8 Remedi pertumbuhan rambut perempuan yang asli

8 Remedi pertumbuhan rambut perempuan yang asli

Punca keguguran rambut ialah penggunaan berlebihan syampu dan produk rambut yang lain yang mempunyai bahan kimia di dalamnya. Tekanan dan kebimbangan yang orang menderita dalam kehidupan mereka yang sibuk juga dikatakan menjadi sebab-sebab yang membawa kepada keguguran rambut. Keguguran rambut adalah biasa di kalangan lelaki, tetapi jarang berlaku di kalangan wanita, sering sahaja berlaku oleh sebab usia, penyakit, perubahan hormon yang serius atau tekanan. Walaupun terdapat beberapa ubat-ubatan perubatan untuk keguguran rambut yang boleh ditetapkan, terdapat ubat semula jadi yang telah ditemui untuk memperlahankan atau menghentikan keguguran rambut di kalangan wanita yang banyak.

1. Serai – membantu herba ini penstabilan produk minyak di kulit kepala. Ia juga membekalkan khasiat kepada rambut. Anda boleh menggunakan minyak Serai untuk urutan juga.

2. Menggunakan wap pada rambut anda juga dikatakan cara yang baik untuk mencegah kehilangan rambut. Celup tuala ke dalam air panas, memerah keluar lebihan dan Balut ia pada rambut anda. Biarkan rambut sampai tuala itu menjadi sejuk dan kemudian ulangi proses selama sepuluh minit. Jangan lupa untuk mendapatkan minyak urut, sebelum menggunakan stim.

3. Banyak herba mengesyorkan mengambil jumlah besar saw palmetto setiap hari untuk mengelakkan keguguran rambut di kalangan wanita, menurut Homemademedicine.com. Herba menghalang jenis testosteron yang dikenali untuk membunuh folikel rambut pada kulit kepala dan menyebabkan botak di kedua-dua lelaki dan wanita. Mengambil saw palmetto perlu dilakukan dua kali sehari di rniligram 160 tablet untuk melihat keputusan.

4. Omega 3 asid lemak, yang adalah baik untuk kesihatan kita dengan cara yang begitu banyak, juga telah ditunjukkan untuk menghalang keguguran rambut. Memakan jumlah besar omega 3s boleh membantu mengelakkan keguguran rambut di tempat pertama.

5. Dong Quai – penubuhan Kademlia DHT adalah punca utama kehilangan rambut. Dong Quai mempunyai fitoestrogen yang mengurangkan pembentukan Kademlia DHT. Oleh itu, Dong Quai dipercayai boleh membantu dalam kehilangan rambut.

6. Menggosok kulit kepala anda dengan jari-jari anda juga dikatakan cara yang baik untuk mengawal keguguran rambut. Sebaik sahaja anda telah dibasuh rambut anda, gosok kulit kepala anda bersungguh-sungguh dengan jari-jari sehingga haba yang dihasilkan di kawasan itu. Ini dapat membantu dalam meningkatkan peredaran darah dan seterusnya pertumbuhan rambut.

7. Ubat semula jadi untuk keguguran rambut yang telah mendapat penghormatan adalah halia. Ia menggalakkan pertumbuhan dan mengelakkan penipisan oleh merangsang folikel rambut.

Herba yang biasa, rosemary, pergaduhan kemungkinan mencapai kelemumur sebanyak 30%. Dari masa ke masa, kelemumur membawa kepada keguguran rambut. Ia juga membantu untuk mengeluarkan sebum pengumpulan, yang merupakan campuran lemak, garam dan kolestrol – faktor di tutup perlahan folikel rambut.

8. Sama seperti badan kita, walaupun rambut kita memerlukan nutrien dan vitamin untuk kekal sihat. Oleh itu, ia adalah penting bahawa orang menikmati rambut kehilangan pencegahan diet untuk menghilangkan masalah keguguran rambut dan juga untuk menggalakkan pertumbuhan rambut. Sebagai pencegahan kehilangan rambut vitamin termasuklah vitamin A, B, C dan E, pastikan anda mengambil makanan yang mengandungi semua vitamin penting ini. Makanan mencegah kehilangan rambut ini termasuk sayur-sayuran berdaun buah-buahan segar, kekacang, bijirin, biji, dan sebagainya. Termasuk susu, Yis, gandum CLS, madu, dan lain-lain dalam satu diet yang juga baik cara untuk mencegah keguguran rambut.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *