8 Remedi semulajadi yang anda boleh cuba untuk menghentikan kehilangan rambut

8 Remedi semulajadi yang anda boleh cuba untuk menghentikan kehilangan rambut

Hari ini hampir 80% daripada penduduk dunia adalah diseksa oleh masalah keguguran rambut. Situasi yang paling teruk dengan orang-orang yang sedar tentang penipisan rambut mereka. Botak akhirnya mungkin menjadi isu sejarah, tetapi pada masa itu anda mampu untuk melakukan banyak untuk mengelakkan rambut gugur apabila anda berpegang kepada rawatan semulajadi.

1. Campuran 1 telur dengan yogurt dan sekarang minyak dan mengalahkan ke dalam konsisten yang lancar. Gunakan ini untuk Perkhidmatan Urutan ke kulit kepala dan biarkan selama 40 minit, kemudian basuh.

2. Potong lima tebal hirisan halia. Meletakkan mereka di dalam periuk air. Membawa hingga mendidih. Pastikan ia mendidih selama 10 minit. Basuh rambut dengan air apabila ia menjadi suam. Ia membantu mencegah keguguran rambut dan menggalakkan pertumbuhan rambut.

3. Mengurut kulit kepala dengan campuran madu dan telur kuning adalah sikap yang baik untuk rambut gugur.

4. Penggayaan tepat dan perlindungan adalah satu kemestian apabila berurusan dengan keguguran rambut. Memilih gaya yang tidak menggunakan haba terus melindungi hujung. Ban adalah gaya pelindung yang besar apabila cuba untuk rambut tumbuh semula. Hanya perlu berhati-hati di sisi; Ban yang ketat boleh menyebabkan pecah di sepanjang garis halus rambut itu dan menyebabkan botak tepi.

5. Salah satu rambut, dengan atau tanpa minyak rambut, mengurut adalah cara terbaik untuk merangsang akar rambut dan meningkatkan peredaran darah ke kawasan itu. Ini akan merangsang pertumbuhan rambut seperti tidak lain. Jadikan ia satu rutin mingguan untuk mengadun kastor, zaitun, kelapa dan badam minyak (sama ada) dalam kuantiti yang sama dan haba sehingga ianya suam. RUB campuran ini ke dalam akar rambut dan kemudian meneruskan untuk urut dan merangsang kulit kepala selama 10 minit dengan baik. Simpan selama satu jam atau semalaman dan basuh dengan syampu pertumbuhan rambut cepat (yang sebaik-baiknya mengandungi amla, shikakai dan henna).

6. Minum jus timun setiap hari. Timun merupakan sumber silika yang hebat. Silika adalah penting untuk kesihatan rambut. Harian pengambilan jus timun membantu mencegah keguguran rambut dan menggalakkan anda untuk rambut tumbuh sihat.

7. Tampal yang diperbuat daripada tauhu dua sudu, satu sudu besar lemon jus dan dua sudu serbuk mentah gram boleh digunakan pada kulit kepala dan rambut, dan dibiarkan selama sejam sebelum basuh. Ini mengurangkan keguguran rambut dan juga membawa kepada rambut unsur yang sihat.

8. Fuller di bumi ini bukan sahaja bagus untuk kulit bercahaya yang jelas tetapi juga untuk pertumbuhan rambut yang sihat. Mengambil jumlah yang besar di dalam mangkuk dan dan menjadikan ia ke dalam pes dengan air. Gunakan ini untuk rambut anda dari akar ke hujung dan biarkan ia duduk selama sejam. Kemudian bilas. Terdapat banyak itu rambut pastes yang terdapat dalam Ayurveda yang anda boleh gunakan cara yang sama.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *