8 Makanan untuk pesakit kencing manis Diet yang menurunkan paras gula dalam darah

8 Makanan untuk pesakit kencing manis Diet yang menurunkan paras gula dalam darah

Merendahkan tahap gula dalam darah anda akan membantu anda memperolehi kawalan ke atas kencing manis anda dan mengurangkan kemungkinan komplikasi seperti strok, serangan jantung, kanser, rabun dan Amputasi.

Sesetengah makanan yang dimakan secara sederhana, akan membantu anda mengurangkan gula dalam darah dan membantu anda untuk menguruskan berat badan anda dengan lebih baik.

Berikut adalah 8 makanan bagi diet kencing manis anda untuk membantu anda jatuh mata gula dalam darah:

#1 Ubi keledek
Makanan glisemik yang rendah akan membantu anda mengurangkan mata. Ubi keledek mengandungi serat yang tinggi daripada kentang biasa, membuat mereka yang sihat, rendah glisemik alternatif. Selain itu, ubi keledek mengandungi tahap tinggi anti-oksidan, dipercayai mempunyai kesan positif kepada rintangan insulin. Komponen Vitamin B6 yang tinggi yang ditemui dalam ubi keledek juga membantu mengurangkan risiko kencing manis penyakit jantung.

#2 Kulit kayu manis
Penyelidik telah dinilai rempah yang biasa digunakan dan mendapati sesetengah yang membantu bacaan gula dalam darah yang rendah. Cinnamon merupakan salah satu yang paling tinggi nilai untuk mengurangkan tahap darah. Kulit kayu manis Cassia

#3 Avacado
Lemak sihat buah-buahan ini telah menunjukkan untuk meningkatkan sensitiviti insulin anda dan darah rendah paras gula. Avacados yang tinggi dalam lemak Walau bagaimanapun, dan perlu dimakan secara sederhana.

Kacang #4
Seperti avacados, kacang yang tinggi dalam lemak, tetapi juga membantu lebih rendah rintangan insulin. Contoh kacang yang sihat adalah pecans, badam, cashews, walnut dan kacang tanah.

#5 Cuka
Kajian yang dijalankan di Universiti Negeri Arizona menunjukkan bahawa cuka, bahan aktif asid asetik, mengurangkan tahap glukosa berpuasa dan selepas makan. 2-3 Sudu besar setiap hari cuka epal adalah dos berkesan.

Buah ceri #6
Buah ceri adalah makanan yang sesuai untuk pesakit kencing manis jenis 2. Ia mengandungi tahap anti-oksidan yang tinggi dan serat yang membantu anda meningkatkan pengeluaran insulin anda dan mengurangkan kolesterol anda. Mereka anda juga rendah kalori.

#7 Lemons
Lemons adalah tinggi Vitamin C dan rendah glisemia skala. Keasidan dalam buah-buahan ini membantu mencegah pancang gula dalam darah dan tahap glisemia yang lebih rendah. Di samping itu, beberapa kajian menunjukkan bahawa lemons dan jus lemon membantu dalam pengurangan berat badan.

#8 Bawang putih
Bawang putih telah lama dikenali untuk meningkatkan sensitiviti insulin dan memberikan perlindungan anti yang kukuh.

Sila ingat bahawa makanan ini bukan sahaja akan membantu anda untuk lebih baik mengawal tahap gula dalam darah anda.

Khususnya makanan tinggi serat seperti buah-buahan dan sayur-sayuran yang disebutkan, akan membantu anda berhenti pancang gula dalam darah. Tiap-tiap satu dengan diabetes jenis 2 perlu makan sekurang-kurangnya 5 hidangan sayur-sayuran dan buah-buahan setiap hari. Masih diet Amerika dengan makanan yang diproses boleh kita tambahan yang berhati-hati daripada makanan tambahan semulajadi untuk pusingan diet kencing manis.

Jika anda seorang wanita, anda perlu cuba untuk tetamu akan ditulis oleh pelanggan kami selepas penginapan dalam lingkungan 1,200-2,000 kalori sehari. Kalori ini harus datang dari makanan kanji 6-8, 2 susu, sayur-sayuran 3-4, 2-3 buah-buahan dan lemak 3-4.

Jika anda seorang lelaki, penggunaan kalori anda hendaklah dalam lingkungan 2,000-2,400, datang dari kanji 10 2 susu, sayur-sayuran yang 4, 5-7 auns daging, buah-buahan 4 dan 4-5 lemak.

Banyak orang tidak pasti tentang apa yang kanji. Kanji akan keledek, pasta, bijirin, bijirin, pretzels, beras, keropok, kacang, tortillas, yams, kacang Pi dan jagung.

Adalah disyorkan bahawa anda mencari karbohidrat kompleks seperti bijirin kanji – mereka mempunyai lebih banyak serat, Galian dan vitamin daripada kanji gandum yang pendek.

Contoh sayur-sayuran termasuk salad, jus sayur-sayuran, bayam, lada, lobak merah, kacang hijau, tomato dan kubis. Adalah lebih baik jika anda makan banyak sayur-sayuran mentah dan belum masak.

Semasa membuat peralihan daripada gula tinggi, lemak yang tinggi makanan yang kaya dengan makanan yang lebih sihat seperti ini, ia membantu untuk minum 10 gelas air sehari untuk mengurangkan rasa lapar pangs.

Juga, Sila ingat bahawa makanan ini tidak hanya akan menurunkan paras gula dalam darah anda, tetapi akan membantu Ketua anda, serta kesihatan keseluruhan. Anti-oksidan yang diperlukan oleh semua orang, terutamanya diabetes yang lebih terdedah kepada risiko kanser daripada bukan diabetes.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *