8 Remedi rumah untuk pertumbuhan rambut – menghalang keguguran rambut secara semulajadi

8 Remedi rumah untuk pertumbuhan rambut – menghalang keguguran rambut secara semulajadi

Masalah rambut tidak benar-benar menimbulkan ancaman kepada kesihatan kita tetapi ia boleh merosakkan diri kita sosial, terutamanya jika kita memberi tumpuan kepada rawatan kehilangan rambut pada masa hadapan. Apabila anda tidak melihat baik anda pasti akan berasa tertekan dan akhirnya mengunci diri daripada bersosial dengan orang lain. Kini anda tidak perlu rawatan rambut yang mahal dan biasa Gunting pelantikan coz mereka tidak lebih hanya cara untuk tumbuh rambut lebih cepat, lebih panjang dan sihat, kerana keputusan yang sama boleh dicapai betul-betul di rumah anda! Skrol ke bawah untuk beberapa tips yang amat berguna untuk menggalakkan pertumbuhan rambut.

1. Anda perlu mempunyai toksin dalam badan dan darah untuk menjaga kulit dan rambut anda daripada apa-apa kekotoran. Oleh itu, apabila anda minum air yang mencukupi sepanjang hari, badan anda adalah baik terhidrat dan bebas daripada toksin apabila ianya dipam sebagai sisa. Air minuman juga mengekalkan sistem imun anda yang sihat dan membantu ia untuk memerangi alergen dan bahan-bahan asing dengan cekap.

2. Ayurveda rawatan melibatkan kulit kepala mengurut untuk meningkatkan peredaran darah. Adalah disyorkan untuk urut kulit kepala anda dengan minyak vitamin E, yang akan menguatkan folikel rambut anda. Penurunan sebanyak herba serum pada kulit kepala anda adalah satu rawatan berkesan untuk rambut gugur. Herba serum adalah formula herba yang direka untuk rawatan rambut yang anda boleh dapati di kedai makanan kesihatan. Anda boleh menggunakan serum ini dua hingga tiga malam seminggu pada minggu pertama untuk memulihkan rambut menipis dan menyuburkan folikel rambut anda. Serum yang boleh dicuci dengan dingin yang pada waktu pagi dan digunakan satu hingga dua kali setiap minggu selepas minggu pertama. Keputusan akan dilihat dalam tempoh beberapa minggu.

3. Panas pancuran mandian boleh berasa enak bagi kebanyakan badan anda. Mereka yang besar untuk merehatkan otot-otot anda dan membantu ketegangan dalam mudah. Mereka juga boleh menukul jauhnya di selsema dan membantu membuat kecederaan sendi dan otot-otot anda lebih baik. Dikesali ia, pancuran mandian air panas adalah dahsyat untuk rambut dan kulit kepala anda.

4. Campuran minyak zaitun, madu dan serbuk kayu manis, digunakan sebelum basuh rambut anda dan disimpan pada kulit kepala selama lima belas minit.

5. Vitamin dan mineral seperti B-6, inositol, asid folik, biotin, Beta-karotena, magnesium, silika, sulfur, dan zink juga diperlukan untuk rambut yang sihat. Anda boleh sama ada mengambil vitamin rambut ini melalui makanan atau makanan tambahan. Berputus asa lebihan kafein, alkohol, rokok atau apa-apa ketagihan yang lain, kerana ia sangat tidak sihat untuk badan dan rambut anda. Mendapat tidur yang cukup dan menjauhkan diri dari perkara-perkara yang tertekan. Lebih penting lagi kekal tenang dan gembira!

6. Herba boleh digunakan untuk membersihkan kulit kepala anda, merangsang pertumbuhan rambut dan memperbaiki edaran aliran darah. Apple cider cuka dan teh sage boleh dijadikan untuk bilas rambut untuk merangsang pertumbuhan rambut. Rosemary, birch, horsetail dan melukakan hati stinging boleh digunakan untuk kulit kepala anda sambil mengurut untuk merangsang pertumbuhan rambut anda. Horsetail mengandungi sumber silika yang besar dan boleh digunakan untuk mengekalkan rambut sihat rupa. Untuk berlawan dengan Tukang kerugian anda harus menggunakan likuoris ekstrak pes urut ke dalam kulit kepala anda sebelum pergi ke katil. Teh burdock dan marshmallow ini juga adalah bagus untuk rambut.

7. Alma jus dan jus limau nipis digunakan untuk mencuci rambut anda atau untuk menggabungkan mereka dalam syampu biasa anda.

8. Jika anda menekankan ke atas keguguran rambut lelaki, anda harus benar-benar menghidupkan turun suhu air apabila anda mengambil pancuran mandian. Gunakan air sejuk pada kepala anda. Ia membantu dalam mengekalkan aliran darah anda dan adalah lebih mudah untuk kulit kepala anda untuk menyesuaikan diri daripada air panas yang anda suka untuk otot (mengambil masa mandi untuk itu).

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *