8 Remedi bagi pertumbuhan rambut, menghalang keguguran rambut

8 Remedi bagi pertumbuhan rambut, menghalang keguguran rambut

Keguguran rambut adalah masalah yang agak lazim di seluruh dunia. Paling biasa, ia adalah dilihat pada orang dewasa, tetapi dalam sesetengah kes, remaja juga mengalami masalah keguguran rambut. Berita baik ialah terdapat banyak rambut yang penipisan remedi yang boleh dilaksanakan dengan kejayaan. Bukan sahaja anda boleh menghentikan rambut daripada jatuh tetapi anda boleh mendapati rambut juga. Sedikit rambut semulajadi penipisan ubatan termasuk:

1. Brahmi membawa pelancong untuk kesihatan mental. Ia mempunyai keupayaan untuk bekerja pada keupayaan kognitif seseorang individu. Selain itu, ia boleh mendorong perasaan keamanan dan ketenangan apabila digunakan. Minyak Brahmi adalah berkesan untuk melindungi dari keguguran rambut dan graying pramatang. Ia juga membantu dalam re-growing rambut. Ia mempunyai keupayaan untuk membuat akar rambut yang kuat. Ia adalah berfaedah untuk meningkatkan kesihatan rambut.

2. Had kulit kepala penderaan: Anda perlu mengelakkan pukulan pengeringan dan menggunakan syampu kimia setiap hari. Rambut dan kulit kepala anda boleh rosak oleh kasar proses kimia seperti pewarna atau straightening. Malah harian Tukang basuh dengan air panas boleh merosakkan rambut. Rambut boleh menghidupkan rapuh dan kering minyak semula jadi.

3. Henna datang dalam tiga jenis: hitam, semula jadi dan merah. Anda akan memerlukan henna semulajadi untuk resipi ini. Sudu campuran 5 besar Laman 1 telur dengan 1 cawan air suam. Kacau bahan-bahan yang benar-benar anda sehingga anda mendapat pes tebal. Separuh daripada lemon jus dan menambah kepada campuran. Memohon campuran pada rambut dan urut ke dalam kulit kepala. Biarkan campuran di rambut sehingga ia benar-benar telah kering (kira-kira 2 jam). Bilas dengan air suam.

4. Minyak pati juga boleh digunakan untuk membuat ubat rumah untuk pertumbuhan rambut. Alma minyak dan minyak kelapa boleh membantu melembapkan helai anda dan menyebabkan pertumbuhan rambut. Rebus dua minyak ini bersama-sama, membenarkan campuran sejuk dan urut ke dalam kulit kepala anda.

5. Kelemumur boleh menyebabkan rambut yang jatuh. Neem boleh digunakan untuk menghapuskan kelemumur pada kulit kepala. Ia boleh berkesan digunakan untuk membuang kutu juga. Sama ada anda boleh menggunakan jus Neem yang terus ke atas kulit kepala anda atau anda boleh menggunakan ia bercampur dengan minyak rambut.

6. Meningkatkan keberkesanan anda menggunakan serbuk herba dan amla, shikakai, henna ritha sebagai syampu dan dingin. AMLA serbuk adalah anti-oxidant yang sangat kuat yang boleh menghalang graying dan keguguran rambut. Shikakai mempunyai pH yang rendah. Ini menjadikan ia syampu besar yang benar-benar membersihkan rambut tanpa ia minyak semula jadi yang berkurangan. Henna boleh digunakan sebagai yang dingin semula jadi.

7. Mengurut kulit kepala dengan minyak membantu dalam tiga cara. Ia meningkatkan aliran darah ke kulit kepala dan menyediakan akar rambut dengan oksigen. Ia melembapkan rambut dan akar. Ia unclogs liang dan menghapuskan toksin. Perkara-perkara ini akan memberi manfaat untuk memerangi keguguran rambut. Gunakan hanya satu sudu minyak zaitun, minyak lavender, minyak kelapa, minyak badam, minyak burdock, minyak basil atau rosemary minyak urut kulit kepala dan rambut selama 5 hingga 10 minit. Untuk keputusan yang terbaik, Adakah ini rambut basah selepas bilas cuka epal.

8. Saw palmetto, rosemary, dan teh hijau boleh digunakan sebagai remedi rumah untuk pertumbuhan rambut untuk lelaki dan wanita yang mempunyai kitaran androgenic alopecia, juga dikenali sebagai lelaki atau perempuan corak kebotakan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *