bermain atau yang goalie, hanya menyesuaikan ia keperluan anda sendiri.

6. Di mana pun ia adalah relevan, gunakan I AM…, ada sesuatu yang sangat kuat tentang kata-kata itu. Allah menerangkan sendiri kepada kami dengan cara ini. Ia adalah bijak bagi kita untuk berbuat demikian juga, selagi anda menyatakan sesuatu yang baik dan membina.

7. Tuliskan! Mereka menulis bukanlah hanya cara yang baik untuk mereka, tetapi juga dalam proses penulisan anda sebenarnya sedang penegasan yang keluar adalah sangat bermanfaat dan agak terapeutik.

8. Ingat pujian yang anda terima, lupa penghinaan itu. Itu adalah kata-kata dari lagu pelindung matahari oleh Baz Luhrmann. Mereka adalah sangat penting. Kita sentiasa harus ingat ia bukanlah hanya pendapat yang kita sendiri yang memberi kesan kepada kita. Lain-lain juga menggunakan autosuggestion pada anda. Jika seseorang mengatakan anda lemak, PENYANYI DAHSYAT A anda atau anda saudara adalah THE SMART satu, malangnya kami sedia menerima komen jenis ini sebagai benar dan mereka boleh menjadi sukar untuk melepaskan. Banyak membina kompleks sedang kerana ibu bapa, pasangan, rakan sekerja atau rakan terlalu cuai untuk berfikir apa-apa komen yang mungkin mempunyai kesan. Seterusnya kita sentiasa perlu memantau apa yang kita katakan kepada orang lain. Jika tidak Naikkan kemudian tidak mengatakannya. Juga apabila kita menerima pujian yang, menerimanya! ia ok! Sebab-sebab tertentu kita sebagai manusia mendapati ia begitu sukar untuk menunjukkan terima kasih atas pujian yang. Seseorang berkata WOW saya CINTA pakaian anda, dan sambutan yang diterima adalah “Oh ini perkara lama yang anda maksudkan? Ia tidak menjadikan saya gelandangan yang kelihatan besar”. Menerima pujian itu dan mungkin membalas dengan satu juga. Lebih banyak anda memberi dan menerima pujian lebih anda akan menerima. Kurang anda olok-olok yang lain dan mengabaikan apabila mereka menyinggung perasaan anda, anda akan menemui sejumlah penghinaan yang anda terima daripada orang lain akan berkurangan.

semoga berjaya! Terjebak untuk idea-idea? Berikut adalah senarai autosuggestions yang anda mungkin dapati berguna!

Oleh Joseph William

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *