8 Gula penting menggalakkan kesihatan yang baik

8 Gula penting menggalakkan kesihatan yang baik

Menurut dunia utama saintis dan penyelidik, terdapat 8 gula penting yang membantu fungsi selular yang berkesan make-up dan pembangunan di dalam badan. Tetapi apa yang penting gula?

Gula penting yang 8 tidak beberapa jenis enzim, asid amino, vitamin atau mineral. Mereka adalah sebenarnya satu kumpulan pemakanan tambahan yang diperolehi dari tumbuh-tumbuhan. Gula penting ini 8 diperolehi terutamanya daripada kulat, saps, gusi dan benih dan sekunder daripada bijirin, buah-buahan dan sayur-sayuran.

Selama berabad-abad, sumber-sumber yang banyak gula penting 8 ini telah digunakan dalam perubatan seperti yang mereka dikenali mengandungi sebatian dengan ciri-ciri perubatan. Hari ini, kebanyakan orang lupa nilai gula ini penting untuk diet dan mungkin tidak tahu mengenainya. Justeru, adalah penting bahawa kita makan makanan yang mengandungi gula penting-8 untuk menggalakkan kesihatan yang lebih baik dan kesejahteraan.

Untuk memastikan bahawa kita mendapat 8 penting gula atau glyconutrients sumber makanan kami, ia adalah penting untuk mengekalkan jenis syarat-syarat yang semakin meningkat untuk makanan. Buah-buahan segar dan sayur-sayuran, mereka mesti ditanam di tanah yang sangat berkhasiat dan mesti diambil apabila masak, segar disediakan dan dimakan segera. Orang-orang yang telah terdedah kepada gas, irradiated, dimasak, beku, diproses, kejuruteraan genetik atau bahkan hanya disimpan untuk hari yang longgar semua nilai glyconutritional di dalamnya.

Jika kita mendapat gula penting-8 dalam diet kita dalam kuantiti yang mencukupi, kita akan mendapat jumlah nutrien yang akan membantu membina tubuh yang sihat. Nutrien akan membuat keajaiban untuk badan kita kerana ini akan membantu dalam keupayaan kita untuk sembuh, membaiki dan Janakan semula tisu-tisu. Juga badan membina keupayaan untuk mengawal dan melindungi dirinya dari kerosakan. Proses ini membentuk badan yang kuat dan proses penuaan lambat.

Sesungguhnya tidak ada lain jenis gula yang sarat dengan manfaat kesihatan yang lebih daripada gula penting yang 8.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *