8 Herba rawatan untuk rambut gugur, anda perlu cuba

8 Herba rawatan untuk rambut gugur, anda perlu cuba

Bimbang terbesar bagi seorang wanita yang botak. Biasanya takut keguguran rambut itu akan membawa kepada botak. Berita baik adalah bahawa kebanyakan Tukang jatuh aduan secara langsung berkaitan dengan tidak sihat kulit kepala dan folikel keadaan mana, jika ditangani dengan betul, dan tepat pada masanya berkesan dapat dielakkan.

1. Pemakanan memainkan peranan penting dalam menyebabkan keguguran rambut dan membawa kepada kerosakan rambut. Seseorang perlu mempunyai diet yang seimbang dan berkhasiat untuk mencegah keguguran rambut dan menghentikan rambut daripada surut lagi. Anda perlu mempunyai diet protein yang tinggi untuk regrow rambut secara semulajadi. Ikan, daging dan ayam, kekacang, telur, susu, dan sebagainya merupakan antara protein tinggi yang mengandungi makanan yang membantu dalam pertumbuhan semula rambut.

2. Psoralea benih pod juga dipanggil babchi benih, bu gu zhi, psoralea, psoralea buah-buahan dan scurfy bertempur. Benih psoralea disediakan dalam bentuk kapsul, walaupun perhatian harus dilakukan apabila menggunakan herba ini kerana potensi matahari sensitiviti (lihat sumber).

3. Ini adalah sebuah kilang sawit yang terdapat di Amerika Utara dan tumbuh dengan banyaknya di kawasan pantai. Ini telah menjadi ubat yang sangat popular kerana ia mengandungi sebatian yang boleh menyekat Kademlia DHT. Kademlia DHT adalah derivatif testosterone iaitu hormon yang dominan di kalangan lelaki tetapi juga boleh hadir di kalangan wanita. Hormon ini akan bergerak ke kulit kepala dan blok folikel rambut yang menyebabkan rambut nipis untuk berkembang. Jika ini tidak dirawat dengan segera, ia boleh membawa kepada androgenetic alopecia atau lelaki-perempuan corak kebotakan. SAW palmetto, apabila diambil secara dalaman dan luaran adalah dikatakan menyekat Kademlia DHT ke dalam perjalanan ke folikel rambut.

4. Di samping itu, ia juga adalah baik kerana ia membantu pertumbuhan semula dengan meletakkan kuantiti betul tekanan ke atas kulit kepala. Biasanya, ini boleh dilakukan secara manual. Anda boleh mencapai anda sendiri atau anda boleh meminta seseorang untuk urut kulit kepala anda sendiri di rumah anda sendiri. Sekiranya anda tidak mempunyai tenaga yang mencukupi untuk melengkapkan Perkhidmatan Urutan manual sendiri kulit kepala, anda boleh memilih Perkhidmatan Urutan Tukang elektrik boleh didapati di kebanyakan Kedai-kedai kesihatan dan kecergasan.

5. Penjagaan rambut betul adalah satu kemestian untuk pertumbuhan semula garis halus rambut sisi dan hadapan. Jika anda akan tertanya-tanya bagaimana untuk regrow rambut cepat, kemudian ingat bahawa anda perlu untuk minyak dan urut kulit kepala dengan minyak kelapa yang mesra. Kedua, anda perlu mengelak daripada menggunakan syampu berasaskan yang keras atau kimia kerap dan pergi untuk orang-orang yang semula jadi dan lembut. Begitu juga, terapi penjagaan rambut yang betul sekali setiap bulan adalah satu kemestian sebagai rawatan pertumbuhan semula rambut.

6. Juga dikenali sebagai biji bijan hitam, herba ini digunakan untuk meningkatkan pertumbuhan rambut dan meningkatkan umur panjang. Terlalu banyak ini herba boleh menyebabkan cirit-birit, jadi gunakan dengan berhati-hati (lihat sumber).

7. Ini adalah salah satu herba terpilih bagi pertumbuhan rambut. Melukakan hati stinging cabutan juga fungsi dengan cara yang sama seperti saw palmetto. Ia juga boleh menghalang Kademlia DHT. Tidak pernah menggunakan tumbuhan itu sendiri untuk kegunaan topikal kerana ia boleh menyebabkan reaksi alahan. Hanya menggunakan produk yang telah melukakan hati stinging di dalamnya sebagai ramuan yang aktif seperti Provillus.

8. Dianggap sebagai sebuah “hairan loji” semulajadi aloe-vera popular untuk ramai orang terutama individu yang tinggal di negara-negara yang hangat – sebagai rawatan untuk rambut gugur. Berkenaan dengan ijazah, tumbuhan ini boleh digunakan sebagai syampu dengan menggunakan pulpa segar yang terus digunakan pada rambut anda serta kulit kepala, seperti tonik rambut dan juga lain-lain herba, bersama-sama dengan minuman atau cecair aloe walaupun lisan untuk badan anda untuk menikmati unsur-unsur yang lebih cepat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *